Okamura ovládl Sněmovnu

Tímto přebíráte od zítřka plnou odpovědnost za vyřešení zdražování v České republice, teď řešení nemáte, nenabízíte ho ani ve vašem chystaném programovém prohlášení …

Parlamentní listy

Poslanci odmítli jednat o zrušení DPH na energie. Podle koalice lidem v nouzi nepomůže a odporuje právu EU. Nová vláda slíbila vlastní návrh pomoci. Velmi zostra se do nastupující vlády pustil lídr SPD Tomio Okamura. „Nebuďte srab,“ vyzval mimo jiné premiéra Petra Fialu (ODS) ve své řeči.”

„Teď pokyvujete, že asi nemáte řešení, ale já chci říct, že to opravdu je vážná věc. Dva dny po sobě jste měli příležitost představit občanům České republiky vaše řešení zdražování. Nepředstavili jste vůbec nic a zamítli jste, odmítli jakoukoliv diskusi. To znamená, ano, tímto přebíráte od zítřka plnou odpovědnost za vyřešení zdražování v České republice, teď řešení nemáte, nenabízíte ho ani ve vašem chystaném programovém prohlášení, tam není nic ohledně toho řešení. A my očekáváme, že ihned, jak se chopíte vlády, což je zítra, tak představíte, v pátek, pozítří, tak představíte a vyřešíte to zdražování v České republice. Prosím, žádné vymlouvání. Já vás znám. Vy se teď budete vymlouvat dlouho, svádět na Babiše, na další věci a podobně. Ale vy zde říkáte už rok, že jste připraveni vládnout. Už rok. To znamená, já vás žádám, pane premiére Petře Fialo, okamžitě představte řešení zdražování a vyřešte to. Vy to musíte vyřešit. Nikdo jiný to nevyřeší,“ pokračoval rozhorleně Okamura.

4.1 33 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

Skvěle SPD pracuje pro svůj národ vše se dá řešit když se chce jenže Fiala a spol nechce.

Zrušení DPH na energie neprošlo, poslanci ho odmítli projednávat
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/snemovna-dph-energie.A211215_084752_ekonomika_ven

eFPe
eFPe
před 2 lety

včera jsem mimochodem při přepínání narazil na 360 s pavlínou wolfovou, měla tam nějakého pseudoodborníka- musíme to vyřešit evropsky a podobné kydy z něj asi nástin nevypadl, ale co jsem ho vydržel poslouchat řekl 2 zajímavé informace.teď odstavili v Německu 2 uhelné elektrárny(nebo doly snad jsem to nepopletl)a ve francii 2 jaderné elektrárny!A podržte se… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

Takže přestaneme stavět domy, opravovat sítě protože ne že nebudou lidi, ale stávající to nebudou umět? Jestli se teď proti té dekadenci nesemkneme a nevyjdeme do ulic tak pak panbu s náma. A pětikolka má pěkně nakročeno. Místo aby přišli s řešením ne oni začnou politickýma čistkama,doufám že to spolu se zdražováním otevře oči… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety

Bravo Tomio! Škoda, že tolik voličů nalítlo nastrčenému Šlachtovi a oslabilo SPD!

oldo
oldo
před 2 lety

Ja tomu nejak nerozumim.Zmena v 89.a tricet let nasledujicich je podle voleb jasne,ze si obcane preji KAPITALISTICKY ekonomicky model.Tak ho maji se vsemi jeho plusy i minusy.Vykyvy,trhem,bezohlednosti,sprostym chovanim bohatych,sprostymi zamestnavateli,sobeckosti propagovanou jako kladna vlastnost,nerovnosti,exekucemi ,mam pokracovat? No to je on,ten vytouzeny,SVOBODNY kapitalizmus,co jste cekali?Cemu se divite,vzdyt ho stale volite?Ze srdce NAM to… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Nevím, co pan Fiala odpověděl, odpověděl li vůbec, ale patrně to byla obehraná písníčka. Jménem celé vlády….. Plány mé jsou jako moře co jen plavce potěší každý z nás je pevně přesvědčen, že to Brusel vyřeší. Pak se tato krize přežene, bude dobře, příteli a jestli ne, tak jsme se zmýlili. Ovšem,… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety

Zítřejší vláda ale přece není a nebude politickým reprezentantem (natožpak spojencem) lidu obecného! Jen spekulantů a vyžírků. Nabádat ji proto k tomu, aby byla k zájmům lidí ohleduplná, je marnost nad marnost. Ztráta času.
Nezbývá, než aby si voličstvo těch demopartají svou volbu vychutnalo. Do hořkého konce.

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Plebej
vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Ale my a naše děti s nimi! Jsem přesvědčena, že za to mohou ti, co sedí doma na zadku a nejdou k volbám. Pak stačí téhle sebrance jejich rodiny a jim podobná individua.

Milan
Milan
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera havrankova

Částečně ano, ale větší měrou za to mohou ti, kteří své hlasy dali těm, o kterých jim mělo být jasné, tedy pokud nemají IQ na úrovni májového kotěte, že se do sněmovny nedostanou! A samosebou jejich lídři s neúměrně nadupaným egem: radši být velkou rybou v rybníku, než malou rybou v moři. Nemluvě už o erárním… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 2 lety

Celý text vystoupení Tomia Okamury 15.12.2021 v PS PČR

https://www.psp.cz/eknih/2021ps/stenprot/005schuz/s005018.htm#r6

MON
MON
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ludvik

Pan Okamura se pochlapil je to dobře, protože jakékoliv jednání s touto vládou podobrém nemá cenu.Po celou dobu I nyní je SPD bezdůvodně napadána dehonestována a urážena.Nyní nastal čas oplácet stejnou mincí novým darmošlapům a nedat jim pokoj a konfrontovat je s jejich prohlášeními jak budou vše jinak než předchozí vláda.

vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety
Odpověď uživateli  MON

1s hvězdičkou!

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  MON

Oki se nepochlapil, on je chlapskej dost, ale stale trpi tim Husitskym syndromem, “PROTI VSEM” Ono je to hezke, kritizovat, az do aleluja, ale jednou by mel prijit cas, kdy se misto vymezovani proti vsem, dohodne i s nekym (v tomto pripade Babisem) a vytvori koalici… prave nedostatek tohoto mysleni, stalo Okiho misto ve… Číst vice »