Janeček, ten s kyjem

Milí čtenáři, některá následující slova jsou pro někoho příliš silná, příliš expresivní, možná i urážlivá …ale podstata sdělení je důležitá, hodná vaší pozornosti.

Množství tepla, které Země zachycuje, se od roku 2005 zhruba zdvojnásobilo. To podle nového výzkumu NASA a Národního úřadu pro oceány a atmosféru přispívá k rychlejšímu oteplování oceánů, vzduchu a pevniny. „Rozsah nárůstu je bezprecedentní,“ uvedl Norman Loeb, vědec NASA a hlavní autor studie, která byla tento týden zveřejněna v časopise Geophysical Research Letters. Země se podle Loeba otepluje rychleji, než se očekávalo, informoval web Washington Post.

Tučně zvýrazněné potratil Adam Ryšánek, vedle Kubíka, Kmenty, Fídla, Slonkové či Mitrofanova další investigativně vyspělý člen rodiny vyjmenovaných seznamových blbečků.

Ve skutečnosti je to tak, že: „Země podle WP přijímá ze Slunce přibližně 240 wattů energie na metr čtvereční. Na začátku zkoumaného období, v roce 2005, vyzařovala zpět asi 239,5 těchto wattů – což vytvářelo pozitivní nerovnováhu asi půl wattu. Na konci tohoto období, v roce 2019, se tento rozdíl téměř zdvojnásobil na přibližně 1 celý watt na metr čtvereční.“

Neboli celkové přijímané sluneční teplo se (údajně, kdopak a jak to někdo změřil?) zvýšilo o 0,2 desetiny procenta, tedy o 0,00001 prdu. Titulek však vytváří dojem, že se množství tepla „bezprecedentně“ zvýšilo a že Gretě v tom vedru začal vysychat mozek.

Je to celkem už profláknutá taktika: Země má dva póly a vždy jeden je více přikloněn ke Slunci. Takže ve stejné chvíli na jednom pólu mrzne až praští a ledovec přibývá, zatímco na druhé straně Zeměkoule ledovec taje. Kokoti ze Seznamu však informují jenom o tom druhém, a že na opačném pólu mrznou ledním medvědům koule, o tom se nezmiňují. Je to stejné, jako když se stanice s měřením teplot stěhují blíž k městům nebo města se rozrůstají k nim. A hned tady máme „pozitivní nerovnováhu“ a hokejka (všimli jste si, že se už o podvodu nehovoří?) se pěkně ohýbá. Baerbocková, nová tragédie v ministerském křesle v Německu, na tiskové konferenci po jednání s Lavrovem zmínila klimatickou krizi dvakrát, přípravu války na Ukrajině Ruskem jednou a to samé agresivním paktem NATO ani jednou.

Myslím, že důvody k obavám, co se týká klimatické krize, nejsou: to celé je totiž sranda, fejk, virtuální dění, po jehož skončení na nás ti, co si tuhle taškařici vymysleli vykouknou na obrazovkách a zakřičí: Apríííííl!!!

Úplně vážně: máte ve svém okolí někoho, kdo by věřil, že se Země otepluje díky vypouštění CO2 lidstvem? Že topení v kamnech zapříčinilo ohřátí celé Zeměkoule? Že za totéž odpovídají kravičky, které nadměrně prdí?

Já nikoho takového neznám. Věříte, že by šestnáctiletý duševně chorý spratek mohl seřvat Valné shromáždění OSN a ono mu ještě za to zatleskalo? Kdepak, jsme totiž svědky dalšího divadla v režii pana Kazmy a sehraného najatými herci. Po jeho skončení se všichni pěkně zasmějeme a režižér vyinkasuje miliardu dolarů, protože tohle celosvětové představení za to určitě stálo.

No a v případě, že by to fejk nebyl, tak se také nic neděje, jenom se ta miliarda dolarů změní v desítky a stovky bilionů, ale my na to přece máme, vždyť žijeme v té nejlepší a nejkrásnější době, co tady zatím kdy byla. A za elektriku rádi zaplatíme celý důchod.

Pokud tedy ještě nějaká elektřina v zásuvce (kde i vzniká, jak věří zelení juvenilové) vůbec bude.

Ale pračlověk Janeček (a v podstatě ani ten náš) se také neměl špatně.

Zdroj: Tarasova terasa, autor Taras

3.5 38 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
eFPe
eFPe
před 2 lety

No, ale někde jsem teď četl, že zase rychleji chladne jádro. Tudíž nevyhnutelný konec přijde přeci jen o něco dříve.Napadla mně kacířská myšlenka, že to musí být opět způsobeno lidskou činností- těch milionů kubíků vytěženého plynu, rud ..zase návod jak stračšit příští generace.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

No, to ani radši neříkej, nebo se toho chytí zelení šílenci, Gazdík a Langšádlová.

Marena
Marena
před 2 lety

Autor plete páté přes deváté, řekl bych “mínus”.

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Marena

Jo? A můžeš nám zde napsat v čem plete to tvoje páté přes deváté?
Mám já to nos na na provokatéry, nebo oni smůlu na mne? Prosím zabal fidlátka a mazej na seznam.

danny
danny
před 2 lety

Každý, kdo tvrdil že nastolí na zemi nebe, nastolil peklo” K. R. Popper

cablik
cablik
před 2 lety

VIDEO To není Somálsko, to jsou USA. Rabovačky v baště Bidenovy partaje za bílého dne
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-To-neni-Somalsko-to-jsou-USA-Rabovacky-v-baste-Bidenovy-partaje-za-bileho-dne-690380

Papež František tvrdí, že vakcína proti COVIDu-19 je „morální povinností“
http://svobodnenoviny.eu/papez-frantisek-tvrdi-ze-vakcina-proti-covidu-19-je-moralni-povinnosti/

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

hele Cablo..myslim ze o mne trosku vis, takze…na kovid si ver ci never, ale ja jsem se nechal ockovat v unoru, a potom potreti asi v zari, bylo to na prani ci radu pribuzne, ktera je doktorka… no a pak jsem se nechal jako vzdy odockovat na Chripku, takze jsem ockovanej, starej, a zatim ac mne… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety

Platí to snad odjakživa, že pokud mocní chtěli přimět ty ovládané k něčemu, co jde ovládaným proti srsti, používali manipulaci. Cíleně a programově. Technika manipulativního ovládání lidu obecného prošla za dobu existence lidstva nebývalým rozvojem, to i vědecko-technická revoluce je proti tomuto nevýznamná drobnost. Takže vlastně nic nového, dříve šaman, poté kněz, dnes… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Jo jo jen lži aby mohli lidi dostat do své liberální totality zelený blábol podporovat nebudeme je to cesta zpět do středověku.