Ruské jaderné ponorky jsou již ve službě u pobřeží USA a do Baltiku vplula ruská válečná flotila aby eliminovala lodě NATO

Na pozadí jasně agresivního postoje USA vůči Rusku se objevily informace, že u pobřeží Spojených států se mohou nacházet nejméně dvě ruské jaderné ponorky nesoucí jaderné zbraně. Podle některých zpráv se jedna z ruských ponorek nachází poblíž východního pobřeží Spojených států, zatímco druhá je u západního pobřeží Spojených států a pravděpodobně se v arktických vodách může nacházet další ruská ponorka.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Situace ve vztazích mezi USA a Ruskem je extrémně napjatá. Přitom, i přes snahu Ruska řešit problém diplomacií, se tomu Spojené státy nejen vyhýbají přechodem na stále agresivnější opatření, ale také ohrožují Rusko přesunem svých jednotek do východní Evropy a k ruským hranicím. Pravděpodobně z tohoto důvodu jsou ruské jaderné ponorky ve službě u pobřeží Spojených států a připravují se okamžitě reagovat na jakékoli provokace z Washingtonu.

„Odhaduje se, že ruské ponorky se nacházejí u západního a východního pobřeží Spojených států. Vzhledem k jejich tajnosti možná Pentagon ani neví, kde se nacházejí. Je více než pravděpodobné, že v Arktidě, hluboko pod ledem , může být další ruská ponorka, “uvádějí armádní novináři Sina.

Dnes je nemožné potvrdit nebo vyvrátit tyto údaje, protože ruské jaderné ponorky nesoucí jaderné zbraně jsou skutečně ve službě jak v Pacifiku, tak v Atlantském oceánu, pravděpodobně ne více než tisíc kilometrů od pobřeží USA.

 – – – –

Rusko poslalo do Baltického moře dvě desítky válečných lodí, aby zadržovaly NATO

Je to odpověď na provokace NATO. Větší část z těchto lodí má taktické zbraně a je schopná v průběhu jen několika minut přesně udeřit na klíčové vojenské základny NATO na území Evropy. V současnosti se tato skupina více než dvaceti ruských válečných lodí  nalézá ve vodách Baltického moře. V nejbližším čase začnou ukazovat Západu  připravenost na konfrontaci, pokud NATO nepřeruší provokace ve vztahu k Rusku.

Je známo, že ruské vojenské loďstvo bude plnit konkrétní praktické válečné úkoly, zejména ničit nadvodní, ponorné a vzdušné síly. To ukazuje na fakt, že ruská strana je připravená demonstrovat Západu pozici síly.

Dvacet válečných  a dalších lodí opustily své stálé základny a vyjely do určených rajonů Baltického moře, aby vyplnily úkoly v rámci plánovaných opatřeních bojové připravenosti – sděluje tisková služba západního vojenského okruhu.

Několik zemí NATO se rozhodlo poslat do Baltického moře své válečné lodě, aby  vytvořily napětí u ruských hranic, je však zřejmé, že ruská flotila, která vyjela na cvičení, donutí Alianci ustoupit.

 

Zdroj: Avia, překlad ČNL

Podrobněji: https://avia.pro/news/desyatki-rossiyskih-boevyh-korabley-napravleny-v-more-dlya-sderzhivaniya-nato

Zdroj: České národní listy, podrobněji zde: https://avia.pro/news/rossiyskie-atomnye-podvodnye-lodki-uzhe-nesut-dezhurstvo-u-poberezhya-ssha

3.1 14 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 2 lety

Proto má Rusko takové požadavky, aby při jejich splnění nemohlo dojít k rychlé změně. Pokud je ussáci nepřijmou, nic se tím nezmění, jenom budou jejich cíle známé a odpověď na ně zdůvodnitelná. Rusko ví, že jejich slibům může věřit jen blbec.

Tatran
Tatran
před 2 lety

Snad si někdo z těch agresorů nemyslí, že Rusko má jaderné ponorky a Zirkony či Kindžály pro parádu. Usáci to určitě vědí a proto jen kvičí a provokují. Senilní Bidet o tom asi neví, ale jeho jestřábi určitě ano. Je to skutečně neuvěřitelné, jak agresivně se chovají usácčtí “demokraté” , kteří 1.8.1975 podepsali v Helsinkách deklaraci o tom,… Číst vice »