7 signálů, že válka s Ruskem se ještě více přiblížila

V tomto článku  autor  píše  o něčem, co naprostou většinu obyvatel USA nemůže více zajímat. Je smutné, že většině Američanů jednoduše nezáleží na Ukrajině, ruských vojenských přípravách na válku ani v podstatě na ničem jiném, co se děje na druhé straně zeměkoule.

Ale v Rusku je všechno úplně jinak. Neustále se hovoří o možnosti války se západem a panuje mnoho pesimismu, že se jí nebude možné vyhnout.

Pro Rusy je to skutečně největší krize se západem od kubánské raketové krize v 60. letech. Rusové opakovaně varovali, že západní rakety nesmí být umístěny na Ukrajině, a opakovaně varovali, že Ukrajina se nesmí stát členem NATO.

Používají stejné zdůvodnění jako my během kubánské raketové krize. Nechtěli jsme, aby Rusové měli na Kubě rakety, které by potenciálně mohly zasáhnout naše hlavní města během pouhých několika minut, a stejně tak Rusové nechtějí na Ukrajině rakety, které by potenciálně mohly zasáhnout jejich hlavní města během pouhých několika minut.

Jediný možnost, že Vladimir Putin někdy schválí invazi na Ukrajinu, je překročení jedné z jeho strategických „červených čar“.

Ale místo toho, aby zmírnili napětí a snažili se věci vyřešit, západní vůdci Rusko jen provokují.

Pokud budou dál bezohledně šťouchat do medvěda, v určitém okamžiku se stane chyba a budeme mít válku, kterou nikdo nechce. Následuje 7 signálů , že válka s Ruskem se ještě více přiblížila…

1) Navzdory tomu, že Vladimir Putin prohlásil, že takový krok by překročil jednu z jeho „červených čar“, Ukrajině bylo právě řečeno, že jí nakonec bude dovoleno vstoupit do NATO…

Tváří v tvář sílící hrozbě ze strany Ruska požádal ukrajinský prezident na čtvrtečním setkání šéfa NATO o bezpečnostní záruky a odešel s obnoveným závazkem, že jeho země by se nakonec mohla k vojenské alianci připojit navzdory tvrdým námitkám ruských sousedů.

2) Ukrajina šokovala svět otevřením protiatomových krytů v Kyjevě…

Ukrajina otevřela protiatomové kryty v hlavním městě země, protože obavy z ruské invaze stoupají. Ve středu ukrajinský ministr a bývalý špion varoval, že by se konflikt mohl rozšířit globálně.

3) Martha Raddatzová z ABC hlásí, že po nedávném telefonátu Joea Bidena s Vladimirem Putinem přesunuli Rusové k hranicím s Ukrajinou dalších 10 000 vojáků.

4) EU varuje před „masivními důsledky pro Rusko“, pokud dojde k další „agresi“ vůči Ukrajině…

„V této chvíli Rusko volí vůči svým sousedům agresivní postoj. A jak Evropská unie a její partneři ze skupiny G-7 dali jasně najevo, další agresivní kroky proti Ukrajině budou mít pro Rusko obrovské důsledky,“ řekla ve středu předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.

5) Banky v Bělorusku se kvůli hrozícím sankcím západu chystají přejít na ruskou verzi SWIFT…

Běloruské banky se připravují na tvrdší západní sankce tím, že se přihlásí k ruské alternativě k SWIFT, síti mezinárodních finančních transakcí, o niž se opírá globální bankovní systém, informoval ruský bulvární list Moskovskij komsomolec.

Ruský systém pro předávání finančních zpráv (SPFS) má více než 400 domácích uživatelů – prakticky všechny ruské poskytovatele půjček s licencí –, ale využívá jej pouze 38 bank z devíti dalších zemí. SPFS byl vyvinut v roce 2014 s cílem udržet bankovní transakce v případě, že by západní sankce odpojily Rusko od SWIFT.

6) Objevují se zprávy, že Rusko „začalo přesouvat raketové systémy Tor krátkého doletu země-vzduch do pohraniční oblasti s Ukrajinou“.

