Lavrov dal USA týden na souhlas s podmínkami Ruska

Na jednání v Ženevě ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov konfrontoval amerického ministra zahraničí Anthonyho Blinkena s tím, že odmítnutí dohod o bezpečnostních zárukách by vedlo k vážným následkům. Uvedlo to v tiskové zprávě ruské ministerstvo zahraničí.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

„Anthonymu Blinkenovi bylo jasně sděleno, že další ignorování legitimních obav Ruské federace souvisejících především s pokračujícím vojenským rozvojem Spojenými státy a jejich spojenců v NATO území Ukrajiny na pozadí rozsáhlého nasazení sil a prostředků aliance v blízkosti našich hranic, bude mít ty nejvážnější důsledky,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení. 

Je třeba poznamenat, že tomu lze předejít dohodou o bezpečnostních zárukách.

Ministerstvo RF dodalo, že Washingtonu byl na předložení dohody dán týden. Od USA se požaduje, aby předložily písemnou odpověď na návrh bezpečnostních záruk, položku po položce.

Zdroj: https://bit.ly/3AolYnm, překlad Janinna 

2.9 29 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

A proto mluví v maistreamu o „zlém” Rusku:

MZV RF: USA a NATO zahájily „toxickou“ kampaň proti Moskvě
https://cz.sputniknews.com/20220122/mzv-rf-usa-a-nato-zahajily-toxickou-kampan-proti-moskve-17303596.html

Praded
Praded
před 2 lety

Pochopte, že jde o lidi na okrajině, kteří jsou na tom podobně jako my. Výsledkem by mělo být, že lidé na okrajině pochopí, že jim nikdo zadarmo nic nedá, vytvoří vládu a systém, který jim bude vyhovovat. Jenom hospodář, který ví co to stojí za úsilí aby hospodářství normálně fungovalo, si toho… Číst vice »

danny
danny
před 2 lety

Už se mně to přestává líbit. Už se to začíná táhnout. A Američani se vzpamatovali začínají přebírat otěže q vodit Lavrova jako cvičeného medvěda. Samá jednání, západní diplomaté se střídají v Moskvě jako svatí na orloji, Šojgu v Británii, britská MZV v Moskvě, příští týden dáme písemnou opověď, která bude zase brána jako dobrý… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem danny
Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Tohle je hodně dobrá šachová partie.
Šachy jdou lépe Rusum než anglosasům.
A šachy jsou o čase. Zatím stále mají navrch v Moskvě.

danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Doufám! Uvidíme příští týden s čím Američani přijdou. Ale podle analytiků rozhodnutí přijde po OH. Putin je vřele vítán a západní “stratégové” je bojkotují, prý kvůli Ujgurům. No tak budou postaveni před hotovou věc. Vyautovali se sami.

JK
JK
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Co jste čekal? Že američané řeknou “tak jo”, sbalí se a odtáhnou? Něco takového jistě nepředpokládali ani v Kremlu a určitě by nepředkládali ultimátum, kdyby neměli připravené následné kroky. Chce to trpělivost. Tohle není pavlačová přehlídka siláckých gest pro přihlížející, tady jde o mnohem víc.

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  JK

čekal bych že nebudou dodávat dále zbraně. že přestanou posílat bezpilotníky a river jointy k černomořskému pobřeží.nic z toho se neděje. dnes ve zprávách úplně šílené- prý rusové nasadí svého muže do vedení ukrajiny- jakoby to náhodou 2014 bylo obráceně jinak.Prostě opravdu největším problémem dneška jsou nezávislá média.

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Náš ministr obrany v sukni, se svou družinou, už táhne do boje. Omezeni na rozumu, myslí si, že jsou v čele vojska spravedlivých a že jejich nepřítel to šeredně odskáče. Musíme si ale uvědomit, že největší škodu způsobí právě nám a to i kdyby nevystřelila jediná zbraň.

mikkesh
mikkesh
před 2 lety
Odpověď uživateli  Hokarc

To infantilní děvče zvažuje, jak říká, vyslat vojsko. Dobrej, moc dobrej fór.

zemedelec
zemedelec
před 2 lety

Americké sliby i na papíře,nic neznamenají,jen činy.
Zastavit válečnou mašinérii na Ukrajině,by byl první náznak ochoty USA jednat o snížení napětí v Evropě.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Pane Lavrov! na ultimativní podmínky nejsou USA zvyklé. Je to pro ně něco nového a musí se s tím smířit, že s nima bude někdo jednat i třeba z pozice síly. Pozice Američanů, jako světového četníka končí. Jestli si myslí, jak k vůli Ukrajině Rusko poškodí, musí si dnes uvědomit, jak bude poškozeno samo. A že by… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  kutnohorsky

nejvysi cas aby si Amici zacali zvykat, Rusove se skutecne kamaradi s Cinany, takze oba staty maji …. kryta zada….vetsi “klacek za zady” a a a no to je vsecko.

jen se musi bat abysme tam zase neposlali nase legionare tentokrat s Ajfouny

Ludvik
Ludvik
před 2 lety

Týden je dlouhý a a může se ještě udát mnohé.

Velké síly NATO byly spatřeny poblíž hranice Podněstří
https://avia.pro/news/krupnye-sily-nato-zamecheny-u-granicy-pridnestrovya

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Ludvik
cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ludvik

Článek jsem přečetl a nemají šanci Hitler měl ohromné síly v 2 sv a stejně byl zlikvidován. V dnešní situaci Rusko na USA dosáhne a moc dobře to vědí.

cablik
cablik
před 2 lety

Správně už toho bylo dost je třeba zastavit globalizační šílence z USA za každou cenu. Rusko nic jiného dělat nemůže přeci se nenechají zlikvidovat.

haf
haf
před 2 lety

no tak to jsem zvědavá