Proč je v USA rozruch kvůli „zmizení“ devíti ruských ponorek se „Zirkony“?

Vladimir Putin: Americká vojenská rozhodovací centra budou zasažena. Tato centra se nacházejí u pobřeží. A při odpálení raket z ponorek za 5 minut – No tak na shledanou!

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Zdroj:  Yandex-Zen  překlad  Pokec24 

Nejprve se dotknu podstaty současného „návalu konfrontace“. S čím to souvisí a co je konečným cílem. Jinak je těžké pochopit, proč a za jakým účelem se vše dělá.

Všem je jasné, že Spojené státy jsou zdrojem napětí.

Byla to Amerika, která dala příkaz k psychologickému útoku proti Rusku. A jako „záminka“ byla použita Ukrajina. To je každému jasné. Ale proč? Dlouhá léta byl všude relativní klid a „je to tady zase“.

Jaký je smysl amerického plánu

Myšlenka obecně je stará jako svět. Oblíbená americká taktika. Získejte, co chcete, aniž byste na oplátku něco dali. Zde je hrubý nástin jejich plánu:

a) Poslat Ukrajinu do hlavního proudu vojenského konfliktu s Donbasem.

b) Donutit Rusko vstoupit do konfliktu.

c) Pod šumem o agresi přerušit vztahy mezi Ruskem a Evropou. Zastavit nejen „Stream“, ale ideálně úplně zastavit přísun našich energetických zdrojů.

A teď – ta zajímavá část. Plán je to jistě krásný, ale je to jen blaf! Ve skutečnosti je velmi obtížné implementovat toto schéma v reálném životě. A následky mohou být nepředvídatelné, až do kolapsu Ukrajiny po rychlé porážce. A ani Evropa náš plyn neodmítne. I tak to pro ni není jednoduché. Zmrznout nebo co?

Ve skutečnosti jsou všechny tyto body pouze PŘEDMĚTEM OBCHODU. Jeho podstatou je vyděsit Rusko následky, dosáhnout svého cíle. Nic nedat na oplátku (jako obvykle)

  • Pokud se vzdáte Číny, „kampaň“ zrušíme!

7.prosince se uskuteční „virtuální setkání“ Putina a Bidena. Na kterém toto vyjednávání proběhne. Ukrajina tam bude vyjednávacím artiklem. Biden nám ji nabídne výměnou za Čínu. Asi tak.

Tak co ty zirkony?

Ve světle aktuálních událostí ani Putin nesedí se založenýma rukama. A stejným způsobem začíná „zvyšovat sázky“. Aby měl trumfy v nadcházejících jednáních. Žolíkem jsou naše „Zirkony“.

Nejnovější hypersonická střela Zirkon 3M22 má rychlost asi 9 Machů na vzdálenost více než 1000 km.  Může anulovat námořní a pozemní cíle. Startuje se jak z hladinové lodi, tak z jaderné ponorky z ponořené pozice. Střela letí po složité nepředvídatelné trajektorii, to jí činí nezranitelnou a nepřátelská protivzdušná obrana ji nemůže zachytit.

A teď, co přesně k tomu řekl Putin:

  • V případě konfliktu budou nejprve zasažena vojenská rozhodovací centra nepřítele.

Jaká jsou ta centra?

1. Samotná budova Pentagonu

2. Vládní kontrolní středisko Camp David

3. Velitelské centrum amerického prezidenta a velitelské centrum náčelníků štábů Fort Ritchie, McClellan v Kalifornii

4. Jaderné velitelské stanoviště Jim Creek ve státě Washington.

Naše ponorky (40 Zirkonů na palubě) mohou LEGÁLNĚ plout 200 mil (370 km) za americkou námořní zónou. Od pobřeží do notoricky známých center je to dalších 300-400 km.

„Zirkony urazí tuto vzdálenost za 4–5 minut, nelze se jim bránit“.

Kam zmizely tichomořské ponorky?

Náhle VŠECHNY ruské ponorky Tichomořské flotily opustily základnu ve Viljučinsku (Kamčatka) a odpluly neznámým směrem. Američané zveřejnili satelitní snímky.

Bylo tam 9 lodí, ale nezůstala ani jedna. Podívejte se na foto níže – jak to BYLO. A teď je prázdno.

Satelitní snímek námořní základny Viljučinsk
Ponorky navíc odpluly naléhavě, téměř současně. V tuto chvíli je základna prázdná. Ponorky navíc začaly „mizet“ i na dalších základnách ruského námořnictva. I když ne tak rychle.

Kam odpluly?

V amerických médiích je rozruch. Vojenští analytici jsou přesvědčeni, že to není náhoda. Že v tuto chvíli lodě plují k břehům Ameriky. A nejsmutnější na tom je, že je nemožné je objevit. Problém!

