Týden v médiích

Soukup vystupuje v soukromé televizi, o níž veřejnost pořádně ani neví, komu vlastně patří, zda Číňanům, nebo komu jinému.Soukromá obrazovka snese hodně. Bizarní je ale názorový přemet do protisměru.

Petr Žantovský
Petr Žantovský

Zdroj: Parlamentní listy

Předvolební diskuse na TV Barrandov tento týden ukázala, jakého názorového veletoče je schopen ředitel a moderátor TV Barrandov Jaromír Soukup. „Zkušený kšeftman s PR a reklamou si spočítal, komu má nadržovat a co se mu po volbách vyplatí,“ nabízí jedno z vysvětlení Petr Žantovský v pravidelném přehledu mediálních zajímavostí. Dojde i na možné ohrožení německých parlamentních voleb ze strany ruského média a také na novinářské slouhy režimu z mainstreamu.

Nejen ve veřejnoprávní televizi dovedou její moderátoři a redaktoři dát najevo, kde tluče jejich srdce. „Velmi zajímavým a k zamyšlení vedoucím překvapením letošní předvolební kampaně je totální názorový veletoč Jaromíra Soukupa v jeho pořadech na TV Barrandov. Zatímco ve svých počátcích se profiloval jako velký kritik Miroslava Kalouska, neřádů na České televizi a dokonce si na jistý čas získal privilegium mít každý týden interview s prezidentem Milošem Zemanem, dnes je všechno jinak. Ještě před volbami 2017 – i dost dlouho po nich – působil Soukup dojmem, že pro něj nejvyšší a nejjasnější hvězdou na politickém poli je Tomio Okamura,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Nezůstával ale jen u předsedy SPD, do svých pořadů si zval také exponenty tzv. alternativní scény, třeba Evu Hrindovou ze sdružení Naštvané matky. „Něco takového je dnes už nemyslitelné. Za pravdu tomuto tvrzení musel dát každý, kdo sledoval úterní předvolební diskusi na TV Barrandov, kde Soukup moderoval diskusi zástupců vícero stran. Zúčastnili se jí kromě řečeného Tomia Okamury Jan Bauer z ODS, Leo Luzar z KSČM, Jan Farský ze STAN a další. Ze všeho nejvíc se Soukup v tu chvíli podobal Jakubovi Železnému z České televize. Nejen kvůli tomu strništi, co si na tváři vypěstoval, ale především způsobem chování k hostům ve studiu,“ upozorňuje mediální analytik.

Bizarní názorový přemet ředitele televize a jejího moderátora

Nedalo se při jeho moderování přehlédnout a na první pohled bylo zřejmé, komu zde Soukup fandí, což se týkalo koalic Spolu a Pirátů se STAN, a komu je připraven škodit, což platilo pro SPD, KSČM. „Poznalo se to snadno: ty první nechal hezky vymluvit až do dna, zatímco těm druhým neustále skákal do řeči, odebíral slovo, a hlavně celé to názorové tření neustále prolínal svými komentáři typu ‚No, já bych to tak rozhodně neviděl‘ nebo ‚To snad ani nemyslíte vážně‘ a podobně. Ano, řeknete, že Soukup vystupuje v soukromé televizi, o níž veřejnost pořádně ani neví, komu vlastně patří, zda Číňanům, nebo komu jinému. To je pravda. Soukromá obrazovka snese hodně. Třeba i Soukupa. Bizarní je ale právě ten jeho názorový přemet do protisměru,“ míní Petr Žantovský.

Celý komentář ZDE

4.8 6 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

Jen další kapitalista co se bojí vlastních spoluobčanů a hledá pomoc u cizáků. Na takového nýmanda se nedívám.

spartak
spartak
před 2 lety

Soukup byl vždy stejný ,čili prodejný. Kde to nese víc ,tam je i Soukup ,to je přeci kapitalismus a nehledejte v tom něco vznešeného jako za socialismu.