„Jak blbečkové. Proč?“ Zlo po zprávách TV Nova. Hřib vzteklý, kavárna také

Přes deset úvodních minut Televizních novin věnovala TV Nova dopravní situaci v Praze, i ve světle roztržky mezi prezidentem Zemanem a primátorem Hřibem. Druhý jmenovaný se při rozhovoru s Borhyovou a Korantengem rozčílil.

Zdroj: ParlamentníListy

Od Pirátů též zazněl útok na „budoucího koaličního partnera“ z ODS a bylo ještě hůř: Od jednoho z „guruů“ liberální scény zaznělo, proč místo dopravy neřešíme třeba Vrbětice. Za to, že se Nova tématu kolapsu dopravy v Praze věnovala, byla nařčena z podpory ANO a výstřelu na Piráty.

Situace na silnicích dělá vrásky na čele většině Pražanů. Teď se do ní vložila i hlava státu a vyzývá magistrát hlavního města k okamžité nápravě.

„Nyní jako hlava státu, které náleží dbát o dobro všech obyvatel naší země, vyzývám k okamžité nápravě dramatické situace v pražské dopravě a vyvození patřičných důsledků z pochybení, které v české komunální politice nemá obdoby,“ napsal mimo jiné prezident Miloš Zeman ve svém otevřeném dopise.Podle prezidenta by měl primátor Hřib zvážit vyhlášení stavu nebezpečí i svou rezignaci a lidem se omluvit. Prezident použil i slova jako záměrné diletantství a amatérský přístup. „V politice se řídím několika zásadami, mezi které patří i určitá míra shovívavosti vůči politickým nováčkům. Doba hájení nicméně uplynula a já již nehodlám skrývat rozčarování nad vašimi přešlapy,“ píše dál Zeman.Pořad k vidění ZDE

Podle hlavy státu je hlavní město dopravně paralyzované. „Vaše představa řidičů automobilů jako někoho, kdo tento způsob dopravy využívá kvůli vlastnímu pohodlí, je zcela nemístná. Automobil slouží především těm lidem, kteří jej využívají k dopravě do zaměstnání, přepravě zboží, objemných nákupů, transportu dětí do škol či k vyšetření v nemocnici,“ dodal Zeman.

Kritika z mnoha stran

„Je úsměvné, že pan prezident, který sám neřídí a nechá se všude vozit autem s majáčkem, tak má starost o obyčejné řidiče. Na druhou stranu musím říci, že já si také myslím, že automobilista má právo jezdit v Praze, že auto patří do města a že tedy vedení magistrátu má více dbát na zájmy řidičů,“ uvedl pro Televizní noviny europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil.

„Já mám pocit, že tady vyhrává už dlouhodobě ideologie nad racionálním uvažováním a fungováním města. Řidiči aut se stali nepřátelé pražské koalice. Je celkem neobvyklé, že se prezident republiky vyjadřuje k dopravní situaci,“ zmínil poslanec za ANO Patrik Nacher.

„Prezident je nejvýše postaveným politikem v České republice, proto je logické, že by se měl vyjadřovat k práci jiných politiků, a dokonce si myslím, že to od něj také veřejnost očekává,“ dodal lídr SPD Tomio Okamura.

(Celý text najdete ZDE)

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
21 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

Okamura odpálil kampaň SPD: Paraziti, příživníci, nepřizpůsobiví. Říkáme NE! Cizinci z Bruselu nebudou rozhodovat! Potopit Piráty… To byl jen začátek

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Okamura-odpalil-kampan-SPD-Paraziti-prizivnici-neprizpusobivi-Rikame-NE-Cizinci-z-Bruselu-nebudou-rozhodovat-Potopit-Piraty-To-byl-jen-zacatek-676217

Kuras si ťuká na čelo: Stejní lidé podporují LGBT, ale i islám. Ten až bude u moci, zlikviduje je

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kuras-si-tuka-na-celo-Stejni-lide-podporuji-LGBT-ale-i-islam-Ten-az-bude-u-moci-zlikviduje-je-676245

Tatran
Tatran
před 2 lety

Dosáhli jsme takového blahobytu, že jsme si zaneřádili republiku auty, které nám všude překáží a ničí nám komunikace, životní prostředí a vede nás k pohodlí a tím také k nemocem.. Ano, jestli se chceme všude dostat autem musíme udělat něco, co zvýší atraktivnost veřejné dopravy a zvýší pro ty, kteří využívají své miláčky, aby zaplatili za… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

No jo potrefená husa kejhá nikdo ty pyjátský EU svazáky nechce i s jejich šílenostmi. Pravda je že ta prašivka je špatný starosta a místo své práce se věnuje zahraniční politice.