Jsou na lodích Zirkony? Možná ano, možná ne. A pokud ne, velmi brzy se objeví. Tento manévr je pro Ameriku zatím jen SIGNÁL. „Chovej se slušně! Jinak tě můžeme i potrestat…

Taková je reakce Ruska na nekontrolované zvýšení sázek. 

Také umíme hrát poker. V případě potřeby dokážeme i zvýšit sázky. Až po „vabank“.

 

4.5 59 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Tatran
Tatran
před 2 lety

Jak asi na to zareaguje Bidet při jednání s Putinem? Asi mu nebude do smíchu. Tedy Bidetovi. Přece nemůžeme být neustále v obavách každý další den až do Vánoc či Nového roku a také potom.

kolokol
kolokol
před 2 lety

Je tu taková úvaha o konspiraci, zveřejněná panem Hájkem na Protiproudu. Totiž, že válka s Ruskem je záložním plánem Velkého resetu, pokud to nepůjde se světem po dobrém podle notiček pandemie. O takové konspiraci se dá vážně uvažovat. Ovšem jen jako o plánu naprostých psychopatů. Nicméně reakce Ruska asi přijít musela. Proč píšu vážně. Vycházím… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Ale já si to ani tak moc nepřipouštím k tělu, páč co bych s tím asi jako nadělal? Nicméně, být v obraze považuji za přínosné. Tak co, vážení, říkate takovému obrazu? Stojí za něco?

mikkesh
mikkesh
před 2 lety

Obávám se, že nemocný západní systém, prolezlý klientelismem, vygeneroval na vrcholné pozice až takové kretény co prostě nejsou s to vyhodnotit, nebo si vůbec uvědomit, kam můžou dohnat svět podporou, výcvikem a financováním různých zločinců, nebo pablbů na Ukrajině. Tam to došlo tak daleko, že zombovaná mládež už si vůbec není jistá,… Číst vice »

Ferin
Ferin
před 2 lety

Ne že bych se z toho radoval, ale začíná být jasné, že třetí válka musí být. Zlo na světě již několik století vychází jen a jen z USA. Z toho je jasné, že pokud budou existovat USA, nebude nikdy na zemi klid. Putin to ví. Nechce učinit z planety mrtvou kouli. Proto zničí bleskově USA.… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety

Ne, že bych se nad tím radoval, ale s jedním si můžeme být jisti. Že totiž opačným směrem vyrazila v téže době i flotila stejně tak nadívaných ponorek z US základen. Doufejme jen, že se na cestě nesrazí …

Ferin
Ferin
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Ty americké se bez GPS pomlátí o podmořské útesy samy. A že jim Putin to GPS vypne, o tom už nikdo nepochybuje.

Plebej
Plebej
před 2 lety

A tak se opět ocitáme na tikající bombě.
Jenže, jestliže dřív bylo alespoň půl hoďky na diplomatické ztišení ohně, dnes se při náhodném selhání khakimančaftů či techniky na kterékoliv straně nestihnou Lavrov s tím odnaproti ani pozdravit.

Ferin
Ferin
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Myslím, že Lavrov se s tím USA blbem bavit nebude.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ferin

Chybí Ti tam PAN Lavrov se …..ale jinak máš úplnou pravdu.
Bavit se s amiopkupantem je stejný,jako lidojedům vyprávět o prospěšnosti vitamínů pro lidský organismus.-)

Karel2002
Karel2002
před 2 lety

Třetí světová válka se kvapem blíží. První světovou válku zavinily události v Sarajevu, třetí světovou válku způsobí události v Kyjevě z přelomu let 2013-2014. Ta naše civilizace byla stejně na konci.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

Ano!, to se o příčinách té První takto skutečně říkává! Zejména na hodinách “dějepravdy” pro lid obecný. Ve skutečnosti to byli jiní (a praxí osvědčení padouši), kdo do války vecpali militantně amciózní Německo, které začalo překážet, ba konkurovat a kterému potřebovali srazit hřebínek. Jména jako např. Sir Edward Grey (zákulisní hybatel) vám už asi… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Plebej
tomaskova
tomaskova
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

No nevím, jak vy, ale já se na konci necítím. A jak se říká, na co myslíš, to si přitáhneš. Pokud bude většina obyvatel planety věřit tomu, že žádná válka nebude, tak nebude.

zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Ani před první, ale ani před druhou světovou válkou většina lidí nevěřila, že k válce dojde. Až na několik vyjímek, svět žil v relativním klidu a pohodě. Ekonomika šlapala a většině lidí se dařilo. Přesto nakonec obě války vypukly a změnily se v krvavou lázeň, kterou do té doby lidstvo nezažilo. Tak že jenom věřit skutečně… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  zhnuseny

Je to víc, než nevěřit. A co víc asi může zdejší diskutér světu nabídnout?

cablik
cablik
před 2 lety

Správně přeci nebudou těm machýrkům ustupovat jednou je třeba říci dost. Jinak s ponorkama se dělali šachy už ve studené válce.