Saakašvili burcuje armádu: „Gruzii je třeba zachránit!“

Bývalý prezident Gruzie Michail Saakašvili řekl, že „Gruzii je třeba zachránit“ a že to vyžaduje „vlastenectví armády“.

Zdroj:  EADaily

Michail Saakašvili vyzval armádu, aby byla připravena plnit své občanské povinnosti.

„Apeluji na vás, naši vojáci, na které jsme hrdí, ale především jako občané: všichni se musíme připravit na plnění naší občanské povinnosti, na aktivní účast ve volbách a také na obnovení ústavy, protože toto je referendum . Doufám ve vaše vlastenectví … Pro vás a samozřejmě pro naše hrdiny, veterány ozbrojených sil, “řekl Saakašvili ve video zprávě na své facebookové stránce.

Bývalý velitel gruzínských obranných sil generálporučík Vladimir Chachibaya řekl, že Saakašviliho výzva slouží určitému politickému účelu a je alarmující. a nepřijatelné zapojit armádu do politických her, zdůraznil.

Na vládnoucí straně Gruzínský sen Saakašvili odpověděl, že „armáda je vybavena slušnými vlastenci a profesionály a nebudou poslouchat taková zrádná prohlášení“.

Na prohlášení exprezidenta Gruzie reagovala jihoosetská a abcházská veřejnost. V Jižní Osetii říkají, že válečný zločinec Saakašvili by již měl být potrestán, a v Abcházii poznamenávají, že v Gruzii je plánován další převrat, teprve nyní je to vojenský.

„Západu se nelíbí, že Gruzie snížila svoji agresi vůči Rusku a jeho spojencům,” komentuje Amralife .

Volby do místních úřadů, které se budou konat 2. října, se v Gruzii nazývají referendum. Úřady země dříve uvedly, že opozice se nepřipravuje na volby, ale na nepokoje během hlasování.

Chtějí Spojené státy rozpoutat válku o Karabach?

Saakašvili opustil svou vlast po změně moci v Gruzii v roce 2012. Bylo proti němu zahájeno několik trestních řízení, v nepřítomnosti byl odsouzen na tři a šest let vězení. Nyní bývalý gruzínský prezident pokračuje ve své kariéře na Ukrajině, kde stojí v čele výkonného výboru pro reformy, a také se aktivně podílí na gruzínské politice, strana United National Movement, kterou založil, opět usiluje o moc a má poměrně vysoké hodnocení. Saakašvili slíbil, že přijede do Tbilisi dříve na podzim k volbám.

2 1 hlasovat
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Lubez
Lubez
před 2 lety

Doufám že to z CIA řídí podobný čučkař jako Čoudelka. To zas bude ostuda.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety

Ten schizofernický volotrk vypadá stejně,jako Blbiš mladší!

cablik
cablik
před 2 lety

No jo to jsou opravdu cvoci jestli jim na to skočí doufám že to tahle cizácká figurka nevyhraje a bude v regionu pokoj.

Tatran
Tatran
před 2 lety

A za vším svinstvem stojí opět USA. Kakašvili pomáhá ameriřčany rozvrácenou Ukrajinu uvrhnout proti Rusku a vše co je protiruské se podporuje.