Pokud chcete ukázat Rusku, kde je jeho místo, budete trpět sami: Rada federace reagovala na hrozby českého diplomata ohledně cen plynu

Velkohubá vyjádření zaměstnance ministerstva zahraničních věcí Bartušky vyvolala ruskou reakci. Díky 5.koloně se u nás budou drasticky zdražovat pohonné hmoty, elektřina a plyn. Jak dlouho ještě budeme snášet idioty, sabotéry a 5.kolonu ve státních službách?!

Zdroj: pokec24 a russvesna

 

Evropská unie je i nadále závislá na ruském plynu, protože není možné úplně přejít na zelené zdroje elektřiny, řekl RBC senátor Vladimir Džabarov v reakci na prohlášení českého zvláštního vyslance pro energetickou bezpečnost Václava Bartušky ohledně plynové krize v Evropě.

„Není jasné, s jakou zelenou energií počítá. Zelená energie je otázkou budoucnosti a velmi vágní,“ vysvětlil ruský politik.

Džabarov poznamenal, že dnes je směs uhlovodíků velmi žádaná v mnoha rafinérských oblastech petrochemického průmyslu.

Podle senátora je chybou Bartušky také to, že mluví jménem celé Evropy. 

Džabarov pochyboval, že všechny země EU jsou solidární s hrozbami českého politika. Upřesnil, že prohlášení Čecha vypadá vůči Rusku nepřátelsky.

Senátor Sergej Cekov se drží podobné pozice. Bartuškova slova podle jeho mínění nepovedou ke skutečné akci. Ruský senátor je označil za mělká a hloupá.

„Evropští představitelé hluboce nerozumí procesům vztahů mezi Evropou a Ruskem. Máme zájem o spolupráci. Bartuška chce postavit Rusko na místo, a Evropa a Česká republika přitom budou také trpět,“ zdůraznil poslanec.

Evropská plynová krize je důsledkem přechodu na zelenou energii, dodal. Cekov navíc dospěl k závěru, že současná situace v Evropské unii ukazuje, že Evropa se bez ruského paliva neobejde.

Bartuška dříve vyzval Evropu, aby se přestala s Moskvou „párat“ a ukázala, že vede plynovou válku, jejímž cílem je prosadit své postavení na trhu a prokázat nadřazenost. Český politik udal, že plynová krize vznikla neochotou dodavatelských zemí akceptovat skutečnost, že EU hodlá zcela přejít na zelenou energii a zbavit se závislosti na ropě a plynu.

Vyjádření Bartušky zde: https://www.pokec24.cz/politika/zvlastni-velvyslanec-ceske-republiky-pro-otazky-energeticke-bezpecnosti-vyzval-evropu-aby-vyhlasila-rusku-plynovou-valku/

Situace na evropském trhu s plynem se v posledních týdnech prudce zhoršuje, dnes se ceny přiblížily své historické hranici – 1,2 tisíce dolarů za tisíc metrů krychlových. Odborníci připisují nástup krize několika faktorům: nízké míře vytíženosti evropských podzemních zásobníků plynu, omezené nabídce hlavních dodavatelů a vysoké poptávce po LNG v Asii.

 

4.9 19 hlasy
Hodnocení článku
22 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety

A kdo vysvětlí voličům Babiše, že nemají volit voly?

standa
standa
před 2 lety

Bartušek je známý blb. Plyn EU bude ještě dlouho potřebovat. Plyn se totiž nespotřebovává jen pálení. Je to vůl.

zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety

Tak si to shrňme. Příjem Ruska z prodeje uhlovodíků tvoří cca jednu třetinu. Zatímco západ uvaloval jednu sankci za druhou a politici se předháněli, kdo si s Rusy víc vytře řiť, Rusové nelenili a postavili Sílu Sibiře do Číny. Měla to být zřejmě pojistka proti vydírání západu. Ale nedávno tiskový mluvčí Gazpromu vydal prohlášení,… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  zhnuseny

Příjem Ruska z prodeje uhlovodíků tvoří cca jednu třetinu čeho? Kdesi (web !Argument(?)) jsem totiž zahlédl, že podíl příjmů z exportu plynu pro ruský rozpočet činí ca. 15 %. Zbylých 15 % by tak musel jít na vrub exportu ropných surovin, což asi neplatí (je nižší). Ano, význam exportu energetických surovin je pro ruský… Číst vice »

standa
standa
před 2 lety
Odpověď uživateli  zhnuseny

Když neznáš fakta, nic neshrnuj. Pokles na skutečných 15% je viditelný, Putin zajišťuje, přes házení klacků pod nohy, daleko silnější důraz na vnitřní spotřebu a výrobu. Energetické výhody jsou velké, ale není tovšechno. A co teprve mega obchod s předěláním uhelek na plynovky ? To je kšeft pro Německo jako sviňa !

