Slovo s M. Jílkovou: Jsou to ještě lidé?

Čtvrtek večer a na ČT 1 probíhá diskuzní pořad Máte slovo s M. Jílkovou. Téma: Zdraví prezidenta republiky. Měla by veřejnost mít právo znát zdravotní stav prezidenta? A otázka, o kterou zde jde především: MĚLY BY BÝT PREZIDENTOVI ODEBRÁNY PRAVOMOCI PODLE ČLÁNKU 66 ÚSTAVY ČR?

Ti, kteří odpovídají ANO, sedí napravo. Jejich těžké váhy: Senátor Fischer, psychiatrině Džamila Stehlíková, a ta, která nesedí, ale stojí, či rozlíceně pobíhá a řve na ty vlevo jako ta nejordinérnější trhovkyně, moderátorka pořadu Michaela Jílková.

Ti, kteří odpovídají NE, sedí vlevo. Jejich těžké váhy: herec Vyskočil, poslanec za SPD Foldyna, a zvláště osobní lékař prezidentův Nečas.

Souboj začíná, posluchač se těší na lítý souboj prezidentových přátel a nepřátel, ale už po asi pěti minutách se očekávaná řež mění v cosi naprosto nečekaného. Příznivci prezidenta se totiž najednou prokazují být všichni a místy to dokonce vypadá tak, že ti vpravo milují prezidenta ještě víc, než ti vlevo. Moc a z nejhlubšího srdce mu přejí, aby už konečně vstal z lůžka, přejí mu všechno nej a i modré z nebe by mu snesli, jen ty lidi z jeho štábu, jako jsou např. hradní kancléř Mynář či prezidentův tiskový mluvčí  Ovčáček, by měl prezident z Hradu vypráskat a svinským krokem je hnát odkud přišli, protože ti mu vůbec dobře neslouží. Ba co víc, škodí mu, a prezident to, bohužel, nevidí. Má v tomto směru jakoby zakalené oči, a oni jen chtějí – a to jedině proto, že ho mají skutečně rádi a chtějí mu pomoct – mu ty oči otevřít, neblahých lidí ho zbavit a opatřit mu činovníky štábu nové, prověřené, se kterými se mu stane rozkoš spolupracovat. Takže po čase sám pan prezident uzná, jak ve svém výběru lidí chyboval, a za pomoc, která mu byla poskytnuta, vděčně poděkuje.

V této části pořadu to vypadá, jako by ona nejčelnější otázka pořadu, zda má být totiž prezidentovi odebrány jeho pravomoci, spadla ze stolu, a nejvlivnější člen skupiny, sedící vpravo, senátor Fischer, se proto rozhoduje, dát ji znovu na přetřes. Vemluvným, pěkným a zvučným hlasem, dokazujícím, že, jak praví bible, i hadi dokáží mluvit hlasem andělským, opakuje stanovisko Ústřední vojenské nemocnice o tom, že prezident momentálně není schopen vykonávat své pracovní povinnosti, a dodává, že vyřešit tento problém je proto v těchto dnech úkolem nejnaléhavějším. A naléhavějším, než si prý kdo dokáže představit.

Jako poslední tedy podle už dlouhodobé praxe ČT promluvil ten, jehož slova si posluchači mají  pamatovat co nejlíp a co nejdéle, ale já mám dojem, že tentokrát si budou pamatovat pořad jako celek, který co do licoměrnosti překonal vše, co kdy viděli nejen na obrazovce, ale i v životě. A též vše, co si kdy jako myslitelné dokázali představit u druhu homo sapiens  čili člověka moudrého. A i otázka z titulku toho článku mnohé jistě napadla, stejně jako napadla mě.