7) Skupina amerických senátorů chce formálně označit Rusko za „teroristický stát“. Není třeba dodávat, že Rusové z toho nemají radost…

A k tomu – jako by vše, co nebylo dostatečně pobuřující – chtějí američtí senátoři označit Rusko za „teroristický stát“, pokud jeho „síly dále napadnou Ukrajinu“. Takové označení jaderné supervelmoci nemá obdoby. Je to šílený krok, který by diplomacii a vyjednávání téměř znemožnil. To se rovná vyhlášení války. Měli bychom se snažit najít cestu k míru s Ruskem, ale stále se blížíme válce. A až válka nakonec přijde, může být globální. Většina Američanů si to neuvědomuje, ale Rusko a Čína právě oznámily zbrusu novou „bezpečnostní alianci“…

Ve středu bylo oznámeno, že se Rusko a Čína dohodly na podmínkách bezpečnostní aliance.

Prezident Xi k dohodě uvedl: „V současnosti některé mezinárodní síly pod rouškou „demokracie“ a „lidských práv“ zasahují do vnitřních záležitostí Číny a Ruska a brutálně pošlapávají mezinárodní právo a uznávané normy mezinárodních vztahů.“ Mohly by se tedy Spojené státy jednou ocitnout v boji proti Rusku a Číně zároveň? Ano, to je zcela možné.

Evropské mocnosti přitom varují, že rozhovory o oživení íránské jaderné dohody „se rychle blíží ke konci cesty“…

Ve společném prohlášení Británie, Francie a Německa vydaném v úterý se uvádí, že „se rychle blížíme ke konci cesty“, abychom zachránili jadernou dohodu s Íránem z roku 2015 poté, co íránská strana obvinila Západ, že rozdmýchává atmosféru „hry na viníka“.

„Pokračující jaderná eskalace v Íránu znamená, že se rychle blížíme ke konci cesty,“ oznámil francouzský velvyslanec při OSN Nicolas de Riviere. Dodal, že skutečnost, že Írán soustavně porušuje minulé limity rozvoje a obohacování uranu, a přitom obviňuje USA z odstoupení od dohody, znamená: „Blížíme se k bodu, kdy íránská eskalace jaderného programu zcela vyprázdní JCPOA.“

Izraelci se už cvičili na útok na Írán, a pokud mírové rozhovory zkrachují, konflikt mezi Izraelem a Íránem se stane nevyhnutelným.

Nová válka na Blízkém východě by samozřejmě dala Bidenově administrativě možnost odvést naši pozornost od narůstajících vnitřních potíží. V této chvíli je jen 26 procent Američanů přesvědčeno, že země míří správným směrem…

Nový průzkum Ekonomistu/YouGov ukazuje, že téměř 75% Američanů si buď není jisto, nebo se domnívá, že země míří špatným směrem. Jen 26% si myslí, že věci jdou dobře.

Ba co hůř, pouhá 4% věří, že je ekonomika „vynikající“.

Osobně nevěřím, že do konce roku 2021 dojde k vypuknutí velké války. Ale do nového roku zbývají jen týdny a z roku 2022 mám tak špatný pocit.

V posledních několika letech jsme byli zasaženi jednou věcí za druhou a hrozí, že „dokonalá bouře“, která nás nyní čeká, se v příštím roce dostane na zcela novou úroveň.

16. prosince 2021 Michael Snyder , The Economic Collapse (Přeložil I.Bubeník)

Poznámka překladatele:

Přemýšlivý člověk by k tomu dodal, že Amíci si opět představují, že se bude válčit a zabíjet jen v Evropě,  jako již v obou světových válkách. A oni, dobří hoši demokracie a svobody , budou v závětří spokojeně budovat svá vysněná luxusní sídla a dál obdivovat mrakodrapy věčného impéria moci a blahobytu. A ještě by si elita armády a zbrojařští oligarchové a další miliardáři přáli na nové válce opět pořádně vydělat.

