Ekonom Chazin sdělil, jaký manévr Ruska předem anuloval všechny supersankce USA 

Washington, 13. ledna. Spojené státy se opozdily se svými výhružkami v souvislosti se supersankcemi proti Rusku.

Hrozby na adresu Ruska, které v těchto dnech zazněly v senátu USA, jasně demonstrují, jak daleko zašel vnitropolitický rozkol v této zemi. Dokonce v Bílém domě bojují proti sobě minimálně tři frakce  – relativní digitálové v čele s Kamalou Harrisovou, stejně relativní progresivisté, pracující pro klany Clintonové-Obamy, a pragmatici jako je Sullivan a samotný Biden.

Prezident USA, kupříkladu, dobře chápe, že další udržování dolarového systému ve světě hrozí brzkým krachem americké ekonomiky. Progresivisté a digitálové nemají budoucnost, nicméně jsoucí za nimi elity neústupně drží svou linii a trvají na kladení odporu RF až do globálního konfliktu, jen aby zachránily už odumírající hegemonii. Proto se děje to, že jedna klika Bílého domu se pokouší se smířit s Ruskem, a přeje si zbavit se většiny vnějších aktiv pro stabilizaci vnitřní situace, druhá zase hází skupině Bidena klacek do soukolí a vyhrožuje “nejstrašnějšími sankcemi za celou historii”. Jejich chyba spočívá v tom, že Moskva ve věci už podnikla preventivní opatření, která znehodnocují jakékoliv sankce.

Tento názor Vladimíru Solovjovovi svěřil ekonom a publicista Michail Chazin a zdůraznil, že po nedávném manévru RF Američané při zdravém rozumu nikdy nepůjdou na rozšíření a přitvrzení sankcí, protože způsobí víc škody USA, než Rusku. Přičemž tyto škody budou fatální pro americkou ekonomiku.

“Nejdůležitějším článkem výdajů amerického dolarového systému je podpora světového dolarového systému. A tato cena každým rokem pouze vzrůstá a pokud se má dále podporovat, ekonomika USA se za pár let zhroutí. V takových podmínkách může Washington fyzicky  zavést nové sankce proti RF, ale v praxi to není možné, protože zrychlí proces zhroucení celého dolarového systému.

Problém Států spočívá v tom, že používají jako svůj trh celý svět. Když vykrajují z tohoto trhu kousky, tak ostatní chápou, že je třeba se bránit a minimalizovat kontakty s USA. Vladimír Putin se ne nadarmo před besedou s Bidenem vydal do Indie. Tímto manévrem prostě předem vynuloval jakékoliv supersankce, jak říkají, do kterých může jít Washington. Předtím USA riskovaly pouze trh Číny po útoku na Rusko. Nyní se pro vyrovnání přidala i Indie. A to už, promiňte, jsou plus-minus tři miliardy lidí. Indický manévr RF, v podstatě, zdvojnásobil sázky, když převrátil nový sankční úder na smrtelnou hrozbu pro USA”,  vyhodnotil decentní politiku Moskvy Chazin.

Ekonom dodal, že pro Čínu s Indií je také maximálně výhodné budování stále užších vztahů s Moskvou dokonce z hlediska vzájemného obchodování, jež nemohou zorganizovat přímo kvůli zeměpisným a politickým nuancím. Peking s Dillí již nejednou naznačovaly, že Rusko jim může pomoci v této otázce. Ve výsledku se vytváří jeden velmi mocný trh s více než třemi miliardami lidí, které USA okamžitě ztratí, pokud se osmělí zavést “zdrcující sankce” proti RF.

Chazin zdůraznil, že se jedná právě o mocný trh se zvýšenou solventností. Není to Afrika a dokonce ani východní Evropa co do rozsahu obratu. Pokud by se Washington ještě mohl nějak smířit se ztrátou Číny, v případě velké potřeby, tak indický faktor celkově už Američané nepřežijí. Proto hrozivým prohlášením některých senátorů ani nemá smysl věnovat pozornost. Prezident RF už obstaral pro Západ fatální protiopatření jako odpověď na tak zvané supersankce.

Andrej Zolotarjov

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://riafan.ru/1587448-ekonomist-hazin-rasskazal-kakoi-manevr-rossii-zaranee-annuliroval-vse-supersankcii-ssha?utm_source=24smi.info&utm_medium=cpc&utm_content=3947472&utm_term=2645&t=teaser

3.3 32 hlasy
Hodnocení článku
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

„A už je jasno, proč STAN usilovalo o vnitro!“ Z SPD vyletěly zlé zprávy
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-A-uz-je-jasno-proc-STAN-usilovalo-o-vnitro-Z-SPD-vyletely-zle-zpravy-689697