Lubez
Lubez
před 2 lety

basos Opakuji znovu. Máš dost argumentů vůči arogantním idiotským zastáncům všeho, jenom né logiky. Omluvte se těm, kteří nejsou jejich voliči a jež haníte. Váš výrok o vidlácích z Moravy, je mimo mísu. K tomu musím přidat slova o parkování u hnoje. Těchto lidí si vážím víc, než pražské nadutosti nějakého basos. Jste ve skutečnosti stejný… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

No mas celkem pravdu, ale jako rodilej Prazak, ne naplavka, se bavim jak kdejakej vidlak kterej se nastehuje treba na to sidliste o kterem jsem prave psal jako o Hribkove podrazu na male lidi, …pokracuji… sotva vylozi sve svrsky ve Vackovske kralikarne, okamzite se prohlasi za PRAZAKA, takze tu Prazskou pakaz (v tom s tebou… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

vole, jsem zenaty 64 let, takze nadutost je pro mne terra incognita, mimo toho, on ten Morafskej vidlak ma kamose, co rikas vlade Topola, prdelky Necase, a treba sudetackym naladam Jurecky a spol, jestlipa’ vis ze Brno bylo skoro sudetacke? Nemam nic proti moravakum, kdysi davno jsme byli jedno, ale to co… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety

V Praze je problemu vic nez jen s dopravou, ale ohledne budiz co muzete cekat od vidlaka z moravskeho vidieku, kde kdokoliv z domorodcu muze jet kudy chce, a zaparkovat treba na dvore u kupky hnoje proste vesnickej krupan ted vede Prahu, a to uz je na povazenou….protoze v kazde vesnici maji starostu mistniho obcana, ale pro… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

…. ve vystavbe novych bytu, priklad hnusu je projekt na Vackove, kde se z lidi stava dobytek v hromadnych stajich,….abych vam to ujasnil, v 89 roce OF nastrcili Vaska Havlu (znal jsem ho a Olinu osobne) na presidenta, a Havel jako president se pozastavil nad panelaky postavenymi pro lidi za celkem skoro zadara. Havel je… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

…..pomerne jeste “slusne” vystavby prvni a druhe etapy byty byly docela primerene, az do 100 metru, cili kup si na co mas, ale ted se k temto bytovym domum planuji ci uz jsou povoleny vyskove domy kolem 9 ++++ pater, takze pred treba tremi roky jste si koupili byt v druhem patre a s vyhledem… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

v mem blabolku skoro na konci u vety, lepsi to po volbach vypadlo slovicko “nebude”….

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Ale no tak basoši, bez toho “moravského” by to nešlo?

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Jen tak na okraj,odkud je Hřib a odkud byl Hudeček?

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  anti Havel

Taky jen na okraj, jak víte, že Vámi jmenovaní jsou Moravany? Jako Havel a jiní jsou, byli Češi?

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Mirku, urcite ano,

ale je jich mimo Hribka daleko vic, co skodi ci skodili narodu, Topolanek, Necas, a dalsi… a ted zrejme misto Moravcu nastupuji neradi ze severu Cech, takze ksindl fakt nezna narodnosti, cili at slusni moravaci si to neberou

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

basos Urážíš spoustu našich spoluobčanů výrazem vidlák nebo vesnický Křupan, nehledě na parkování u kupky hnoje. Podle tebe má právo na cokoliv pouze občan z Prahy? Tím se řadíš v bok Hřibovi a opiátům. Já jsem z vesnice, jsem z moravské vesnice a neměnil bych i když tu Moravu tam také zmiňuješ. Mám projetou hodně velkou část světa… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

podivej se o cem jsem psal a vyjadruj se k veci, fakt je ze vetsina prizivniku se do Prahy, ne do ceska hrabe z politickych duvodu, vezmi si treba Jurecku a dalsi, Nejak se ale nezminujes co ma co delat moravskej (pro mne treba i ceskej doktor kterej neni z Prahy na Prazske radnici? o tom se nezminujes… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Hele Basosi, nezdá se ti, že už se ti tato situace / diskuze začíná vymykat z rukou a na místo věcné argumentace necháváš hovořit pudy? Třebaže jsou ušlechtilé, hodné rodilého vltavského pražáka…

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Pudy,, ty uz ze mne davno vypachly, ted bohuzel (a nemam z toho radost, ver mi) ze mne mluvi, jen zloba a zast k tem hajzlum, kteri dostali narod ze ktereho jsem vzesel do kolapsku jak ekonomickeho, tak i moralniho… pises sice hezky, ale uvedom si co se od 89 stalo, a kam jdeme…. ohledne diskuze….… Číst vice »

Vendol
Vendol
před 2 lety

Hm, Zeman a Hřib. Vím o neskonale větším hňupovi a mamlasovi. A sice náčelníkovi BIS podpraporčíkovi Michalovi Koudelkovi. Ale vlastně jsem rád, že v čele BIS takové jelito a hovádko stojí, díky němu si totiž lze z BIS nehorázně utahovat a dělat srandu. Ostatně víte o jiném šéfovi tajné služby, který by chtěl měnit obsah školních učebnic dějepisu a který… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety

Jak sleduju občas tendenčnost zpráv na Nově, tak takhle to určitě nezamýšleli. Netýká se to jen Prahy. Třeba v Ostravě je to v bledě modrém.Pořád se něco uzavírá opravuje, a když si člověk myslí, že je mimo špičku měl obrovský problém se dostat vůbec z města aniž by uvázl v kolonách. Osobně si myslím že… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

Je pravda, že je to všude, v každém větším městě. Plzeň je na tom obdobně – četné drobné výluky v centru a k komu vrcholící dostavba části městského okruhu, která v podstatě měla již být hotova před zahájením dílčích oprav v centru.
P.S.: ne, že by ty opravy nebyly nutné…