4.1 42 hlasy
Hodnocení článku
79 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 2 lety

Přemýšlivý člověk by k tomu dodal, že Amíci si opět představují, že se bude válčit a zabíjet jen v Evropě, jako již v obou světových válkách. – To je hloupý škodlivý názor. 3.ww bude jiná a válčit se bude i v USA – lépe řečeno – USA bude bombardována a američtí civilisté budou umírat houfně jako v EU-rosojuzu či jinde. Válka může… Číst vice »

Federmann
Federmann
před 2 lety

Aby se nám to nevrátilo do hranic Jaltské konference, která stále platí.

Tatran
Tatran
před 2 lety

A přitom USA soustřeďuje a haraší zbraněmi v blízkosti Ruska. Dnešní Zpráva z médií je šokem a nesmíme to nechat bez povšimnuti: “Slovenská vláda podepíše s USA smlouvu o rozmístění amerických raket a vojenských základen americké armády na území Slovenska! V textu návrhu bilaterální smlouvy dává Bratislava Američanům právo k rozmístění “obranných zařízení” a k uskladnění “materiálu” na území Slovenska bez… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

Zda je to pravda nevím. Pokud ano, nemá slovensko právo mluvit o demokracii.
Je to návrat do dob kdy se zdravili na stráž …

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Tohle samozřejmě nemůže být pravda v období, kdy americká strana dala zřetelně najevo, že bude o návrzích ruské strany jednat.
Buďme opatrní v tom, jaké “informace” zveřejňujeme a ověřujme si zdroje. Jinak se zavděčíme těm, kteří tak rádi používají nálepky – dezinformátoři!

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

No právě, proto jsem pochyboval zda ano nebo ne.

Tatran
Tatran
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Pane Lubez, nevycucal jsem si to z prstu, ale najdete to v plném znění včetně autentické smlouvy, která je připravena k podepsáni na Aeronetu. Vždyť usáci na Slovensko dosadili současnou vládu, a od prezidentky, ministra války Nagya a MZV Korčoka, to jsou loutky školené u CIA!

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

Poslední dny málo sleduji dění. Omlouvám se.

Mira
Mira
před 2 lety

Jestli bude válka, tak ještě ke všemu zmrzneme, nebude to něco někde daleko, co se nás netýká, jak si prováleční rusofobové myslí. A s námi zmrznou další. Ale všichni ne, ještě nám zbydou na topení lesy, pokud by je jaderný žár nespálil.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Mira

to teda fakt nevim jak nastrkam vetve do vedeni parovodu, a diru na komin asi taky neudelam, barak je z betonu….Jednu vec ale vim, ze Rusak (Putin) Cecha i kdyz je tak trosku nakrivly, nenecha chcipnout….. Je to jejich slabost, oni jsou stale Slovane, a my take, ovsem trosku….ale nic, nekdo mi zase bude… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Na to bych nesázel. Dnešní omladina je v drtivé většině zmanipulovaná. I když západ vystřelí první a ČT řekne že to byla sebeobrana, tak tomu mladí věřit budou. A poměrně velká část populace taky. Jinak by volby dopadly účastí, ale taky výsledkem jinak. Hanobení památníků hrdinům, a těm co zaplatili cenu nejvyšší se prostě neodpouští.… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem eFPe
cablik
cablik
před 2 lety
basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Cablo,

kdysi davno Anglicane pouzivali kulomety BREN… doufam, ze vis kdo je opajcoval od Zbrojovky Brno…. jinak FN tam ma prvky od CZ a Mausera, takze je to skoro nase.

Jen bych dodal, ze se divim, proc se divis

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

No právě to jsou cifry za kulomety Češi by to dokázali vyrobit samy ale přeci nebudou konkurovat západním páníčkům.

reproduktor
reproduktor
před 2 lety

Potrebuje Rusko celou Ukrajinu? Nepotrebuje, protoze nema nic a jen dluhy, velice nestabilni partnem. Ano, Rusko chrani Luhansk a Dombas, protoze tam ziji Rusove. Ovsem Ukraina musi zustat v izolaci, protoze to Eu a Nato chce. Ono je to stejne jako by se melo Cesko opet spojit se Slovenskem. Vse kolem Ruska jsou demagigie.… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Repro, já bych klidně pro opětovnou federaci byl. My jsme se museli rozdělit aby nás jakoby spojila v jedno ojrounie? Bylo nutné rozdělit slovanskou Jugoslávii?Asi ano.Přijde mi to jako rozdělme je a pak jim vládněme- jo, jako v pánovi prstenů. jeden vládne všem.

