Jak na covid-19 v gubernii

Naše společnost zapomněla na knížete Svatopluka a jeho tři pruty. Na bojišti s covidem-19 máme tři čety. Tu první, zvanou agroferťácká, vede Babiš. Podle mínění mnohých zloduch, který nezaslouží, aby zvítězil.

Jiří Jírovec
Jiří Jírovec

Jeho pohyb stínuje druhá četa, zvaná šmejdská. Předstírá, že má proti viru vlastní zbraň, ale tu vytasí, až dostane od svého vůdce befel. Šmejdům jde o to, aby agroferťáci neuspěli. Ty je třeba porazit, covid-19 počká.

Co nevidět budete v čele boje a tak bude dobře, když se při předání odpovědnosti něco nepokazí. Tak oslovili šmejdy agroferťáci.

Nu což, podívejme se na odpověď hlavního Šmejda:

„Vláda (čti: agroferťáci) teď nic nedělá, protože nemá žádného odborníka, který by byl schopen jí dát jakékoliv odborné doporučení nebo stanovisko. Kašlou na to a chtějí nám jako budoucí vládě předat zdravotnictví v co nejhorším stavu,“ řekl. Návrhy premiéra, aby vstoupil už nyní do jeho vlády, považuje za absurdní. „Ve vládě s estébákem bych nikdy neseděl. A budí to dojem pasti, aby to na nás hodili co nejdříve,“ dodal velký Šmejd. „Už to, že se Babiš snaží vtáhnout do odborné debaty o řešení covidu, je lež. Chce nás vtáhnout do debaty s politiky ANO. O čem se mám bavit s právníkem Vojtěchem, s agrobaronem Babišem?“

Agroferťáci samozřejmě mají družstvo odborníků. Velký Šmejd tedy urazil tuto část vědecké komunity.

I šmejdi přece mají takové družstvo.  Prý mají vědou podložený plán, který situaci vyřeší lusknutím prstů.  Z tohoto hlediska je pro šmejdy výhodné, když agroferťáci odevzdají bojiště v co nejhorším stavu. Na takovém pozadí tím víc vynikne šmejdské mávnutí kouzelného proutku.

Vysoko nad bojištěm se nezávisle vznáší třetí četa. Odrazila se tam o paragrafů, které povýšila nad zdraví. Je možné, že i ona má družstvo vědeckých odborníků. Zase trochu jiných než u bojových čet.

Tato četa jaksi ze zálohy útočí na agroferťáky. Není to z apriorní nevraživosti, ale proto, že šmejdi nic nedělají a oni, třeťáci, jsou nedotknutelní, takže mohou vyhlašovat co chtějí. Jsou nedotknutelní i proto, že neradí, ale rovnou odsuzují a agroferťáčtí odborníci na právo jsou zjevně neschopni jakékoli argumentace.

Na ukázku lze uvést právo na odchod ze země a následně návrat do otčiny.

Ano, můžete odjet do zahraničí podle libosti (když vás tam pustí) a můžete se vrátit na rodnou hroudu, když vás nechají (z USA to nějakou dobu nešlo, protože nelétala letadla). Bude-li to situace vyžadovat půjdete hned u hranic do karantény. Tak mělo být psáno.

To samé platí i pro svobodu shromažďování. Shromáždění nepodléhají povolení, ale lze je zakázat, podle Listiny práv například ze zdravotních důvodů. Jenže kdo by četl dva články Listiny, to je moc práce.

5 4 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 2 lety

Nikdy nevysvětlitelný úkaz: Jak se tam ti šmejdi a jiná havěť dostali? Kdo je zvolil? Nebo snad vyvolil? (jak je ta čeština jinotajná: voli volit?)

Anebo snad jsme už na tom jak v USA, kde je dotyčný zvolen “by landslide” (zemním sesuvem), ale nikdo si nemůže vzpomenout, že by mu dal hlas…