7 signálů, že válka s Ruskem se ještě více přiblížila

V tomto článku  autor  píše  o něčem, co naprostou většinu obyvatel USA nemůže více zajímat. Je smutné, že většině Američanů jednoduše nezáleží na Ukrajině, ruských vojenských přípravách na válku ani v podstatě na ničem jiném, co se děje na druhé straně zeměkoule.

Ale v Rusku je všechno úplně jinak. Neustále se hovoří o možnosti války se západem a panuje mnoho pesimismu, že se jí nebude možné vyhnout.

Pro Rusy je to skutečně největší krize se západem od kubánské raketové krize v 60. letech. Rusové opakovaně varovali, že západní rakety nesmí být umístěny na Ukrajině, a opakovaně varovali, že Ukrajina se nesmí stát členem NATO.

Používají stejné zdůvodnění jako my během kubánské raketové krize. Nechtěli jsme, aby Rusové měli na Kubě rakety, které by potenciálně mohly zasáhnout naše hlavní města během pouhých několika minut, a stejně tak Rusové nechtějí na Ukrajině rakety, které by potenciálně mohly zasáhnout jejich hlavní města během pouhých několika minut.

Jediný možnost, že Vladimir Putin někdy schválí invazi na Ukrajinu, je překročení jedné z jeho strategických „červených čar“.

Ale místo toho, aby zmírnili napětí a snažili se věci vyřešit, západní vůdci Rusko jen provokují.

Pokud budou dál bezohledně šťouchat do medvěda, v určitém okamžiku se stane chyba a budeme mít válku, kterou nikdo nechce. Následuje 7 signálů , že válka s Ruskem se ještě více přiblížila…

1) Navzdory tomu, že Vladimir Putin prohlásil, že takový krok by překročil jednu z jeho „červených čar“, Ukrajině bylo právě řečeno, že jí nakonec bude dovoleno vstoupit do NATO…

Tváří v tvář sílící hrozbě ze strany Ruska požádal ukrajinský prezident na čtvrtečním setkání šéfa NATO o bezpečnostní záruky a odešel s obnoveným závazkem, že jeho země by se nakonec mohla k vojenské alianci připojit navzdory tvrdým námitkám ruských sousedů.

2) Ukrajina šokovala svět otevřením protiatomových krytů v Kyjevě…

Ukrajina otevřela protiatomové kryty v hlavním městě země, protože obavy z ruské invaze stoupají. Ve středu ukrajinský ministr a bývalý špion varoval, že by se konflikt mohl rozšířit globálně.

3) Martha Raddatzová z ABC hlásí, že po nedávném telefonátu Joea Bidena s Vladimirem Putinem přesunuli Rusové k hranicím s Ukrajinou dalších 10 000 vojáků.

4) EU varuje před „masivními důsledky pro Rusko“, pokud dojde k další „agresi“ vůči Ukrajině…

„V této chvíli Rusko volí vůči svým sousedům agresivní postoj. A jak Evropská unie a její partneři ze skupiny G-7 dali jasně najevo, další agresivní kroky proti Ukrajině budou mít pro Rusko obrovské důsledky,“ řekla ve středu předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.

5) Banky v Bělorusku se kvůli hrozícím sankcím západu chystají přejít na ruskou verzi SWIFT…

Běloruské banky se připravují na tvrdší západní sankce tím, že se přihlásí k ruské alternativě k SWIFT, síti mezinárodních finančních transakcí, o niž se opírá globální bankovní systém, informoval ruský bulvární list Moskovskij komsomolec.

Ruský systém pro předávání finančních zpráv (SPFS) má více než 400 domácích uživatelů – prakticky všechny ruské poskytovatele půjček s licencí –, ale využívá jej pouze 38 bank z devíti dalších zemí. SPFS byl vyvinut v roce 2014 s cílem udržet bankovní transakce v případě, že by západní sankce odpojily Rusko od SWIFT.

6) Objevují se zprávy, že Rusko „začalo přesouvat raketové systémy Tor krátkého doletu země-vzduch do pohraniční oblasti s Ukrajinou“.

7) Skupina amerických senátorů chce formálně označit Rusko za „teroristický stát“. Není třeba dodávat, že Rusové z toho nemají radost…

A k tomu – jako by vše, co nebylo dostatečně pobuřující – chtějí američtí senátoři označit Rusko za „teroristický stát“, pokud jeho „síly dále napadnou Ukrajinu“. Takové označení jaderné supervelmoci nemá obdoby. Je to šílený krok, který by diplomacii a vyjednávání téměř znemožnil. To se rovná vyhlášení války. Měli bychom se snažit najít cestu k míru s Ruskem, ale stále se blížíme válce. A až válka nakonec přijde, může být globální. Většina Američanů si to neuvědomuje, ale Rusko a Čína právě oznámily zbrusu novou „bezpečnostní alianci“…

Ve středu bylo oznámeno, že se Rusko a Čína dohodly na podmínkách bezpečnostní aliance.

