Beseda Nové republiky: Půjdeme do války kvůli Ukrajině? (video 1 hod. 45 min.)

Bude válka kvůli Ukrajině? Proč česká vláda podporuje vyzbrojování Ukrajiny, když tam probíhá občanská válka? Kdo stojí za konfliktem? Je Rusko vinno? Na mnoho otázek kolem ukrajinské krize a hrozby války odpovídají bývalý velvyslanec v Rusku a na Ukrajině a bývalý ministr v Zemanově vládě historik, dnes poslanec za SPD Jaroslav Bašta a bývalý diplomat, dnes poslanec za SPD Jiří Kobza. Moderuje spisovatelka Lenka Procházková.

Václav Dvořák
Václav Dvořák

Naše anketa:

Souhlasíte s dodávkou české munice na Ukrajinu, jak to provádí ministryně Černochová?

Nahrávání ... Nahrávání ...
3.3 36 hlasy
Hodnocení článku
30 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
basos
basos
před 2 lety

cast clanku z Pravdy o konfliktu v Ukrajine “Kdo řekl, že Rusko pošle vojáky, pěchotu nebo armádu tanků na Ukrajinu? Není to potřeba dělat, protože Rusko má super účinná vojenská letadla, systémy MLRS a raketové komplexy, jako jsou střely Kalibr a Iskander. Existují také letecké obranné prapory, systémy Buk, Tor, S-300 a S-400, které dělají nepřátelská… Číst vice »

dobrak
dobrak
před 2 lety

jj v r.68 odboj proti vstupu a pobytu spratelenych armad a v r.22 mozny vstup a pobyt novespratelenych armad nebude problem? a mame si pripravit mavatka?😀

Tatran
Tatran
před 2 lety

Němci posílají na podporu Ukrajiny přilby, a my zbraně na zabíjení lidí! Právě i Němci zdůvodnili svůj dar tím, že nebudou jim posílat zbraně na zabíjení, jako to udělal Černochová, samozřejmě s podporou vlády Filaji!

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

No hlavně jestli bude chtít jít do války drtivá většina Ukrajinců. V Kanadě 70 km kolona kamionů. Mastí se to v Anglii, Francii, v řadě měst Německa, Australie – Adelaide, Sydney, Melbern, kvůli covidu. Aby nakonec Ukrajina nebyla zástupným problémem. No nakonec jsou nepokoje i tam ale ne cvůli covidu ale politice vlády. Aby… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Pane Kutnohorský s tím odstraňováním je to obousečné- viz. například Zacharčenko.
Je ale pravdou že se nějaké impulsy najdou. Tu když dovezeme pro Ostravu ze vzdálenosti tisíckrát vzdálenější , než je nejbližší zdroj uhlí, tu cena paliv, tu nějaké nařízení byrokratů, tu smlouva o pobytu cizích vojsk.

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

Střílíte se do vlastního článku .
V čem je obousečný Zacharčenko?
Vysvětlení, nechápu.

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Tak jako nějaká strana může odstranit Zelenského coby rivala, tak může i druhá strana odstranit Zacharčenka.Což už se stalo.Já sice píšu o typu odstranění navždy, ale prostě To co udělali za pomocí davu v roce 2014 se může opačně stát i v roce 2022 za patřičného kvikotu médií a možná i za patřičné potoky prolité krve. Záleží.To… Číst vice »

Vendol
Vendol
před 2 lety

Víte, je v tom všem zjevný a zřejmý paradox. Odborná veřejnost se zpravidla o BIS, Bezpečnostní informační službě, které momentálně velí podpraporčík Koudelka, vyjadřuje s despektem a pohrdáním, vojenští zpravodajci o příslušnících BIS dokonce žertují jako o “tlachajících a zbytečných jelitech.” A přitom BIS v závěru loňského roku kvantovou analýzou zjistila, že byl mytologický zakladatel české státnosti, praotec Čech, který… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety

Právě jsem shlédl část zpráv na Primě. Tak ruská agrese vůči Ukrajině,ruské cvičení v Bělorusku, plánované u břehů Irska, ježiši A názory pouze protiruské. johnsona, jakési fanatičky z kyjeva a jakéhosi chytrolína.Vyváženost ohledně druhé strany ani náhodou. Zato, obrovská reklama pohádce o sněhurce a sedmi trpaslících, prý ji chtějí revidovat do moderní podoby- ty jo- ale pozor,… Číst vice »

JK
JK
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

Tak proč se na to díváte? Televize v kapitalismu je zbraň hromadného ničení. Přes 20 let ji nemám v baráku a mohu pozorovat ty, kteří se jejím účinkům vystavují. Strašlivé zhloupnutí.