Pryč z EU a zapomeňme na Green Deal. Tahle cesta Bartušku ale moc neinspiruje
https://cz.sputniknews.com/20220115/pryc-s-eu-a-zapomenme-na-green-deal-tahle-cesta-bartusku-ale-moc-neinspiruje-17220886.html

zemedelec
zemedelec
před 2 lety

Jenže.Brusel prodloužil sankce proti Rusku a kdyby USA přitvrdili,tak musí přitvrdit i státy EU.Takže,spíš drnčí telefony z EU do USA,ať nezavádějí další sankce,skutečně,už by se mohl Putin naštvat a nepříjemně odpovědět protisankcemi.Teď se ukazuje,co to je být vazalem USA.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  zemedelec

vidlaku ve vsi ucte k Americe – jeji sankce proti Rusku jsou a budou naprosto neucine, pokud Rusko bude mit za zadkem jen Cinu. Totiz Cina s 1,5 miliardy obcanu je tak velika, ze sama muze produkovat HDP jen ve vlastnich hranicich. Takhle totiz vzikla Americka hegemonie ci svetovlada v 19 a 20 stoleti. Amerika… Číst vice »

zemedelec
zemedelec
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Hegemonie USA je založena na vnucení dolaru,jako světové platidlo.Nadhodnocují dolar a znehodnocují měny všech států.Toho se víc bojí,pokud by si mnohé státy udělali jiný systém plateb,to je ten problém,že donutili Rusko spolupracovat s Čínou a ukazují se další státy,co se chtějí zbavit dolarového chomoutu.

mikkesh
mikkesh
před 2 lety
Odpověď uživateli  zemedelec

USA díky sankcím zvyšuje s Ruskem obchodní bilanci. Velké nadnárodní firmy také nesledují co si plácají kde v kterém parlamentu slouhů. Sankce jsou pro nesvéprávné blbečky. A slouhové v Euro parlamentu to je také opravdu podívaná. Jeden jede Rusům vyhrožovat, ti ho vysypou, že neví kdo to je a koho zastupuje, druhá chce drogy a hlavně… Číst vice »

blafomet
blafomet
před 2 lety

Nejde mi stále do hlavy,jak dlouho již embargují a sankcionují USA málem celý svět(ne najednou,po částech),a nikdo jim to nevrací.Za ty jejich agrese by bylo na čase.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  blafomet

jsou na to dve odpovedi,

takze prvni….zbytek sveta (ten lepsi) si furt mysli, ze Amerika je zaslibenou zemi.

a druha…..zbytek sveta si mysli, ze Ameria je nejmocnejsi velmocenska velmoc.

a treti.…. zbytek sveta totiz nevi ci vi a neprizna to ze Amerika si tiskne vlastni penize

danny
danny
před 2 lety

A co evropští vazalové USA? Ti musí počítat s tím, že budou nucení se na těch “strašlivých” sankcích podílet a tak se svezou se svým pánem. Už Havlíček varoval jistého Vaška, aby nechodil s pány na led. On to bude, kdo si zláme nohu. A nemusí to být Indie. Stačí bohatě ztráta ruského trhu.… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Žádné sankce na velkou a samostatnou zem nemohou fungovat a zavřít si největší trhy to udělá jen psychopat nebo jejich kolonie.

danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

A. Einstein řekl: “Hlupák je člověk, který dosazuje do vzorce stále stejné veličiny a očekává rozdílné výsledky”. Tak je to i se americkými sankcemi. Zjistili, že 2+3=5. Ale ono by chtěli 6 nebo 7. A tak to zkoušejí 1+1+3, 1+4 atd. A ne a ne jim to vyjít. 🙂

mikkesh
mikkesh
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

B- je správně. Sankce proti Rusku zuří už osm let. Stačí se podívat do ruských ceníků VW, Ford, Range Rover, Opel … Že by klucí doprodávali modely 2014 ? Nebo že by ruská omladina kupovala iPhony 2014, notebooky 2014 ? Nevím. Vím jen to, že se neprodávají jablka polských debilů… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 2 lety

Je nanejvýš vzláštní, že ruští politologové, ekonomové novináři … pořád odhadují, upřesňují, vysvětlují a já nevím co ještě, nějakou logiku, směřování politiky Spojených států. Dle mého má pravdu J.P.Roberts, že Státy řídí psychopati. Upřesnil, bych to. Těch pár rodin co to řídí jsou spíše,stálým křížením mezi sebou, zdegenerovaní. Vzdělaní normální a zkušení… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  mikkesh

Uz jsem to zde nekde placnul, dnesni Prima partie pani Tomankove, zrejme oznacila novy pristup televize k Fialove pentagramove vlade. Pani Tomankova se skutecne pustila do te tluste pani, a nejakeho mumlaveho kantora ze Schule, takze asi asi asi to mozna zde bude skoro mozna, asi jednou normalni

standa
standa
před 2 lety

USA si musí rozmyslet jak budou konat a to moc dobře a velmi rychle. Čas nehraje pro ně a ani pro Západní svět. Anglosaská nadvláda byla poslána do kelu, lidmi, kteří připravují půdu pro změny a mnoho změn se, pod pláštíkem Covidu, již událo. Pokud USA neudělají velmi hrubou chybu, změna proběhne v klidu.

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  standa

Ale jak si to mají USA rozmyslet, když jen v Bílém domě má ta saň 3 vzájemně se protivící hlavy, pokud je pravda pravdoucí, co píše Chazin? A to ten Bílý dům dnes (i včera) není celá Amerika. Neudělali Američani tu zásadní chybu již tehdy, když se rozhodli korespondečně zvolit Bidena?

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem kolokol