Kavárna zahájila kampaň pro Babiše: Provokace se synem je hyenismus i politická chyba. Loutkovodiči Kalousek, řeporyjská kreatura i Klusák zase přestřelili. Pošle po volbách předseda ANO těmto zoufalcům šampaňské?

RADEK POKORNÝ komentuje zneužití mladého Babiše šíbry z pražské kavárny a konstatuje, že zřejmě definitivně rozhodli volby ve prospěch premiéra

Radek Pokorný
Radek Pokorný

Zdroj: ProtiProud včetně originální grafiky

Zahájila Pražská kavárna kampaň pro Andreje Babiše? Možná si to ti zoufalci ani neuvědomují, ale nasazení psychicky labilního Babišova syna do kampaně je ukázkou naprosté bezradnosti a cynismu bruselské páté kolony, která cítí, že prohrává, a proto se uchyluje k těm nejšpinavějším praktikám, které se nakonec nutně obrátí proti ní.

Propagandistická akce, kdy při zahájení volební kampaně ANO v Ústí nad Labem přivezli mladého Babiše jako cvičeného medvěda a pustili ho řádně „nabrífovaného“ (a zřejmě i lehce přiopilého) na jeho otce, aby mu narušil kampaň, je ukázkou nejhlubšího dna politické kultury – a přinese právě opačný efekt, než strůjci této akce zamýšleli. Je nepochybné, že dojde k mobilizaci voličů ANO, z nichž mnozí by k volbám možná ani nešli.

Audience

Bylo jasné, že zrežírovaný pobyt Babiše mladšího, kterého kavárna přivezla ze Švýcarska, a který se celý srpen podroboval jejich „terapiím“ má jediný cíl: zneužít propagandisticky nemocného syna proti svému otci. Jeho výcvik si vzali na starost odborníci na slovo vzatí, o čemž svědčí i fotografie ze sociálních sítí. Mladý Babiš se fotil s Miroslavem Kalouskem (TOP 09), Pavlem Novotným (ODS) a dalšími představiteli tvrdého antibabišovského jádra.

Novotný ho dokonce přijal v Řeporyjích na radnici a věnoval mu starostenskou medaili. Toto zneužívání psychicky labilního mladého muže, kterým Babišúv syn bezpochyby je, posouvá laťku kavárenské žumpy do nových dimenzí. Sehnat psychologa, který mu napíše posudek, že je psychicky naprosto v pořádku, nepředstavuje pro opoziční kavárenskou kamarilu žádný větší problém – i když právě jeho patafyzické „číslo“ při zahájení kampaně ANO prokazuje v přímém přenosu pravý opak.

Celé představení ale ukazuje, ještě na něco jiného. Na naprostou odtrženost cynických „hvězd“ kavárny od reálného života. První z loutkovodičů, bulvární novinář a odsouzený starosta Řeporyjí z ODS, vykazuje známky duševní choroby rovněž. Právě v den kdy k celému výstupu došlo, vyfasoval tento ubožák za výtržnictví, podněcování k trestnému činu a nebezpečné pronásledování půlroční trest vězení s podmínečným odkladem na dva roky:

Obžalovaný má v rejstříku trestů pět záznamů, v opisu přestupků má tři záznamy, poslední dva z roku 2021. Jeho jednání je natolik společensky škodlivé, že v daném případě nepostačuje uplatnění odpovědnosti podle jiného právního předpisu než trestního zákoníku,“ konstatovala soudkyně s tím, že uložila trest úhrnný podle nejpřísněji postižitelného jednání.

Trapné lži

Druhým aktérem, který celou akci přímo na místě zrežíroval i natočil, byl známý kavárenský režisér Vít Klusák. Ten mladého Babiše osobním vozem z Prahy do Ústí přivezl údajně za účelem návštěvy psychologa. V Praze asi žádní psychologové nejsou. To už není obyčejná Klusákova „recese“, na jaké si tento filmař hraje, ale politický thriller v přímém přenosu.