Slovan
Slovan
před 2 lety
Odpověď uživateli  JK

Ale zase nemáte takový přehled o tom, “co říká nepřítel”. Chápu, že to šetří nervy, ale je právě třeba slyšet i ty názory z druhé strany barikády. (I když chápu, že na to stačí rádio v autě).

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  Slovan

Slovane. Obvykle člověk nežije v bublině ale s někým bydlí, s někým pracuje a ne vždy se dá využít ten svůj jediný názor a pohled.

JK
JK
před 2 lety
Odpověď uživateli  Slovan

To není nejmenší problém, za léta strpění nalejvárny jsem poznal nepřítele tak dokonale, že vím předem naprosto přesně jak a kdy se zachová. Je nebývale jednoduchý. Navíc ani není možné zcela se jeho řevu vyhnout a kdybych našel způsob ještě lepšího úniku, využil bych jej bez obav, že o něco přicházím. Je k dispozici… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  Slovan

Názorům z druhé strany se NIDY NEDÁ UNIKNOUT!!!!
Jako se nedá uniknout před tlakovou vodou.

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  Anonym

NIKDY

vera
vera
před 2 lety
Odpověď uživateli  Slovan

Anebo youtube. Platit za televizi a to jejich blato… ?

zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety

Myslím si, že žádná válka nebude. Pokud jí tedy nevyprovokuje západ, nebo Ukrajinci. Co by si Rusové s Ukrajinou počali? Ekonomicky cu grunt a s polovinou fašistů. Navíc, je statisticky dokázáno, že v soudobých válkách umírá mnohem víc civilistů, než vojáků. A mrtví civilisté jsou faktorem, který významně ovlivňuje názory většiny. Husajna v Iráku nenáviděla spousta… Číst vice »

zemedelec
zemedelec
před 2 lety

Přijde povel z USA a naší vojáci musí nastoupit do Ukrajiny.

zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety
Odpověď uživateli  zemedelec

Ten, více méně, očekávám. Nechápu sice proč, ale nenávist anglosasů vůči slovanům je víc, než do očí bijící. Pro Ameriku, ale západ obecně, je ideální stav, když se slované vybijí navzájem. Ale k naší účasti. Asi tuto lekci skutečně potřebujeme. Potřebujeme, aby se naši žoldáci vraceli po desítkách v pytlích na mrtvoly. Bude… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  zhnuseny

puvodne to bylo pohrdani, ackoliv – no ono s temi Slovany to je trosku tezke, Arabsky kupec v 10 stoleti nas nazyval Sclaves to znamena otroci, ktere zde lovili bud germani ci nejaky jiny narod, nevim presne….taky je dost tezke zjistit odkud jsme se zde vzali, snad nekde ze zaurali. nemlich to… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

…pokracuji…kdysi davno jsem cetl “Russian Chronicles” ale je to davno, knizka byla vlastne historie ruska, a tam to bylo popsane…Ale vim, ze Rusove (slovane) byli pekne tvrdej orisek i pro Hordu, sice panovala v rusku az do svycarska asi 200??? let, ale u nas nebyla, Jak jsem se jiz zminil, spatne jmeno nam dali… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Dovolávat se v současné době na původní etnický původ je možné jen v případě chazarů, nebo vyvolených, přes to že vedou mezi sebou boj. Jedině ty si udržují co možná největší míře svoji životní filosofii a tou je parazitizmus. Tímto nakazily mnoho lenochů a tak se jím zatím daří rozvracet euroatlantickou civilizaci, ve které… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

no, to tedy si pane Dvoraku moc nerozumime, ale je mozne, ze jsem kdysi davno jeste za “bolsevika” t.j. pred 68 rokem cetl neco o Evrope, a bylo to z nemeckeho pohledu. proc si to pamatuji,”byla tam cast jak se Slovane schovavali pod vodu, a dychali brckem, takze je (mozna Sasici) nevideli. Ale to… Číst vice »

Vendol
Vendol
před 2 lety

Jenom pro zpestření, pouze pro zajímavost : Podle zpravodajských úniků pan Stapleton, tajemník velvyslanectví USA, který má BIS, Bezpečnostní informační službu, na povel, povolil příslušníkům této služby sejmout klaunské čepice, což byla forma disciplinárního opatření platná od 1.ledna a související s morálními a mravními poklesky členů této služby v závěru loňského roku. Stapleton se… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Vendol

a cet jsi tuhle?
“sundej si brejle. skrabes mne’

“nam nam, aaachhhh eeeiik, au au au boli…

….hele vem si ty brejle, lizez lavicku