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

No? Ja jsem rad ze uz nejsme federace. Poslednich 25 let spolecneho souziti nas privedlo na pokraj obcanske valky. Tim myslim zvoleni A. Dubceka, ktery byl naprosty primitiv a rozdelil spolecnost proti sobě. Dubcekuv pedrekovy zakon, zakaz shromazdovani a stavek. Ac s podivem, G. Husak vse uvedl do prijatelneho normalu. Tak jako vse… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem reproduktor
basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Vole kecas,

uz jsme si nadavali za prvni republiky, ale za valky, tedy ke konci, se projevila skutecna Ceskoslovenskost (SNP) takze bysme se stale stekali, ale byli bysme spolu… pokud mas namitky podivej se na Belgii, tam se stekaji furt, a pokud ti to nestaci, zeptej se Holandana na Frieslandra….

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

No jo, protoze kdyby slo do dusledku, tak by Slovaci skoncily v propadlisti dejin za jejich spojenectvi s Hitlerem. To prosadil Benes, ze Slovaci mohli zpet do klubu. Bez Benese a Stalina by Slovaci neexistovali. Tak nekecam. Belgie je fajn, protoze musi.

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Nesouhlas. Dcera se provdala za Slováka, s jeho rodiči máme výborné vztahy. Když jezdíme ,obecně i známí na Slovensko, všude super přístup. Nezazanamenal jsem že by někomu propíchali gumy poškrábali lak, dali přes držku.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

To fakt nejde, Klaus a snad i Meciar jsou furt zivi

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Třeba napíšou knihy, Jak jsem se mýlil v politice, a co bych dnes udělal jinak….

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

To nepopiram i ja mam celkem pozitivni vztah i kdyz pracovne jsou to stale ti z vychodu, ale rok 1938 a 1968 i rozdeleni po roce 1990 melo dusledky slovenske politiky. Uz jen diskuze o nazvu Cesko-Slovensko a dalsi handrkovani.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

Epekaku, ses fakt humorista, (jsou vanoce a tak ti nechci rici pravdu co si o tve odpovedi myslim) ale drive vstoupi Trump a Bidet do VKSB, a starej Stolty do pravoslavne lavry, nez by se Venca Klausu omluvil, nebo rekl ze se splet. Vzdyt ten blbec spolu s Vonrou… ale vis, co, preci jen jsou… Číst vice »

zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety

Nejvíc se mi “líbí”, jak západ haraší zničujícími sankcemi. Proboha, to jim ještě nikdo neřekl o tom, jak skončilo první kolo? Že většinu dovozu si Rusové obstarali ze třetích zemí, nebo přes třetí země? Ale naopak ty reciproční sankce, které uvalilo Rusko na západ, se už většinou obejít nedaly? A že když… Číst vice »

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  zhnuseny

Jsou to idioti, kteri neumi, jen furt opakovat to, co nefachci.

“A Lejnová půjde osobně fárat do dolů…”

Ach, to bude svet krasny…

Milan
Milan
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

Věruško, aj sranda bude. Když ta 3,14ča vyřvávala jak Rusko odstřihnou od SWIFTu, tak gosudar jen utrousil, že jsou na to připravený, že to posílí ruskou suverenitu. Chtěl bych bejt měsíčňan, dřepět si hezky s celou rodinou a blízkými v teploučku v nějaký kupoli, a sledovat ten cvrkot na Zemi, to bych se fakt bavil.… Číst vice »

vera
vera
před 2 lety

Zase dalsi stvavy clanek o Americe. Jako kdyby autor vedel, na cem “vetsine Americanu” zalezi ci nezalezi. Ja hadam, ze vetsinu Americanu poradne sejri, ze za jejich penize deep state furt nekam leze a dela paseku. Jako v Afganistanu. Jako na Ukrajine. Americky deep state, ti by chteli konflikt, to jo. Ale ne… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

Amaricky prasata jsou na to hrdi, ze zachranuji svet. Bezny Amik je zavistivec a udavac. Jejich vseobecne znalosti napr. stredni skoly jsem mel moznost posoudit a nestacil jsem se divit. Nakecal jsem jim u piva, ze v rece Ohri plavou rudi zraloci a oni s otevrenou hubou se ptali jak jsou velci. Fakt tlupa pitomcu co… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem reproduktor
vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Fuj.

