Rusko nečekaně zvedlo k nebi strategické bombardéry

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Po varování NATO Rusko nečekaně vypustilo k nebi strategické bombardéry.

Dnes ráno z ruských vojenských základen startovaly stroje strategického letectva. Stalo se tak na pozadí varování z ruské strany, že odmítnutí NATO a Spojených států poskytnout Rusku bezpečnostní záruky by vedlo k mimořádně vážným důsledkům pro Západ.

Podle komunity „Telegram“ „Hunter’s Notes“ byla aktivita strategického letectva pozorována na obloze nad Ruskem od samého rána, a přestože nejsou k této záležitosti uvedeny žádné podrobnosti, je to poprvé od začátku tohoto roku, kdy startovaly ruské strategické bombardéry .

„Činnost ruského strategického letectva. Skupina 3 strategických bombardérů (typ bude upřesněn) (volací znak 70291/70292/70293) pracuje s tankerem Il-78 (volací znak 42603) ,“ zachytili radioamatéři.

Zda jsou lety ruského strategického letectví spojeny s nějakým cvičením nabylo upřesněno. Ruského ministerstvo obrany nechalo věc také bez oficiálního komentáře. Odborníci však poznamenávají, že Rusko testuje připravenost svého strategického letectva na pozadí existujících hrozeb ze strany NATO a Spojených států.


Zdroj

3.4 39 hlasy
Hodnocení článku
22 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 2 lety

Vláda Gangu 5-ti pod vedením Fialy nás táhne do války s Ruskem, směr ukazuje Černochová ! Měla by vypadnout z MO !!! Vyhoďte ji !

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety
Odpověď uživateli  standa

Určitě by to za ní s radostí vzal ten NEvzdělanec Lipavský jako vedlejšák!

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  standa

Jsi humorista, nasi fialovi kaspari nas (fakt ses domejslivej, kdo jsme vlastne MY – ceske hovinko s srdci Evropy s pidiarmadou ve ktere je asi 2000 generalu a jinak prd),,, takze nas tahnou do valky Ruskem… tak mi rekni jak tu valku s Ruskem chteji udelat, a hlavne pres co a s kym? Polaci maji velkou armadu,… Číst vice »

standa
standa
před 2 lety

Rusko nepotřebuje Ukrajinu k ničemu, max. jako nárazníkový pás bez vojáků – tedy demilitarizované pásmo. Ukrajina na rozkaz USA chystá provokaci proti Rusku, tahle provokace nás může velmi tvrdě zasáhnout. Jsme na listině, nepřátel, lifrujeme zbraně na Ukrajinu, posíláme vojáky na Ukrajinu a do Pobaltí – z toho plyne, že nemůžeme, že nás… Číst vice »

blafomet
blafomet
před 2 lety

Do války nás táhnou “svobodymilovní” a západomilovní demokrati-hlavně antiruští a anti běloruští,kteří vyměnili státní zájmy za svoje vlastní.

zemedelec
zemedelec
před 2 lety

Někde se uvádělo,že USA má pořád ve vzduchu strategické bombardéry B-52,takže Rusko může také a nutně doplnit svoje svoji ochranu území.Dle všech možných informací,USA nutí Rusko k zásahu na Ukrajině,nevědí,jak se vykradené Ukrajiny zbavit,nikdo nemá prachy dotovat Ukrajinu,jen Rusko,proto tahle masírka veřejnosti.

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety
Odpověď uživateli  zemedelec

Banderostán je na tom od Mejdanu tak “”dobře””,že už cizincům prodává úrodnou černozem…..zlato už amiokupant ukradl stejně,jako vykradl Hlavní Irácké muzeum,takže co s banderochudostánem…..????

vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety

Bože, ta ubohá ˇUkáčka nás opravdu zatáhnou do války s Ruskem! Moc je nenávidím!

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera havrankova

Banderoksindl by měl být okamžitě vyhoštěn z ČR a ten,kdo je bude podporovat by měl být souzen jako vlastizrádce…..a za vlastizradu je špagát!

etrigan
etrigan
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera havrankova

Můžete nenávidět jen hrstku nejmajetnejsich a pak ty bandy zaprodancu. Obyčejní lidé mají úplně jiné starosti. Stejně jak u nás, ne každý nynější režim podporuje.

