Jenom tři kašpaři…

 Člověk je zvyklý na tři krále: / Tam jeden Kašpar zazáří. / Nyní nás budou prudit ale / pouze tři malí kašpaři…

Zdroj: ČeskéNárodníListy

Představitelé koalice Spolu se rozhodli, že půjdou mezi lidi. Tedy spíše do domků se zahrádkami, kde očekávají, že averze vůči nim nebude tak veliká.

Pro občany, jako jsem já, kteří tyto pokrytce nemohou ani cítit, zbývají v podstatě dvě možnosti: Buď je vzít po hlavě smetákem, anebo, k čemu se přikláním, je pozvat dál a položit jim následující dotazy:

1)    Jak se díváte na přijetí eura v dohledné době? TOP09 přijetí eura podporuje, ODS byla dlouhodobě proti tomu. Jaký je tedy postoj SPOLU k tomuto zásadnímu ekonomickému tématu?

2)    Jak se stavíte k tzv. Green Dealu? TOP09 s tímto programem nadšeně souhlasí – a hodlá ho naplňovat. ODS se stavěla proti němu. Jaké je stanovisko SPOLU k tomuto stěžejnímu tématu energetickému i kvality života?

3)    Jak hodláte přistupovat k imigraci muslimů? TOP09 opakovaně prohlásila, že tuto migraci podporuje, podobně jako Piráti. ODS byla ve svém stanovisku o poznání zdrženlivější. Jaký je společný program koalice SPOLU k tomuto důležitému bezpečnostnímu tématu?

4)    Jak se stavíte ke zrušení dekretů prezidenta republiky, Edvarda Beneše? TOP09 a KDU-ČSL, ale i Petr Fiala dávají najevo, že sudetští Němci a jejich politická zájmová organizace jsou rovnocennými partnery. Dříve ovšem ODS hájila, aspoň v tomto tématu a aspoň verbálně, zájmy České republiky. Bude koalice SPOLU požadovat revizi výsledků II. Světové války?

5)    Jaký je váš pohled na koncept rodiny? Petr Fiala napsal: „Jsem přesvědčen, že jedině svazek muže a ženy je manželstvím. Nebráním nikomu, aby žil, s kým chce a jak chce. Ale po mně nikdo nemůže chtít, abych věřil, že lidé stejného pohlaví mají vytvářet manželství a rodinu, která se rovná té přirozené.“ TOP09 a Piráti chtějí ovšem chtějí výrazně posílit práva osob žijících ve stejnopohlavních svazcích. Který z těchto dvou pohledů odpovídá hodnotám koalice SPOLU?

TOP09 odsuzuje korupci. Co říká na kauzu ProMoPro (A. Vondra), na propojení ODS s I. Rittigem či R. Janouškem? A jak je to s dotacemi pro Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK)? Toto nevadí? Bude TOP09 požadovat prošetření zmíněné kauzy?

 Z výše popsaného je evidentní, že koalice Spolu je podvodem na voličích. V zásadních tématech narazíme na protichůdná řešení. A co si má vybrat volič?

 Koho tedy chce koalice Spolu oslovit? Pevně věřím, že počty jejích voličů budou velmi nízké. Už proto, že nelze být stranou všech. Kdo si na takovou stranu hraje, nemusí mít nakonec téměř nic. Pro svou totální nedůvěryhodnost.

 Z programových bodů TOP09:

1)   V zájmu zdravých veřejných financí se zavazujeme k co nejrychlejšímu splnění fiskálních maastrichtských kritérií i fiskálního paktu (Toto je zcela otevřená výzva k přijetí eura).

2)    Budeme motivovat firmy k ekologickému provozu. Snížíme DPH u všech ekologických výrobků, kde je to možné.

3)    Obnovíme tradici „havlovské“ diplomacie: Budeme podporovat demokracii, lidská práva, občanskou společnost a předávání transformačního know-how (Ukrajina, Bělorusko, Kuba, Balkán, Gruzie…).

4)   Další prioritou je využití peněz na modernizaci energetiky, průmyslu a bydlení v souvislosti s chystanou dekarbonizací uhlíkově náročné české ekonomiky.

5)    Naplníme strategickou Koncepci výstavby AČR 2030. Zaměříme se na vyzbrojovací projekty v rámci NATO (pásová bojová vozidla pěchoty a děla ráže NATO, protiletadlové raketové komplety SHORAD, mobilní radiolokátory MADR).

Stanovisko M. Pekarové Adamové k:

Migraci: „Ano přijal bych část těch, kteří jsou v těch táborech, ale zase „prověření“, a začněme dětmi. Bavili jsme se tady o konkrétním projektu, kde už jsme měli i více rodin, než bylo potřeba, které by se o ty děti postaraly, rozptýleně po celé republice. Takže by si nikdo ani nevšiml, že to je nějaká „vlna“.“ Viz https://www.novinky.cz/domaci/clanek/sefka-top-09-adamova-cast-migrantu-bych-prijala-40368734.

Euru a Green Dealu: „Rozhodně s proevropskou politikou, která je jasně definovaná a ukotvená včetně toho, že se nebojíme říkat nahlas, že chceme euro. Teď v krizi jsme o deset procent zchudli kvůli tomu, že máme korunu, takže o to víc pociťujeme na vlastní kůži, že euro je velké téma, které by pomohlo naší prosperitě. Měl by to být jeden z našich cílů pro příští volební období, povede k oživení české ekonomiky. Potom je to jednoznačně ochrana přírody, jde o celý komplex věcí včetně klimatu, tolik skloňovaného sucha, nedostatku vody, hospodaření v krajině a lesích. Občas nás titulují, že jsme zelení aktivisté, ale já jsem na to hrdá, že jsme nejzelenější stranou v současném parlamentu.“ Viz https://www.respekt.cz/politika/krize-ted-ukazala-ze-prijeti-eura-je-velke-tema-kvuli-korune-jsme-zchudli.

 Markéta Pekarová Adamová podpořila Prague Pride: Viz https://www.lui.cz/lide-zivot/17333-politici-za-lgbt-prava-zdenek-hrib-i-marketa-pekarova-adamova-podporili-prague-pride?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu.

4.2 13 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
jara
jara
před 2 lety

Všechno je marnost. Uvidíte, kolik lidí jim to hodí. Jen proto, že po letité masáži na téma antibabiš už je tady hodně, zejména mladých lidí, kteří mají kvalitně vypucované mozkovny.

cablik
cablik
před 2 lety

„Mocní si to přáli.“ Ve Francii zastavili pořad možného kandidáta na prezidenta a kritika migrace
https://cz.sputniknews.com/20210914/mocni-si-to-prali-ve-francii-zastavili-porad-mozneho-kandidata-na-prezidenta-a-kritika-migrace-15840521.html

cablik
cablik
před 2 lety

No oni vědí proč nejdou do paneláku na České lidi kašlou a před volbami se budou vtírat. Chraňme se před těmito slouhami slouhů ať si strčí ty západní zhovadilosti do svých (__)

spartak
spartak
před 2 lety

Snad je dnes každému jasné po 30letech , o co jde demokracii a svobodě. Těm u moci (i podnikatelům) jde o vlastní prospěch a ostatní jim to mají umožňovat.