Ruské stíhačky útočí na americké bombardéry na pacifické hranici

Jedna zpráva o jedné běžné ozbrojené provokaci.

Zdroj: PrvníZprávyRT.de

V neděli se americký bombardér B-52H dlouhého doletu přiblížil k ruskému vzdušnému prostoru ze směru od Pacifiku. K podobným manévrům amerického letectva došlo v minulosti několikrát. Stížnosti ruské vlády zůstávají nevyslyšeny.

V neděli odstartovaly tři stíhačky ruského letectva Su-35S, aby zachytily strategický bombardér amerického letectva B-52H s dlouhým doletem. Americké bombardéry se přiblížily k ruským hranicím v Tichém oceánu, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

Nedošlo k žádnému porušení státní hranice Ruské federace ani k nebezpečným přístupům ze vzduchu.“

Podle ministerstva tři stíhačky doprovodily americký bombardér z ruského vzdušného prostoru, uvedlo ministerstvo. Ruské stíhačky létaly v přísném souladu s mezinárodními předpisy o vzdušném prostoru.

USA pravidelně vysílají vojenská letadla do ruského vzdušného prostoru a musí být odrazena ruskými stíhači.

Poznámka Nové republiky:
Nejsme zpravodajský web, ale občas si je dobré na pozadí běžných denních zpráv připomenout, o co ve světě jde. Tak jako téměř denně umírají civilisté pod palbou ukrajinské armády a “dobrovolnických praporů” na východě Ukrajiny v Donbasu, tak také denně dochází k “okopávání ruských kotníků” americkým letectvem a námořnictvem. Tu torpédoborce US Navy – nosiče jaderných zbraní – v Černém moři, tu v Baltiku či u Kamčatky a Kuril. S bombardéry US Force – nosiči jaderných zbraní – je to stejné. Tu nalétávají na Kaliningrad, tu na Krym a jindy na Sachalin a Kamčatku.  Vždy jsou tyto vážné ozbrojené provokace “vykrývány” ruskou stranou a zbraně jsou odjištěny. Svět se opět vinou agresivní americké politiky ocitá na hraně, z které je snadné spadnout do horké nukleární války. A my tady v Čechách, na Moravě a ve Slezsku jsme opět v nárazníkovém pásmu, na které dopadnou jaderné zbraně přednostně. Uvědomují si to vůbec naši politici? Nebo to všechno zase svedou na Putina?

4.9 15 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

Provokovat můžou ale na více nemají a nám nebudou padat hypersonické střely na hlavu ale spíše bude zničeno impérium USA . Bohužel by svoje dostal celý svět ale Deep State to nezajímá.

Plebej
Plebej
před 2 lety

Titulek článku se mi zdá zavádějící.
Ruské stíhačky totiž na ten provokující US bombardér neútočily, jen jej podle zvyklostí zadržely a vyprovodily tam, kam náleží.
S dovětkem redakce N.R. souhlasím.

JK
JK
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Titulek je ironický, ve stylu “Rusko obkličuje svými hranicemi americké základny”.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  JK

Souhlasím! Jak jinak?
Ironie se však (pro snadnější porozumění všech porovnatelně tupějších, mezi něž náležím jsem i já) v písemném projevu uvozuje …

Ludvik
Ludvik
před 2 lety

Horší je, že si tuto skutečnost neuvědomuje řada našich občanů a opakovaně volí politické strany a hnutí, které “hrátky” USA a jejich spojenců dlouhodobě podporují. Zřejmě ani netuší co činí…

Falka
Falka
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ludvik

A je přímo katastrofa, jak se v našich školách cpe do našich dětí nenávist k Rusku a ke všemu ruskému…

Tatran
Tatran
před 2 lety

Tak to je ta “spolupráce” v mezinárodních vztazích. Ano neustálé provokace vůči těm, kteří ohrožuji dominanci First America. vc Rusku už nevládne Jelcin, ale Putin!

ladi
ladi
před 2 lety

Z prokletého Česka to vypadá,že si mužik akorát nechává kálet na hlavu a močit mezi lopatky

vvenc
vvenc
před 2 lety
Odpověď uživateli  ladi

Myslíte, doufáte, nebo to víte?

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  ladi

Ladiku,
tomu se rika hra na mlejnek, curas mu na lopatky, a rikas mu ze prsi

Ludvik
Ludvik
před 2 lety
Odpověď uživateli  ladi

Vypadá, ale když se “ohnal” v Sýrii, na Krymu a teď v Afghánistánu, tak to se ukázalo, že medvěda je neradno dráždit.