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety
Odpověď uživateli  etrigan

To,co je v Čechách je samej banderovec!

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lev Prchala

Lve Prchalo, velice se mílíte. Z 57 milionů obyvatel Ukrajiny jich je už jen 36 milionů. Nejvíce jich prchlo do Ruska. Na Krymu z 18 tisíc ukr. vojáků jich tam zůstalo 12 tisíc i s rodinami. Ukrajinci nechtějí rukovat do armády tak prchají. U nás je šest mladých(slušných) kluků kteří čekají až se jim vyřídí… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Asi nějak tak.
Víte pane, je zde hodně zevlounů s plnými ústy expresiv a převzatých blábolů. Napřed štěkají a už nemají čas myslet.

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Lubez
cablik
cablik
před 2 lety

Orbán míří do Ruska. Maďarský premiér hodlá projednat rozšíření smlouvy s Gazpromem
https://cz.sputniknews.com/20220120/orban-miri-do-ruska-madarsky-premier-hodla-projednat-rozsireni-smlouvy-s-gazpromem-17285627.html

Vláda ČR neposkytne svým sportovcům letadlo do Pekingu. Důvodem je napětí ve vztazích s Ruskem
https://cz.sputniknews.com/20220120/vlada-cr-neposkytne-svym-sportovcum-letadlo-do-pekingu-duvodem-je-napeti-ve-vztazich-s-ruskem-17282378.html

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Jen aby se vědělo kdo nám vládne:

Odmítáme ruskou agresi a stojíme plně za vámi, řekla Pekarová ukrajinskému velvyslanci
https://cz.sputniknews.com/20220120/odmitame-ruskou-agresi-a-stojime-plne-za-vami-rekla-pekarova-ukrajinskemu-velvyslanci-17287775.html

Česko dodá Ukrajině dělostřeleckou munici, uvedlo Ministerstvo obrany ČR
https://cz.sputniknews.com/20220120/cesko-doda-ukrajine-delostreleckou-munici-uvedlo-ministerstvo-obrany-cr-17287270.html

Fiala: Hledáme cesty, jak pomoci Ukrajině a zamezit „ruské agresi“
https://cz.sputniknews.com/20220120/fiala-hledame-cesty-jak-pomoci-ukrajine-a-zamezit-ruske-agresi-17286414.html

akos600
akos600
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Doufám, že jsou to ty posbírané ve Vrběticích a okolí. Aby ty granáty nás nepřišly dost draho, Rus to ví má tu Čuka aGeka.

Raksa.A
Raksa.A
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Tomu se, cabliku, říká v Trestním zákoníku podpora a propagace nacismu.

cablik
cablik
před 2 lety

A co můžou USA čekat konec planých vytáček a tahání Ruska za fusekly Rusové jsou na tom vojensky a celkově lépe a moc dobře to ví.

Tatran
Tatran
před 2 lety

Že by to byl vzkaz usákům, že bombardéry mohou odletět k hranicím USA? A také přesunou k hranicím USA své další zbraně, jako Kindžály či Zirkony, jesliže se usáci usazují poblíž hranic Ruska?

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

Není potřeba, aby bombardéry letěly až k pobřeží USA. Stačí do takové vzdálenosti, z níž je možné vypustit kalibry a jinou raketovou munici středního, případně blízkého dosahu (tak se dělo i v Sýrii). Klasické svrhávání bomb by zbytečně ohrožovalo letadla a životy pilotů a nemuselo by dospět k požadovanému výsledku. I když poruchové a rozpadající se F35…

Tatran
Tatran
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Myslím si, že to bylo i upozornění usáků : “Jsme tady!”

Raksa.A
Raksa.A
před 2 lety

Nečekaně? Jak pro koho…
Tohle je krááásný letadlo. To je to, jak o něm kdysi mluvil Šojgu, když měl problémy s přeletem našich “partnerských” zemí, že v něm příště poletí?