Dánsko chce umístit zadržené migranty do věznic v Kosovu

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Zdroj: První zprávy

Dánská vláda hodlá umístit kriminální žadatele o azyl, kteří čekají na deportaci, do věznic v Kosovu. Skandinávská země chce uzavřít dohodu s Balkánskou republikou, jak oznámil ve středu večer dánský ministr spravedlnosti Nick Hækkerup (na snímku).
Dohoda bude podle něj zahrnovat 300 míst v detenčních centrech v Kosovu. Kromě toho by se měly rozšířit kapacity v dánských věznicích. Vláda chce do roku 2025 vytvořit 1000 dalších míst.

Plánovaná dohoda je namířena proti migrantům, kteří jsou povinni zemi opustit, ale kvůli politické situaci nesmí být deportováni do své domovské země. V současnosti sem patří například Sýrie.

Migranti by mohli projít azylovým řízením ve třetích zemích

Dánsko je první zemí EU, která odebrala povolení k pobytu imigrantům ze státu na Blízkém východě. Kvůli nedostatečným diplomatickým vztahům však do Sýrie téměř nedochází k žádným deportacím.

Sociálně demokratická vláda také v létě schválila zákon, podle kterého mohou být žadatelé o azyl bez procedury deportováni do zemí mimo EU. V budoucnu by migranti mohli čekat v přijímacích táborech ve třetí zemi na rozhodnutí, zda jim bude uděleno právo pobytu v Dánsku.

Dánská vláda chce snížit počty azylantů

Vláda v Kodani v současné době hledá partnerské země pro projekt . Podle listu Jyllands Posten jednají o odpovídající dohodě s Rwandou, Tuniskem, Etiopií a Egyptem.

„Pokud požádáte o azyl v Dánsku, musíte počítat s tím, že vás odvezou do třetí země,“ řekl poslanec Rasmus Stoklund (sociální demokraté) rozhlasové stanici DR Vláda doufá, že sníží počet nových přistěhovalců.

(rp,prvnizpravy.cz,jungefreiheit,foto:arch.)

 

2.5 12 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
shoty
shoty
před 2 lety

Áno, drbnite ich tam, do toho východoeurópskeho odpadu.

Lubez
Lubez
před 2 lety

Nenene.
Deportace do země domovské.
To tak ještě posilovat slimáckou přítomnost na Balkáně.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Nic nového. Utečenci z Československa byli v Rakousku ubytováni ve sběrných táborech, bývalých věznicích předělaných na ubytovny(Lenka Kořínková by mohla povídat!). Tam mnohdy měsíce čekali na vyřízení formalit. P.S. Jak se mezi právě přišlými migranty pozná arabský zločinec? O Afričanech nemluvě…!?

cablik
cablik
před 2 lety

Přepisují v Británii dějiny? Chamberlain byl velký muž, tvrdí autoři nového Mnichova
https://cz.sputniknews.com/20211217/prepisuji-v-britanii-dejiny-chamberlain-byl-velky-muz-tvrdi-autori-noveho-mnichova-16894523.html

cablik
cablik
před 2 lety

No jo Dánsko je nejlepší země pro migranty mají nejlepší životní úroveň ale nikdo je nechce takhle se jich zbaví.

haf
haf
před 2 lety

úžasné, Dánsko vzpomíná na dobu, kdy bylo koloniálnímm státem, ztakže vyvaze svůj problém tam, kde jsou lidé chudí a bojovní… díky. Fánsko.

reproduktor
reproduktor
před 2 lety

Asi tak, pokud Dansko vyveze emigranty do treti zeme, coz ma byt Kosovo, tak budou stale ti ekomigranti v Evrope. Pak muze nastat situace, ze Europarlament nabidne Srbsku navraceni Kosova, ktere mu ukradli zpet. Navrhuji vsechny vyderace zvane migranty vratit zpet kde se narodily. Je snadny ukol pokud by byla snaha… Číst vice »

Milan
Milan
před 2 lety

Konečně rozumné řešení. Ještě lepší by bylo domluvit se s USA a deportovat je, v rámci bratrské spolupráce, do koncentráků FEMA.

basos
basos
před 2 lety

…….”Pokud požádáte o azyl v Dánsku, musíte počítat s tím, že vás odvezou do třetí země,“ 

řekl poslanec Rasmus Stoklund (sociální demokraté) rozhlasové stanici DR Vláda doufá, že sníží počet nových přistěhovalců.

Je to od Danu dobre nacasovane, prave dnes Zeman potvrdil novou vladu