“O čem se mlčí” s Adamem Kretschmerem o vztazích s Německem a nárocích na reparace (video 5:59)

Stanislav Novotný se ptá Adama Kretschmera, co vlastně znamenala nedávná návštěva prezidenta Steinmeiera v České republice

Stanislav Novotný
Stanislav Novotný

Zdroj: O čem se mlčí

 

5 3 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
basos
basos
před 2 lety

Nevim, na video jsem se nekoukal, sluchatka nejdou, ale vim, ze my CSSR jsme kdysi davno odpustili v ramci RVHP vychodnimu nemecku reparace. Ovsem je mozne, ze uz jsem zapomel jak to bylo, ale mam skutecne dojem ze jsme si to tenkrat “prosrali”, a ted uz nam Skopcaci daji jen misto reparaci… Číst vice »

adam
adam
před 2 lety

Není složité pochopit, že jedním z důvodů, proč jsme rozeštváváni s Ruskem, je snaha izolovat náš stát od jednoho z garantů poválečného uspořádání, včetně našich případných nároků vůči Německu. Všichni, kdo takovou politiku prováděli a budou provádět, si zaslouží trest…

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  adam

Souhlasím.

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Plebej
spartak
spartak
před 2 lety

Od Německa nemůžeme čekat žádné vřelé přátelství neboť 3milióny nacistů muselo podle dohody opustit ČSR.Dnes svitla naděje na tlumení našich požadavků vůči Německu díky novému premiéru z ODS velkému vlezdotoho z Brna.Fiala v Brně pomáhal odstraňovat komunistické pomníky i Julia Fučíka a naopak budovat z lešení prostorový model německého domu na Moravském náměstí bez staveb.povolení. Je… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  spartak

Němci, kteří do r. 46-7 žili v ČSR (resp. za války v Protektorátu), sice ve velké většině otevřeně sympatizovali s hitlerovským režimem, ale sotva je bylo možné všechny (šmahem) považovat za nacisty. Byli odsunuti jako Němci, a pouze ti z nich, kteří žili ve smíšených manželstvích (a nijak se jako protirepublikoví neprojevovali), stejně jako zdejší němečtí… Číst vice »