Prezident Xi k dohodě uvedl: „V současnosti některé mezinárodní síly pod rouškou „demokracie“ a „lidských práv“ zasahují do vnitřních záležitostí Číny a Ruska a brutálně pošlapávají mezinárodní právo a uznávané normy mezinárodních vztahů.“ Mohly by se tedy Spojené státy jednou ocitnout v boji proti Rusku a Číně zároveň? Ano, to je zcela možné.

Evropské mocnosti přitom varují, že rozhovory o oživení íránské jaderné dohody „se rychle blíží ke konci cesty“…

Ve společném prohlášení Británie, Francie a Německa vydaném v úterý se uvádí, že „se rychle blížíme ke konci cesty“, abychom zachránili jadernou dohodu s Íránem z roku 2015 poté, co íránská strana obvinila Západ, že rozdmýchává atmosféru „hry na viníka“.

„Pokračující jaderná eskalace v Íránu znamená, že se rychle blížíme ke konci cesty,“ oznámil francouzský velvyslanec při OSN Nicolas de Riviere. Dodal, že skutečnost, že Írán soustavně porušuje minulé limity rozvoje a obohacování uranu, a přitom obviňuje USA z odstoupení od dohody, znamená: „Blížíme se k bodu, kdy íránská eskalace jaderného programu zcela vyprázdní JCPOA.“

Izraelci se už cvičili na útok na Írán, a pokud mírové rozhovory zkrachují, konflikt mezi Izraelem a Íránem se stane nevyhnutelným.

Nová válka na Blízkém východě by samozřejmě dala Bidenově administrativě možnost odvést naši pozornost od narůstajících vnitřních potíží. V této chvíli je jen 26 procent Američanů přesvědčeno, že země míří správným směrem…

Nový průzkum Ekonomistu/YouGov ukazuje, že téměř 75% Američanů si buď není jisto, nebo se domnívá, že země míří špatným směrem. Jen 26% si myslí, že věci jdou dobře.

Ba co hůř, pouhá 4% věří, že je ekonomika „vynikající“.

Osobně nevěřím, že do konce roku 2021 dojde k vypuknutí velké války. Ale do nového roku zbývají jen týdny a z roku 2022 mám tak špatný pocit.

V posledních několika letech jsme byli zasaženi jednou věcí za druhou a hrozí, že „dokonalá bouře“, která nás nyní čeká, se v příštím roce dostane na zcela novou úroveň.

16. prosince 2021 Michael Snyder , The Economic Collapse (Přeložil I.Bubeník)

Poznámka překladatele:

Přemýšlivý člověk by k tomu dodal, že Amíci si opět představují, že se bude válčit a zabíjet jen v Evropě,  jako již v obou světových válkách. A oni, dobří hoši demokracie a svobody , budou v závětří spokojeně budovat svá vysněná luxusní sídla a dál obdivovat mrakodrapy věčného impéria moci a blahobytu. A ještě by si elita armády a zbrojařští oligarchové a další miliardáři přáli na nové válce opět pořádně vydělat.

4.1 42 hlasy
Hodnocení článku
79 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Prodost
Prodost
před 2 lety

Tohle všechno začalo tzv. Velkou Francouzskou revolucí. Proč tzv.? Každá tzv. revoluce, má-li být úspěšná, musí být orchestrována “velkými penězi”. Je i nejenom personálně velice náročná a tyto schopnosti/předpoklady ulice prostě nemá a mít ani nemůže. To jméno, které je za tím vším stojící v temné hierarchii světa nejvýš, vyslovovat nebudu. Uvedu jen, že jeho prvním… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  Prodost

nejsem historik, ale VFR je typický příklad, kdy to odskákali i ti, kteří to mysleli dobře. Není to tedy jen problém komunistů, jak se nám někdy snaží tvrdit média.Apropo čtu Vondruškovy Přemyslovské epopeje, a to byly panečku velmocenské tanečky už v té době!!!

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Angličané již prohlásili, že do střetu Ukrajiny a Ruska nepůjdou. Američané zavčasu stáhnou ocas. Je třeba aby se s Ruskem mastily pobaltské státy a ztráty Američanů byly minimální. Dobře vědí, že v případě střetu s Ruskem jim to začne lítat i doma do oken. A Němci? Ty už jednou přes držku dostali, ti si to rozmyslí. Ještě… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety

