Politolog Rostislav Iščenko: Rusko se nechystá “na válku s Ukrajinou, ale na válku na Ukrajině”

Moskva vede diplomatickou a informační přípravu k válečnému konfliktu, který má v úmyslu rozpoutat na ukrajinském území kyjevský režim. Daný názor v rozhovoru s médii zveřejnil politolog Rostislav Iščenko.

Rostislav Iščenko
Rostislav Iščenko

Podle slov experta se Rusko nechystá “na válku s Ukrajinou, ale na válku na Ukrajině”.

“Nyní vidíme tvrdá prohlášení na adresu Ukrajiny a přímé narážky na adresu Západu, co jsou “červené linie”, po jejichž přestoupení již Moskvu nezastavíš”,  prohlásil Iščenko.

“Jde o silové řešení, které bude bolestivé” i pro Kyjev, i pro jeho západní partnery, dodal diskutující s novináři.

Koncem října došlo k dalšímu přiostření situace na Donbasu. Podle názoru Rostislava Iščenka souvisí eskalace s tím, že ukrajinské orgány “potřebují řízený konflikt” na východě země za účelem mobilizace obyvatelstva na podporu prezidenta Vladimíra Zelenského.

Jak bylo tento týden dříve oznámeno, analytik Vladimír Orlov prognózoval, že v případě útoku Ukrajiny na Donbas RF může napadnout její armádu v regionu, ale zdrží se úderů na hlavní město sousedního státu.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://argumenti.ru/world/2021/11/745909?utm_referrer=mirtesen.ru&utm_campaign=transit&utm_source=mirtesen&utm_medium=news&from=mirtesen

https://argumenti.ru/world/2021/11/745827?utm_source=argumenti.ru&utm_medium=news&utm_campaign=inside_link

4.6 9 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
danny
danny
před 2 lety

No a pak to půjde rychle. Nejen Donbas (celý, včetně Slavjanska a Mariupolu), ale i Oděsa a Charkov. A dost pochybuji, že by si Poláci nechali ujít příležitost přijít znovu k Haliči, a Lvov bude zase Lemberg, jak prohlašují. Vydali statisíce “karet Poláka”, dokladu, který se rovná pasu. Držitel má všechna práva občana Polska, kromě práva volit.… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

No jo banderovci si hrají s ohněm pokud se dá Ruská armáda do pohybu tak ji nic nezastaví a bude to jejich konec.

panan
panan
před 2 lety

Byli by dobré upozornit civilní obyvatelstvo o opuštění pásma dotyku UK a obou republik v případě viditelných náznaku shromažďování vojsk UK k útoku a to do vzdálenosti cca 5-10 km směrem do Ukrajiny. Tam to bude pravděpodobně “přeoráno”.