Eurounijní progresivní demokracie

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Zdroj: FB autora

Volby nového vedení Evropského parlamentu proběhnou za svérázných podmínek. Volba předsedkyně se realizuje podle dohody největších frakcí. Pro volbu místopředsedů ovšem platí zvláštní podmínky. Pokud by hlasující nepodpořil většinu kandidátů, volební lístek by byl neplatný. Není tedy možné prosadit vlastního kandidáta, aniž by byli voleni protikandidáti. To je krok směrem ke kandidátce „národní fronty“.

Volby neproběhnou tajně, údajně kvůli covidu. Současně půjde o volby korespondenční. Na rozdíl od zvolení Ursuly von der Leyen nebudou vylosovaní poslanci kontrolovat sčítání anonymních lístků, ale volba proběhne skrytě, bez veřejné kontroly. Následující volby v Itálii ale proběhnou tajně navzdory covidu. Poslanci budou házet lístky do urny v předepsaných odstupech. Takže to jde.

Až do minulého volebního období byly počty místopředsedů v EP rozdělovány podle početnosti frakcí, které je nominovaly. V Evropském parlamentu se tomu říká „d´Hondtův systém“. Vychází z platných pravidel. Zesnulý předseda EP David Maria Sassoli za frakci „Progresivní aliance Socialistů a demokratů“ přišel s novinkou. Vyhlásil „Cordon sanitaire“. Označovala se tak opatření bojující armády za účelem izolace nemocných závažnou infekční chorobou za účelem udržení bojeschopnosti. Příslušníky vlastenecké frakce, kteří žádají respekt k zájmům jednotlivých národů, označil předseda Sassoli jako extrémisty, populisty a fašisty. Co na tom, že svá obvinění ničím nedoložil a vyřadil tak po dohodě ostatních frakcí reprezentanty 10% voličů, kterých je po celé Evropě několik miliónů.

„Progresivní demokracie“ zřejmě spočívá v tom, že smí být uplatňovány jen správné názory. To jsou ty, které udržují stávající moc. Synonymem pro takovou „progresivní demokracii“ je „totalita“. Není náhodou, že i strany nové vlády v ČR (zdráhám se ji označovat jako „českou“) prosadily stejný princip. Desetiprocentní vlastenecká strana mít zastoupení ve vedení Sněmovny nesmí. Ostatní strany se dohodly. Nálepky pro vlastence jsou stejné jako použil předseda Sassoli.

Evropský parlament je o krok dál. Je možné zvolit funkcionáře i menšinou hlasů, tedy vůlí menšiny, protože ti, kteří se zdrželi hlasování, se nepočítají.

V Evropském parlamentu se objevil i návrh, že část poslanců bude v příštím volebním období volena z kandidátů cizích zemí, tedy voličům zcela neznámých. Směřujeme ke kandidátce „unijní fronty“.

Evropská unie je mezinárodní organizací ustanovenou na základě mezinárodní smlouvy. Její moc je delegována členskými státy. Tyto státy postupně obírá o jejich pravomoci nařízeními, které vydává, protože jsou podle smlouvy nadřazeny právnímu řádu jednotlivých států. Občané se tak v zastoupení svými představiteli dostali do pozice spotřebitele, který je podveden, protože si nepřečetl smluvní podmínky psané petitem. Tady sice nešlo o petit, ale o mnohasetstránkový text, který ale skoro nikdo nečetl. Lidé se bez zkušenosti rozhodovali o svém osudu, aniž by jim někdo řekl, že další rozhodování nebude už připuštěno. Žádné referendum o vystoupení nesmí být říkají nepopulistické, neextrémistické a nefašistické strany. Komu to připomíná víc demokracii než totalitu?

Co kdyby se zformoval jiný názor na základě otevřené veřejné diskuze? Ne to je pro „progresivní demokraty“ nepřijatelné. Proto se připravuje zavedení cenzury pod záminkou ochrany lidských práv. O tom, co je lidské právo, a co ne, mají podle návrhu, o kterém se bude diskutovat v Evropském parlamentu ve středu večer, rozhodovat neziskovky. Občané je sice nevolili, ale za to jsou placeny z jejich daní a také ze zahraničních fondů a nadací. Ty nejschopnější a nejbohatěji dotované neziskovky zvládnou i organizaci barevné revoluce, je-li třeba.

Svoboda shromažďování je zatím překonávána „protiepidemickými opatřeními“, jistě se pak, bude-li třeba, najde jiná záminka. Svobodu slova zajistí připravovaná cenzura. Nejen demokratická, ale i sociální práva budou jistě „progresivními demokraty“ zkrocena. Ale to nevadí, můžete si pro sebe vybrat z desítek různých pohlaví.

3 21 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 2 lety

Každému kdo absolvoval alespoň 5 tříd ZČ za minulého režimu a byl při smyslech, muselo být jasné, že feudalizmus a kapitalizmus, mají ve svých genech parazitizmus. Žádný kapitalizmus s lidskou tváří, není z tohoto důvodu možný. To co je EU je jen 77 let trvající přechod zpět do zmodernizované říše. Parazitů potřebných k tomuto vývoji je… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety

Je celkem jasné, proč služebná média nemají SPD v lásce. Natožpak, proč SPD nemilují politické loutky kapitálu. Protože, pokud by se takové články, jaký zde např. publikuje dr. David, dostal do mainstreamu, mohly by se vzbudit zdejší občanské “žáby”, které se bez tušení nechávají pomalu uvařit až k fašismu. A s transparenty CzExit by se… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Jo liberální totalita uznává jen jedinou pravdu tu jejich a kdo si myslí že je demokracie tak se velice mýlí. Je s tím třeba něco udělat.

maxim
maxim
před 2 lety

Noooo …, nevím, nevím …. V “progresivní demokracii” socialismu Národní frontu mimo ksč a spolupracující politické strany, tvořily další vcelku lidem prospěšné “neziskové společenské organizace”, např. Svazarm, Svaz žen, Svaz mládeže, za socialismu velmi prospěšný pro civilní obranu Červený kříž, tělovýchovné organizace (i Sokolové se účastnili), umělecké svazy (nikoli komediantské jako nyní), i další zájmové… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety

Toto je ještě horší naž hlasování ve stylu “národní fronty”! Demokracie – jak si představujeme a jak nám byla kdysi představována, dostává pěkně zabrat. Moc si přebírá elitní skupina povětšinou hloupých a kariéristických, hlavně pak poslušných lidí. “Finančnímu kapitálu posloužíme” – to by mohlo být heslo této tlupy diletantů a sypačů frází (jako… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

no maj’ to dobre nalajnovany, otazka je, jak to dopadne tedy v delsim casovem rame, ted se do toho zamotalo nasili Anglickych obcanu v te americke synagoze, a to myslim nebylo moudre, v Americe narozdil od Anglie stale drzi kormidlo moji bratranci, a  tem se to tak moc nelibilo, takze fonderlejno- va ci ta… Číst vice »