Vše, co autor naznačuje, je vlastně obrazem psychopatické politiky US DeepState, který se snaží udržet US hegemonii nad světem za každou cenu. A proto ve světě cíleně vyvolává napětí a lokální konflikty, v nichž bojují obětovaní idioti za US zájmy. Dá se tomu rozumět! Chcípají kobyla nejvíce kopá. Čemu se dá ovšem porozumět… Číst vice »

danny
danny
před 2 lety

Paní Flinten – Uschi by měla konkrétně říci, JAKÉ sankce, které by byly “masivní a zničující” důsledky pro Rusko by EU a spol. uvalila? To jako Německo, Francie, Itálie,… opustí ruský trh? VW zavře svoji továrnu v Jekatěrinburgu? Kde vezme suroviny? Zdaleka ne jen plyn a ropu! Ale i kovy, a dokonce i dřevo? Ukrajina nepřežije ani… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Danny Prosim tebe nerozsiruj tady ty EU kecy, oba vime, ze …uz jsem to sem placnul parkrat, takze…..jeste jednou….” haf, naf, nafnafnaf haf,…..vrrrrr, haf……. “JEDES HAJZLE!!! KOP!!!! …au au, ouvej …. Podivej se impotentni EU nemuze nez vyhrozovat, vyhrozovat, a slibovat…. takze nic, nic, nic. Ono to totiz Velkonemecke risi rizene… Číst vice »

danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Vlastně máš pravdu, basi.

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Basosi- neser.
https://www.youtube.com/watch?v=mVSOGOiyHkY

Ono ty útoky dopadají i takhle.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

efpe. no a to je prave vono, jeden jedinej cokl se neboji, ale ti dva jen pauziruji, a cumi jak pitomi, je jedno jestli ten pes je malej, ale nema odvahu kousnout jen steka a boji se kopance. Za morem jsme meli taky vlcaka, fenu (zase mi bude nekdo nadavat ze mam spravne… Číst vice »

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Tak především tento pes (rasa) není zabiják. Neútočí na krk a v zásadě ani netrhá, pouze se snaží “zajistit”. Pokud by to bylo v něm, tak toho maníka zlikvidoval už při prvním povalení. Teoreticky se k tomu dá vycvičit (jako skoro každá rasa), ale ne každý majitel o něco takového stojí, zejména pokud má děti. Pokud… Číst vice »

Wiloni
Wiloni
před 2 lety

Pokud má někdo zájem
Putinova konference na MO RF
https://www.youtube.com/watch?v=HwWRb_U3MiQ&list=TLPQMjExMjIwMjHm7vex8yaN2Q&index=1
To jen, aby někdo nepropadal panice, že Putin nechápe, jak se na západě budou chovat i v případě uzavření “bezpečnostních dohod”.

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Wiloni
Milan
Milan
před 2 lety

Představte si, že jsem měl dnes v noci hnusný a nehumánní sen. A v tom snu jsem já, člověk, chtěl znát názor umělé inteligence – UI – na válku RF s USA a co by jí zabránilo. Já: Co by zabránilo válce USA s RF? UI: Občanská válka v USA. Já: Ale to by mohli být zabity miliony… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  Milan

Jde o to, kdo tu UI naprogramoval 🙂

Milan
Milan
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Moje druhé fujtajblové Já.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Milan

A JAAA… nechlastej pred spanim

cablik
cablik
před 2 lety
zemedelec
zemedelec
před 2 lety

To je ten problém,že USA jsou nucené jít do války,těch důvodů je tam více.Jako mafiánský stát,se normálně hospodářsky nemůže postavit na nohy.Co je schopno vydělat zisk,okamžitě si ho rozeberou akcionáři,banky a stát nedostane nic.Dokud bylo koho loupit,tak si USA vedly rozmařilý život,většina států zadlužena,není kde brát,tak už jen Rusko a Čína jim… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  zemedelec

Nevim, proc se zde stale ventiluje ze Amici chteji do valky s Ruskem, a ze jim pichnou Limey’s a Aussies (snazim se o svou rehabilitaci v ocich mistni onomatopojisticke skupiny) takze Angliku a Australcu…. ovsem podle historie, Amici tak moc valecnicky narod nejsou, sice tenkrat prevalcovali Japonce v Pacifiku, (kdyby to byvali Japonci nezvorali u ..myslim Quadalcanalu) s letadlovymi lodemi… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Já myslím, že to tak je. Americký establišment válku potřebuje a chce. Je to podobné, jako když se řekne, že Češi chtějí válku s Ruskem. Nejsou na to sice lidi, ale establišment je určitě pro. Zeptejte se Langšádlové a Pekarové. Ne nadarmo jsou USA a ČR (jako jediní) na seznamu nepřátelských států Ruské federace.

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem kolokol
cablik
cablik
před 2 lety

To si ty zadlužení hnusy jen myslí že se bude válčit v Evropě to tak kulový Rusové na ně dosáhnou a dostali by své snad se to nestane.

vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety

Bůh nás ochraňuj před všemi těmi válkychtivými debily, které si lid zvolil!

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera havrankova

Verusko,

Buh nas bude ochranovat, ale jak rika nase stare ceske prislovi, “pomoz si a Buh ti pomuze” takze jen narikanim a lamentaci se nikam nedostaneme.