To už zname – barevny scenař s lidovym hněvem a mrtvyma v Kazachstanu

Na rozdil od mnoha placenych komentatoru a chytrych anallizatoru, keři su denně cpani do medyjalniho prostora, mam take dvě male vyhody. Možu mluvit co chcu a nemusim se bat, že mě Hlodavec už přiště nepozve.

Ladislav Větvička
Ladislav Větvička

Ladik Větvička

A za druhe, snažim se mluvit o tym, co sem viděl a zažil na vlastni předkožku a tym padem mi žadny mamlas nenamluvi, že kvuliva zdraženi LPG ze 2,80,-Kč na 5,50 Kč za liter se pracujici lid naštve tak, že začne vraždit. Na to sem v Kazachstanu stravil dost dluhu dobu, abych věděl, že to je cypovina. A zaroveň se neda nevidět zajimava suvislost s modelem, kery byl použity při převratach v Damašku nebo v Kyjevě.

A po pravdě řečene – dvarazy byl uspěšny, tuž neni duvod ho nepoužit zas, že…

To se zebere jakasik drobnost, kera dostane demonstranty do ulic. Ano, dvojnasobne zdraženi LPG naštve, nenažranost oligarchu tež, ani nesmyslna koronobuzerace nepotěši, proti temu se da vyjit do ulic, zakřičet si společně a pak valit dodom, dat si po cestě kumys s vodku a kyselyma ogurkama, zakuřit kaljana a druhy den zas na šichtu. Ne, lidi v Kazachstanu opravdu nesu tak chudi, aby je zdraženi litra plynu naštvalo tak, že vypali statni uřady a bez obav, že budu zastřeleni nebo zavřeni, začnu střilat policajty. Kazachstan je jednim z nejbohatšich statu regionu a ma co nabidnut světu v podobě nerostneho bohatstvi, aji turistum ve formě špičkove infrastruktury, nebo nadhernych hor.

Spiš se obavam teho, že před planovanym vyhrocenim situace na Ukrajině někdo vytvařa druhu frontu, aby to sudruh Putin neměl take jednoduche. Vubec bych se nedivil, kdyby v nasledujicich dňach byla vyhrocena situace aji v jinych oblasťach, keru by se musel zabyvat – od Karabacha, přes Kyrgystan až po Podněstři nebo Kaliningradsku oblast. To se tak robi.

A tak zatimco přes Slovensko prudi nekonečne kolony vojenske techniky na vychod – vlakama aji po cestach, zda se, že sudruh Putin si vzal ponaučeni z dvuch předchozich barevnych převratu a tentokrat se nenechal doběhnut strujcama barevnych revoluci. Pokud se totiž dalo v minulosti zabranit valce v Syrii nebo převratu v Kyjevě, pak to bylo možne enem na začatku. Na samem počatku, kdy v Syrii zastřelili prvniho policajta a v Kyjevě vyletěl z davu prvni molotvuv koktejl.

Tuž zatim se zda, že sudruh Putin překazil sudruhu Bidetovi akci tim, že zastavil vražděni. Proč by jinak USA požadovala od Kazachstanu vysvětleni, proč povolal Putina na pomoc?

Podle zprav mojich přatel z Kazachstanu se normalni demonstrace s normalnima lidma zvrhly v okamžiku, kdy se do nich infiltrovaly profesionalni bijoci se zakrytyma pyskama, keři začali rozbijat obchody a zapalovat auta. A po nich nastupily organyzovane, ozbrojene bandy v plynovych maskach, keři začali střilat policajty a zapalovat statni baraky. Tohle normalni občani nerobi…

Dne 7. ledna prohlasil kazašsky prezident, že “teroristi, včetně těch, keři přijeli ze zahraniči, pokračuju v ozbrojenem odporu a slibil zničit všechny, keři nesloži zbraně”. A jak řekl, tak zrobil, bo potlačovani terorizmu, to neni jak prace s buzolou, mile děti.

Ovšem misto teho, aby byl pochvaleny, odsoudil amerycky minyster zahraniči v CNN prezidenta Kazachstanu za to, že vydal rozkaz k zahajeni palby na teroristy, keři odmitli složit zbraně. Jak kdyby mu kdosik rozšlapal hračku.

Tuž to je mi divny mirotvurce. Kdyby se radši staral o to, kam mu zmizely zbraně za desitky miliard dolaru, kere před pul rokem zapomněl v Afghanystanu…

Tuž přeju synkum v Almatě, aby se to tentokrat teroristum nepodařilo tak jako v Syrii a Kyjevě.

Ladik Větvička, hlasatel miru, pravdy a lasky, Almaty

PS:

Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=781485

  • Chcete-li podpořit Novou republiku, přispějte na účet 2300 736 297 / 2010
2.9 17 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
basos
basos
před 2 lety

Nikdy jsem v Kazkachstanu nebyl, a asi nebudu, ale myslim ze ty dve fotky jsou Astana, kde se fakt Kazasi ukazali, ale myslim ze tech prvnich 20 let jeste za Jelcina Kazachy trosku popanstelo a proti-Rustilo, a oni se tak trosku nafoukli pejchou…. a zrejme jim nedoslo stare ceske prislovi, ze po “trachtaci prijde sracka” ktera… Číst vice »

MON
MON
před 2 lety

Pane Větvičko pěkně jste to popsal. Bidet a jeho squadra v Evropě mají utrum s kradením nerostů v Kazachstánu.