Kdo je zodpovědný za vysokou míru inflace a ceny energií?

Boj proti změně klimatu zuří již léta a je neustále na vzestupu. Stateční levicoví Evropané se na základě učení malé Grety Thunbergové rozhodli zachránit planetu před údajně nevyhnutelnou zkázou. Ne uhlí nebo jaderná energie, ale vítr má vytápět naše domovy.

Zdroj:  Svobodné noviny

Není pravda, že během komunistické éry lidé nesměli kritizovat realitu v jakékoli podobě. Poruchy, alkoholismus, neustálý nedostatek zboží a služeb a nízká kvalita – o tom všem se mluvilo i v médiích.

Podstata té lži byla někde jinde: člověk nesměl zmínit příčiny této děsivé situace. Příčinou byl neefektivní a neúčinný komunistický systém, který zkameněl ve svých ideologických absurditách. Obviněn by byl nanejvýš ředitel místní instituce.

Dnes je situace podobná, pokud jde o ceny elektřiny, plynu a energie obecně.

Média se obávají závratného nárůstu cen a čím více proevropsky se tisk orientuje, tím více se obává. Proněmecké bulvární plátky počítají s tím, že vše bude dražší, jak porostou ceny energií. Ve všech těchto článcích je však opomenuta jedna věc: že to není důsledek zvyšování cen zdrojů, s nimiž se Polsko a svět mohou vypořádat. K tomu nedochází ani kvůli spekulacím – které často pomíjejí –, ani kvůli nedostatku energetických zdrojů.

Nejdůležitějším aspektem, který většina těchto článků opomíjí, je ideologické šílenství skupin držících moc v EU. Ideologicky motivovaní vraždí evropské energetické odvětví (i když tato ideologie byla příhodně navržena tak, aby sloužila německému průmyslu). Škodí především polskému sektoru.

Boj proti změně klimatu zuří již léta a je neustále na vzestupu. Stateční levicoví Evropané se na základě učení malé Grety Thunbergové rozhodli zachránit planetu před údajně nevyhnutelnou zkázou. Ne uhlí nebo jaderná energie, ale vítr má vytápět naše domovy.

Racionální argumenty už nefungují.

Uzavírají se uhelné elektrárny, přestože se svými filtračními systémy vůbec nepodobají znečišťovatelům, kterými bývaly v 70. a 80. letech. Tyto elektrárny mohly zajistit dobrou úroveň vlivu na životní prostředí.

Místo aby se průmysl soustředil na technologie, které by snížily znečištění životního prostředí, dusí se.

Povolení pro emise CO2 byla zavedena s jakousi drakonickou daní, která zvyšuje ceny energií a náklady průmyslu. Vzhledem k tomu, že Evropská unie vedle Velké Británie je zodpovědná pouze za 9 procent celosvětových emisí CO2, je tato mise v podstatě nemožná.

Jedinými důsledky tohoto stavu (jako vždy v případech takového šílenství) budou chudoba, špína a nekonkurenceschopná evropská ekonomika.

Na obzoru je „Fit for 55“ a jedná se o ještě drakoničtější řešení celé záležitosti.

A nadcházející zima bude obzvlášť krutá.

Kolik lidí bude muset trpět, aby tohle šílenství skončilo?

5 3 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 2 lety

Za komunistů byl nedostatek spotřeby v tom ,že se vše vyrábělo v Československu. Naproti tomu základní atributy jako bydlení , právo na práci ,kvalitní zdravotnictví a školství nebylo nikde na západě. Udává se úspěšnost zemí podle množství aut apod. ,ale nikde se nezapočítává nuzota ,žebrání apod.

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  spartak

Ono to zase není tak jednoznačné za socialismu byla povinnost pracovat. V kapitalismu jsou lidé co žít normálně a pracovat nechtějí zajímá jen fety a chlast.

cablik
cablik
před 2 lety

Kdo za to může pošahaný greténisti kteří věří vlastním bludům a vychcané korporace které na tom chtějí profitovat.

basos
basos
před 2 lety

…… “”””” Kdo je zodpovědný za vysokou míru inflace a ceny energií?””””
samozrejme Putin

Pohoda
Pohoda
před 2 lety

Pokud si přečtete program Agendy 21 – plán globální fašistické kontroly, je vám vše jasné. Vše je plánované, čím hůř, tím lépe, bohužel ne většině lidem. Pokud se neustále bojíme, bojím a mám strach, musím, nemohu…, tak máme krásné vyhlídky, které si dobrovolně volíme!