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

A takovy hlupaci nas chteji poucovat a prevychovavat? Pry zapadni kultura, jasne mela i svetle stranky, ale snad jen v technickem vyvoji, jinak vrazdeni a loupeni. Pro me jedinny narod pred kterym smeknu je Rusky narod.

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

Tak proč si nechaj pořád “sejrit” na hlavu? Nemaj dost svejch houmlesáků a jiné chudiny? A netřesou se, jak platit, co maj plati a hlavně ty daně? A hlavně aby nemuseli do nemocnice. Proč se nechaj oblbovat, že jsou exceptional (Obama)? Velké většině to imponuje a tak půjdou zase mávat s fangličkama a jásat pro nového dementa.… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Primak
vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  Primak

Americani hubu nedrzej. Porad maji svobodu projevu, o ktere se Cechum ani nesnilo. A proc si nechaj sejrit na hlavu? Asi z podobnych duvodu, proc si nechaji Cesi. Nikdo dnes nevi, jak na to svinstvo. Myslej si, ze je Amerika exceptional, protoze ma Ustavu. No a neco na tom je. Nekteri to prehaneji… ale… Číst vice »

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

Paní Vero, to snad nemyslíte vážně s tou svobodou projevu (jó bejvávalo, ale taky ne vždy 100%, vzpomeňte na atentáty). Kde v které demokratické zemi je prezidentův projev odstraněn (mimo Česka)? BTW, říká Vám něco jméno J. Assange? A mnoho jiných, které nikdo ani moc nezná a kteří zmizí z povrchu zemského. Anebo si hodí… Číst vice »

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  Primak

Nikde jsem nerekla, ze v Americe nejsou problemy. Ale v Evrope nebyla nikde uzakonena dusledna svoboda projevu (protoze chran pambu aby si nekdo precetl Mein Kampf a potom o tom kafral!), kdezto v Americe ano. A porad se jeste jakz takz drzi. Ve srovnani. Americani vi, ze maji v podstate jen jednu stranu. Dve lzive tvare. Jak… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

Verusko, pokud si myslis ze…cituji tebe..”Americani vi, ze maji v podstate jen jednu stranu. Dve lzive tvare. “ ..tak to pokud se dostanes nejakou nahodou do “Good Ole Juuesej, tak to tam nikomu nerikej, protoze ac jsi zencka tak ti za tohle natlucou, oni fakt ty dve partaje, (kontrolovane z Levanty) berou… Číst vice »

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Toz uz uplne blbnes. Mel by ses nekdy pres tu louzi vydat, a chvili tu pobyt. Vis co by te taky prekvapilo? Amici jsou prijemni lidi. A furt jeden druheho nebuzerujou a peskujou, jako tolik Cechu… 🙂

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

…nepeskujou…

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

‘Smarja, co to chlastas, zil jsem tam – tedy za morem kolem 45 let, takze, no nic sou Vanoce

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

A to te tenkrat ta CIA/deep state najali, abys ve vlasti stval proti obycejnym Americanum? Fuj.

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

A podivejme se na volby prezidenta Usa, podvody a podvody se tahnou staletí. Proste obcan je klasicky pouzitelny idiot.

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

“Svoboda projevu”: Vy to to tam u Vás nevidíte dnes a denně? Tady zrovna čtu: “December 22, 2021 – Ethan Huff
Facebook now censoring The British Medical Journal because new science goes against Pfizer’s lies and deception

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  Primak

Problem se “social media” jsou na celem svete, ne jen v Americe. I v Evrope.

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

Paní Vero, to přece také není pravda. Ta velká většina těch “social média” je vlastněna americkými společnostmi, které také řídí ty své filiálky po světě. A to nevíte, že FB financoval Bidena 400 mil.? A jiné, co my obyčejní lidé nevědí. To co by škodilo Bidenovi se prostě vymaže, zatímco špatnosti u jinejch se… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

a di ty brepto, – s tou svobodou projevu– ono to neni tak horky, ale to bys tam musela s nimi zit tak nejmene rok

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Ja v Americe ziju uz od osmasedesateho. Staci?

