Rusko může oslepit americké rakety!

Operace USA a NATO a výhrůžky poblíž ruské hranice a na Ukrajině na sebe nenechaly dlouho čekat ruskou odpověď: Rusko celému světu předvedlo, že umí v pár minutách sestřelit satelity.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Zdroj: eurabiea, autor: -bj- 

Operace USA a NATO a výhrůžky poblíž ruské hranice a na Ukrajině na sebe nenechaly dlouho čekat ruskou odpověď: Rusko celému světu předvedlo, že umí v pár minutách sestřelit satelity. To znamená zrušit americký GPS naváděcí systém. Americké rakety, drony, letectvo a námořnictvo budou rázem oslepeny a americká útočná pýcha tatam. Rakety s jadernými hlavicemi by pak mohly “zadostiučiněně” dopadnout zpět do zemí svého odpalu. Proto ten velký humbuk kvůli ostentativnímu ruskému sestřelení starého satelitu (a ukázání jak se dostat USA na kobylku). Jestřábi si dají zas chvíli klidnou a Biden se chce setkat s Putinem… (a lá: Vláďo, to nejde, my chceme být i nadále pány světa! Jožka B.)

Zdroje:

https://www.5-tv.ru/news/366469/uvelirnyj-zalp-pocemu-vssa-ispugalis-porazenia-rossiej-svoegoze-nedejstvuusego-sputnika/

https://edition.cnn.com/2021/11/15/politics/russia-anti-satellite-weapon-test-scn/index.html

https://arstechnica.com/science/2021/11/russia-acknowledges-anti-satellite-test-but-says-its-no-big-deal/

https://tass.com/science/1362125

https://www.currenttime.tv/a/kto-sbivaet-sputniki-na-orbite-pravila-povedeniya-kosmos/31564828.html

https://korrespondent.net/tech/space/4417711-rossyia-raketoi-sbyla-sputnyk-ssha-obeschauit-otvet

https://life.ru/p/1450399

https://zen.yandex.ru/media/sferalive/chto-za-novoe-rossiiskoe-orujie-unichtojilo-sputnik-pochemu-ssha-v-otvet-lish-prikrylis-ugrozoi-kotoruiu-nesut-oblomki-6193e3cc5a94e552810ddbee

 

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Milan
Milan
před 2 lety

Jojo, jak si Rusové sestřelili ten satelit, tak jsem se pousmál, když pak začal kolektivní západ (jehož jsme, bohužel, součástí) prskat, tak to už jsem se rozchechtal. To byl hezkej den.

Tatran
Tatran
před 2 lety

Podrážděné reakce usáků na technické úspěchy ruských zbraní jsou pro ně dostatečnou výstrahou. A nemusí jim vyhrožovat. Stačí aby si zvykli na takové zprávy z ruského prostoru. A tak jim nezbývá než provokovat. Ale věřím, že jen do té doby než překročí červenou čáru a Putin se s nimi nebude párat. Ještě by Rusko mělo… Číst vice »

Ferin
Ferin
před 2 lety

Poslední model ruského REB, dokáží vypnout veškerou elektroniku, včetně satelitů do vzdálenosti 3 000 km. Jeden z nich je umístěn, a odzkoušen, v Kaliningradu. Pánové z NATO by si měli sbalit kufry a dát si rozchod. Ve vlastním zájmu.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ferin

Už sjet viděl myslícího amiokupanta….????.-)

Ondrej Tichy
Ondrej Tichy
před 2 lety

Článek obsahuje zásadní nepřesnost. V dosahu nových ruských raket se ocitla prakticky celá americká kosmická infrastruktura (špionážní družice, komunikační satelity, atd.), ovšem satelity GPS jsou zcela mimo jejich dosah. Ruská armáda dokáže signál GPS v určité oblasti efektivně zarušit, ale sestřelit družice ve výšce přes 20 tisíc kilometrů je technicky nemožné.

Ludvik
Ludvik
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ondrej Tichy

S tou “zásadní nepřesností” bych si nebyl jist. Pro “S-600” by to už technicky nemožné nemuselo být…

laskra
laskra
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ondrej Tichy

Těžko hodnotit ruské zbraně, když oni nejsou zvyklí se chlubit novinkama.

cablik
cablik
před 2 lety

To je to nejlepší co Rusové předvedli a určitě mají nějaké překvapení v záloze o kterém nikdo neví. Bude třeba jednat ale ne válčit.

Plebej
Plebej
před 2 lety

V dobách, kdy země (jako např. toto Rusko) jsou Západem oficiálně i mediálně klasifikovány za agresivní, a to jen proto, že úspěšně vzdorují při obraně(!) svých zájmů, není vyhnutí a je nutno budovat obranné systémy. Komplexy, k nimž náleží i systémy obrany svého nebe před útoky skutečných agresorů. Není tedy divu, že se skutečným agresorům nelíbí, když… Číst vice »

spartak
spartak
před 2 lety

Ano ,demokratům západního střihu je Rusko k smíchu ,tak jak Hitlerovi ,ale historie se nebude opakovat. Čína i Rusko pokračují v odstrašení degenerátů, tak snad vše dobře dopadne ve prospěch míru.