Už jsme si zvykli, že obě bruselské koalice (Piráti-STAN a ODS-KDU-ČSL-TOP09) používají lhaní jako pracovní nástroj. Stačí si připomenout drzou lež s nočními zasedáními jejich klubů, ve snaze zablokovat volbu členů do televizní rady. Byli z ní sice na místě usvědčeni, ale ani se nezačervenali, když celý podvod vyšel najevo. Stejně tak po akci Babiš Junior. Když se ptali Víta Klusáka novináři na zinscenovanou provokaci, Klusák bezostyšně lhal, že prý jde o náhodu. Takto průhlednou lež, je dobré ocitovat v plném znění, neboť nic necharakterizuje obě koalice více než Klusákova slova v rozhovoru pro Český rozhlas.

Jak situace na zahájení volební kampaně hnutí ANO vznikla? Vy jste tam točil Andreje Babiše mladšího na mobilní telefon a on se na vás několikrát obracel.

Chápu, že to bude znít naprosto neuvěřitelně, protože sám jsem z toho ještě teď dost zaskočený. Byl jsem asi před čtrnácti dny Andrejem Babišem mladším požádán, jestli bych ho nedoprovodil do Ústí, kde měl setkání s jedním klinickým psychologem. Tu cestu jsme skutečně vykonali, dopoledne jsme byli v Ústí. Andreje jsem tam dovezl. A později, když jsem ho opět vyzvedával a měli jsme se vydat na Prahu, tak jsem navrhl, že si dáme polévku. A protože jsem ve Větruši točil Ano, šéfe!, tak jsem navrhl, že zajedeme tam. Když jsme tam dojeli, tak parkoviště bylo plné policistů. A Andrej říká: Co se tady děje? Tak jsme zašli na recepci hotelu. A pan recepční nám pobaveně řekl, že je tady start kampaně hnutí ANO. A Andrej řekl: Vytáhni telefon a toč. A já už jsem potom jenom sledoval, co se děje. Rozumím tomu, že tomu nikdo nechce věřit, ale já přece kvůli tomu, že této naprosto absurdní náhodě nechce nikdo věřit, tak nezačnu říkat, že to bylo jinak, protože se to skutečně stalo takto. Vesmír je asi občas chytřejší než my všichni dohromady.

Takže to byla náhoda? Vy jste nevěděl, že tam dnes bude zahajování kampaně ANO?

Byla to naprostá náhoda. Ten, kdo by to chtěl zpochybňovat, ať si uvědomí, že bych neměl nejmenší problém říct, že jsme se s Andrejem dohodli, že přepadneme jeho otce, a že jsme tím něco sledovali, ale my jsme se šli skutečně najíst. Chtěli jsme se vydat na Prahu. Takhle se to seběhlo. Chvíli jsme váhali, jestli tam jít, ale Andrej řekl, že vzhledem k tomu, že má jeho otec narozeniny, tak mu chce říct pár slov, a šel. A protože mě požádal, abych to zaznamenal, tak jsem mu vyhověl.

Takže to byl jeho nápad? Vy jste ho do toho nijak netlačil?

Celý nápad vznikl asi 120 vteřin před tím, než Andrej na svého otce promluvil. Tak se to prostě seběhlo. Nebyl ani moc čas dumat nad tím, co je čí nápad. Andrej tam šel a já jsem byl požádán, abych to zaznamenal.

Pro blbce

Nešlo by to říci lépe. Jen těžce mentálně retardovaný člověk, by mohl těmto zjevným lžím uvěřit. Zřejmě považují lidé typu Klusáka většinu občanů za mentálně zaostalé, jinak by nemohli něco podobného zrežírovat a spustit. Ale právě v tom je základní mýlka. Zatímco Vít Klusák a spol. si opravdu myslí, že na světě existují lidé, kteří by mu tuto zjevnou drzou lež uvěřili, ve skutečnosti nikdo takový neexistuje, a to snad ani mezi voliči Pirátů, kteří mají k tomuto druhu psychických poruch z definice nejblíže.