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

Mimo toho ze kecas, pripustim ze je moznee ze tam zijes, ale pravdepodobne na Aljasce, kousek od polarniho kruhu….

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

Vero, ponekud se mylis, 80% Americanu je u riti nejakej Deep nebo Shallow State, jen kdyz maji na baracku vlajku, a obe strany jim rikaji ze jsou nej, nej, nej na svete. ono by se o tom dalo kecat az do aleluja, ovsem zbytecne… proste Dyyp Stejt sem Dyyp Stejt tam, my sme… Číst vice »

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

No hlavne ze to vis lip! Do prcic…
Ale pletes si deep state a Americany. Nahodou, byl bys prekvapeny, jak od te doby, co Rusi bojovali za Syrii, jak jim Amici zacli fandit.

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

“V Americe maj uzákoněnou svobodu projevu” – to je moc hezký, oni si přeci potrpěj na pokrytectví, že? “Amici jsou prijemni lidi”. Jistě jistě, to se dá říct i o mnoha jiných národech, a taky – jako jinde – tam jsou dost nepříjemný, že? Těch je tam jaksi víc. Jistě se nebojíte se procházet… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Primak

Primaku, ona Vera ma kdyz to tak vezmes, vlastne pravdu, tedy Americkou pravdu, ale vis co, jestli jako Ameroceska ma na baraku ceskou vlajku… jsem zvedav co ti odpovi,

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  Primak

Kdych mela zit zivot znovu, tak bych se byla v 80tem vratila. Tenkrat jeste bylo jidlo, jak ma byt, a zivot byl jaksi vic “normalni.” On ten socialismus opravdu nebyl tak zly, jak se o nem vypravelo. S tim s vama souhlasim. Neziju tam, kde se prochazet neda. Tak jako vy. Americani nejsou vychovani k tomu,… Číst vice »

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

To pokrytectví pokrývá všechno to špatné. (Snad jsem “zhrabal” k tomu trochu vysvětlení, nebo ne?) Kázati vodu, píti víno, bojovat za lidská práva všude jinde na světě, jen ne doma. Zloděj křičí, chyťte zloděje. Pít pivo v parku z lahve je trestné, v papíru zabalené no problem. Pivo v hospodě pod 21 let v některých státech… Číst vice »

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  Primak

Furt si pletete deep state s obcany. Obcane uz davno nechteji, vetsinove, aby vlada lezla vsude “delat demokracii,” a nechala zabijet mlade kluky kvuli chimeram. Byla to lez od zacatku, ale po valce se to verilo. A o te propagande kolem Ukrajiny se taky mluvi. Ja jsem musela odhlasit The Economist kvuli nesmyslne propagande proti… Číst vice »

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

Takže jsme zajedno, že. Ovšemže pokrytectví a svoboda slova je problém nejen v USA. (U Nás je zase problém se zabedněností některých, co žijí pořád v našich 50. letech.) Jen mi vadí, že když tedy občané u Vás “už dávno nechtejí”, tak proč to pořádně neřeknou. A to je právě tím, jak jsem už napsal, radši držej… Číst vice »

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  Primak

Oni to rikaji. Ale vsech 5 hlavnich medii jsou vlasteny do leva otocenymi bohaci, a maji cenzuru pro nazory tech “zavrzenihodnych.” Tam ty jejich nazory neuvidite. Fox neco mene, ale taky. U nas mistni noviny jsou taky vlastene Murdochem. Uz se to neda davno cist. Trump byl zvoleny na programu, ze stahne… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera

A muzes mi napsat kteri???? Hele ne, ze bych musel jak me byvale spolubratry, (mam furt papiry) a pisu si s nima, ovsem vetsina – no vlastne vsicki maji Rusaky radi jak osinu v riti….. Ale nic Verus, hele jsem uz nameklej, tak toho hadani necham, a dokonce ti preji aby’s dokazala premluvit nase mistni,… Číst vice »