Lubez
Lubez
před 2 lety

Bartuška patří do dnešní skupiny rusobijců. Kdyby je ale potkal z očí do očí, tak mu nohavicemi vyteče všechno jídlo za týden. Historický vzato, kdo nám vždy vrazil kudlu do zad, rus ne ale celý slavný západ nespočetně krát. Ale furt mu polezeme do hnědokončin. Malý dvůr a velký bič. To by… Číst vice »

spartak
spartak
před 2 lety

Dnes Česko nemusí dělat nic o všem se rozhoduje jinde ,proto máme mnoho státních kývačů a hýkačů viz.Bartuška.

basos
basos
před 2 lety

musite se podivat zpatky do 89 a zjistite co je Bartuska zac.. tehdy byl jeste nevycvalanej parchant prizivnik student, ktery se poflakoval za vase penize na skolach jako student Zurnalistiky…takze te same skupiny studii, jako Ekologie, politicke mapovani evropy, a dalsich humanitnich smeru, kde se muzete flakat az do 25 na utraty… Číst vice »

haf
haf
před 2 lety

Bartoška se vydal jsdou za premiérem Adamcem a je z toho na větvi a bude až do smrti…smutný osud. takoví se spojí s kýmkoliv i třeba s Hitlerem, jen když je to proti Rusku.

Ludvik
Ludvik
před 2 lety

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/V-Odese-je-proste-upalili-jinde-pohrbili-u-silnice-Ruskym-pokusum-je-nutne-se-rychle-postavit-jinak-mate-valku-rika-diplomat-a-akter-Listopadu-89-Vaclav-Bartuska-372444

“Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid.”

Kdo a co si, od takové “zrůdy”, slibuje ?!

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ludvik

a jak někdo takový může být státním zaměstnancem mna vysokém postu?

cablik
cablik
před 2 lety

Dyk on velký bojovník proti Rusku nemají šanci něco diktovat Rusové si prodají svoje zdroje kam budou chtít. Tak se mi zdá že až uhodí mrazy tak EU přileze po kolenou.

adam
adam
před 2 lety

Naprosto nechápu, že Bartuška je po všech svých naprosto nehorázných vyjádřeních stále ještě ve funkci. Ten zmetek jen škodí, ale žádná vláda s ním nevyrazí dveře. Může mně tohle někdo vysvětlit?

Ludvik
Ludvik
před 2 lety
Odpověď uživateli  adam

Zřejmě jste ještě nepochopil, že naprostá většina lidí ve státní správě, ale i samosprávě, je v podstatě stejná jako jmenovaný. Nikdo z nich si tak “nepodřeže větev, sám pod sebou”…

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ludvik

tolik hlupáků asi nemáme, aby obsadili každičké místo ve státní správě…

Ludvik
Ludvik
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

Každé ne, ale většinu, zvláště na vedoucích funkcích, zcela určitě…

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

hafko,

mylis se to nejsou hlupaci, ale KRIVACI, a korytari, hloupi nejsou to jste byli vy a vasi tatove v 89

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ludvik

Lidé jsou stádní tvorové a jdou za alfa samci, které si volíme. Ti si pak najmenují své podřízené. Podřízení své podřízené atd.Tak to chodí, je třeba porazit jejich alfy a nahradit našimi. Tak za týden uvidíme, jak se nám to povedlo!

vachav
vachav
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Jste bohužel naivní-neuvidíme!Jakékoli volby v tomto absurdistánu nemohou nic změnit-smutná realita!

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  vachav

tak tak

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  vachav

Naivní nejsem, jen optimista.

vachav
vachav
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Optimismus je nedostatek informací-bohužel!