Vít Klusák s celým realizačním štábem, který celou provokaci připravil, si zřejmě neuvědomuje, že přestřelení je v tomto případě tak očividné, že se jim vrátí jako bumerang a zapůsobí právě opačně: potenciální váhající voliče, postrčí blíž k rozhodnutí se proti této zjevné lži a nechutné provokaci ohradit – a dát ANO svůj hlas.

Je tedy docela možné, že touto akcí si kavárna opět o něco přiblížila svoji porážku. Až se bude 9. října odpoledne účtovat, měl by si na to pan Klusák pracující pro antibabišovské koalice vzpomenout. Ve volebních kampaních se odehrávají různá zvěrstva. Ale touhle „etudou“ jsme se vskutku posunuli do dalšího „okruhu pekla“.

Na dno jsme si asi ještě nesáhli.

 

4.8 26 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ryba
Ryba
před 2 lety

V celé inscenaci figuruje nejméně jeden magor a mnoho nejasností. První nejasností, se kterou celá kauza začíná: jak mohl být dospělý člověk, bývalý pilot a údajně psychicky zdravý, odvlečen na Krym. Tam někde to začalo a v Ústí to pak zatím pouze skončilo. Takže hledejme magora.

DG
DG
před 2 lety

Přátelé, Bůh mne obdařil podobným synkem a jeho chování je stejně nepředvídatelné jako u Babiše juniora. Ačkoliv si nedělám iluze o morálním profilu pana režiséra-dokumentaristy nebo co ten koko.. je, vezměte prosím v úvahu, že to skutečně mohla být náhoda. Je lépe vidět sklenici poloplnou.

Rob
Rob
před 2 lety
Odpověď uživateli  DG
Vendol
Vendol
před 2 lety

Mám pro BIS, Bezpečnostní informační službu, jmenovitě pro jejího zastupujícího ředitele podpraporčíka Michala Čmoudelku, šifrované sdělení mající charakter PTZD. Jde o nebezpečí mimozemské invaze. Bé – bé – bů -bé – bé- BIS Kou – čou – kou – čmou – Koudelka – Čmoudelka Ču – ču – čuč – čučkař- ču –… Číst vice »

Rob
Rob
před 2 lety
Odpověď uživateli  Vendol

Dešifrátoru tady nebude potřeba. Je to zcela jasný. Jenom pozor, aby vám naši pomocníčci a ochranáři v černém, krunýřovitém, vším možným ověšeném oděvu, beranidlem nerozrazili dveře a nezvalchovali vás do polomrtva až mrtva, jak se to naučili z emerických školících seriálů. Důvod si vždy najdou. Tady bych to viděl na poplašnou zprávu, vlastizradu –… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Návrat k havlovské zahraniční politice? Svět už je někde jinde. Po Bidenově projevu mají fandové intervencí NATO útrum

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Navrat-k-havlovske-zahranicni-politice-Svet-uz-je-nekde-jinde-Po-Bidenove-projevu-maji-fandove-intervenci-NATO-utrum-675748

Válka mezi špičkami z EU. Jde o Afghánce. Desítky tisíc Afghánců. Ivan David vše popsal

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Valka-mezi-spickami-z-EU-Jde-o-Afghance-Desitky-tisic-Afghancu-Ivan-David-vse-popsal-675729

cablik
cablik
před 2 lety

Jo těmhle náckům není nic nepřijatelné neobjeví se do voleb ještě student Šmíd bradou vzhůru?. A Český národ má rozum a naštěstí nepodlehle jejich lžím a manipulacím. Menší zlo Babiš vyhraje a budeme rádi že jsme rádi.

Rob
Rob
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

To o tom rozumu Českého národa…, no.., mám tak trochu pochybnosti, ale jinak souhlas.