5 26 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
eFPe
eFPe
před 2 lety

Jílková je obyčejná cirkusačka, komediantka a tato estráda pro opravdu jednoduché jedince.To má k serioznímu pořadu asi jako dikobraz k serioznímu deníku.

basos
basos
před 2 lety

Pro zasmani……” sice to sem nepatri, ale je to legracni …..”Spojené státy se zavázaly bránit Tchaj-wan, pokud se dostane pod útok z Číny. Oznámil to americký prezident Joe Biden s tím, že Spojené státy mají podle CNN „povinnost“. Televizní reportér se zeptal šéfa Bílého domu, zda by Spojené státy bránily Tchaj-wan v případě čínského… Číst vice »

shoty
shoty
před 2 lety

Na Jílkovú sa už môže pozerať len človek, ktorý si potrebuje uľaviť grcaním a nechce si kvôli tomu pichať prsty do krku.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  shoty

Ja bych se na Jilkovou nedival tak nevrazive.. totiz oproti mnohym z vas si ji pamatuji (no je to dlouho) kdyz to byla pekna baba, a to myslim skutecne pekna, takze clovek ji nemusel ani poslouchat a jen koukani na ni jednoho potesilo… Bohuzel cas utika, a z pani Jilkove, se stala urvana tlusta trhovkyne,… Číst vice »

spartak
spartak
před 2 lety

Od roku 1989 se k moci dostala absolutní spodina společnosti . V PS bude chybět poslední množina ,která to s naší zemí myslela upřímně.

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

…to se jen od homo sapiens odděluje samostatná vývojová větev, homo debilis.

Forejt
Forejt
před 2 lety

divím se dramaturgovi ČT, že tam nechá tohle stvoření exhibovat?? Pořad měl být již dávno přejmenován na “Máte slovo, až vám ho udělím” ….nebo stručně “Mám slovo” …..je to prostě nechutné ……a jejich česká veřejnoprávní již hlouběji klesnout nemůže. Jsem rád, že jsem tuto “zábavu” (?) přestal již před 5lety platit… Číst… Číst vice »

Pohoda
Pohoda
před 2 lety
Odpověď uživateli  Forejt

Já se tomu nedivím, Jílková je pověřena, aby tyto destrukce vykonávala. Také se na tyto nekokatelné pořady nekoukám.

spartak
spartak
před 2 lety

ČT je chobotnice která vypouští hnus jak to chobotnice dělají ,když prosazují svou obavu z vývoje ,který si nepřejí. Stačí chapadla znehybnit a chobotnice chcípne.

haf
haf
před 2 lety

tedy na mne Stehlíková dělala s tím svým veverčím úsměvem šílencovým dojem, že by měla být hospitalizována…kdyby na mne bafla někde venku, zařvu a uteču. Jílková nebyla ani náhodou nestranná, Džamilu nechala blábolit, ale Foldynu a Vyskočila okřikovala a co je nesprostší, předchozího lékaře, který mluvil věcně a bez emocí, stahovala ze zvuku řvala jako… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

… máte můj obdiv, že se na takovou pokleslost dokážete dívat (o čemž svědčí vaše zasvěcená reakce a spravedlivý hněv).

tomaskova
tomaskova
před 2 lety

Vydržela jsem se dívat cca 20 minut, potom jsem to v zájmu zachování zdraví raději vypla. Šílená Džamila odněkud z pobaltí, neustále cenící chrup a vyštěkávající naprosté nesmysly, tu by měli ihned po skončení pořadu zavřít do Hávl Brodu. Nenávistný a přeslazení Fišer, který se tetelí na flíček prezidenta jako divý a mezi stranami pobíhající Jílková,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Džamila Stehlíková je sovětská psychiatrička, snad z Kazachstánu, která se vdala do Čech. Psychiatrie nebyla v SSSR na valné úrovni, pacienti v nemocnicích dostávali nejčastěji elektrické šoky, dozorci pacienty mlátili atd. Stehlíková se přidala k Bursíkovi (spojenci Topolánka a Dalíka), po krachu SZ podporuje TOP09-STAN. Je to podobný typ “psychiatra” jako Honzák. Nenávistný fanatismus.

Tatran
Tatran
před 2 lety

Máte pravdu pane Man. Tuto estrádu jsem sledoval jen chvíli. Tak trhovkyně je pro Jílkovou je slabé slovo. Příslušelo by jí označit “působivějším” jménem čtyřnohého zvířete. Taková zaujatost proti prezidentovi spolu se slizounem holohlavým senátorem Fišerem a kazašskou cizinkou se jen tak nevidí. A oni jsou to tzv. senátoři, “demokrati” které volili tisíciny… Číst vice »