P. C. Roberts: Rusko promluvilo. Dokáží je hlupáci ve Washingtonu poslouchat?

Pravdu je nutno podpořit, jinak zmizí. Ruská noha se zapřela. Eufemistický výraz „naši západní partneři“ vystřídal realistický výraz „naši oponenti“. Ruská trpělivost s Washingtonem je u konce. „Jestliže naši oponenti půjdou proti nám, přesvědčí se o tom, že jejich bezpečnost to neposílí a důsledky tohoto postoje budou zničující…

P. C. Roberts
P. C. Roberts
Rukojmí.cz

Neochota pokročit směrem k politickému a diplomatickému řešení tohoto problému (myšlena je Ukrajina), povede k naší reakci, která bude vojenská a technologická“. – náměstek ministra zahraničí Sergej Rjabkov (ZDE).

Toto vyhlášení, učiněné 10. prosince 2021 ruským ministerstvem zahraničí, není prosbou, je žádostí.  ZDE

Výňatky z tohoto prohlášení:

Jako záminku používá Západ situaci na Ukrajině, kde vsadil na jitření rusofobie a ospravedlňování akcí Kyjevského režimu, namířených k prolomení Minských dohod a k využití vojenského scénáře na Donbasu.

Byl vybrán kurs zatáhnout Ukrajinu do NATO s cílem rozmístit na jejím území úderný raketový systém a dosíci tak minimálního času k proniknutí nepřátelských raket do centrálních oblastí Ruska. Takovéto nezodpovědné jednání vytváří vážná vojenská rizika pro všechny zúčastněné strany, včetně konfliktu rozsáhlého rozměru v Evropě.

Trváme na tom, že k dispozici jsou dlouhodobé legální záruky, a to takové, které by vyloučily další posun NATO na východ i umístění zbraní na západní hranici Ruska, což obé představují pro Rusko  hrozbu. Toto musí být vykonáno v určitém časovém rámci a na bázi zásady všeobjímající a nedělitelné bezpečnosti.

Aby se zajistily životní zájmy evropské bezpečnosti, je nezbytné oficiálně se distancovat od rozhodnutí, vyhlášeného na summitu NATO v Bukurešti v roce 2008 o tom, že „Ukrajina a Gruzie se se stanou členy NATO“, jelikož toto rozhodnutí je v rozporu se závazkem, vyhlášeným všemi zúčastněnými státy Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, který zni: „Neposilovat bezpečnost států na úkor bezpečnosti států jiných“.

Trváme i na přijetí legálně zavazující dohody, týkající se USA a dalších členských zemí NATO, o nerozmístění úderných zbraňových systémů, které ohrožují území Ruské federace i území přilehlých zemí, a to ať už jsou členy NATO či nikoliv.

Trváme též na přijetí konkrétní odpovědi NATO na naše dřívější návrhy ke snížení napětí v Evropě.

Překlad: Lubomír Man

3.8 26 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
dobrak
dobrak
před 2 lety

rusi pry ted chteji “nehorazne” veci po usa!
jsou to sliby ze Nato nebude expandovat a zrizovat sve baze okolo zemi ani i v zemich byvaleho” vychodu”

Tatran
Tatran
před 2 lety
  • Tak takové zvěrstva páchá spojenec ČR k vyvolání válečného konfliktu v době, kdy se celý svět připravuje na svátky míru a lásky, tedy svátky vánoční. Dusí nás už tak pandemický virus a to zřejmě nestačí, je potřeba přitvrdit, tak uvažuje státní terorista č.1
dobrak
dobrak
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

to jsou preci vse “mirove” akce ne? ono i humanitarni bombardovani jugoslavie odsouhlasene a schvalovane vaskem flaskou a krvavou madlou ze?

cablik
cablik
před 2 lety

Rusko dělá vše pro to aby žádný konflikt nenastal ale Deep State by chtěli válkou vyřešit svoji zoufalou finanční situaci.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

cablo, nepanikar, to s tou Ukrajinou jsou jen takove reci, oni Ukrove a Polaci by sice chteli, ale realita je jina…Ukrajina neni pupek sveta, a ve svete se deji veci, ktere jsou zajimavejsi. Podivej se co se deje na vychode ……”””” Chinese state-run media outlet has warned Washington that Beijing will not hesitate… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Kámo ja nepanikařím ale jen čtu a většina Rusů nevylučuje že bude válka. Čína ve spojenectví s Ruskem je neporazitelná.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

takze valka bude asi ne