Boris Johnson zdůrazňuje primitivitu evropských politiků

František Roček
František Roček

Zdroj: První zprávy

Teď je v módě psát kýble kravin o tom, jestli chce Rusko přefiknout Ukrajinu. Lze to odmávnout, že jde jenom o dezinformační žumpu, ale v této žumpě plave zajímavý londýnský červ Boris Johnson.

V tzv. západních liberálních médiích je uváděno, že londýnský premiér Boris Johnson je blb. Stejně jej vidí i Johnsonovi odpůrci od Moskvy k Šanghaji, upozorňuje František Roček.
 
Třeba Finian Cunningham (25.1. 2022, https://www.strategic-culture.org) se vzteká, že pokus Borise Johnsona o vyprovokování války s Ruskem kvůli odvedení pozornosti  od jeho nezákonné narozeninové oslavy a dalších mejdanů, je sestupem do hloupé grotesky.

Starý trik

Cunningham se vzteká: „…Starý výrok je pravdivější než kdy jindy, že rozdmýchávání konfliktů v nějaké vzdálené zemi je účinným odváděním pozornosti od domácích politických strastí. V případě britského premiéra Borise Johnsona se však lest mění ve frašku…. Lži, nekompetentnost a skandály vytékají z Downing Street pod jeho dohledem. Dokonce i britský konzervativní tisk se vzdal své loajality k Johnsonovi…”

To je důvod, proč Johnsonovo “varování” Rusku tento týden před “vážnými následky”, pokud napadne Ukrajinu, zní vyloženě komicky. Jeho pokus ukázat politickou páteř v zahraničí je v rozporu s obrazem jeho pověsti doma…“

Johnson potřebuje „zajímavý“ příběh, aby byly v povědomí občanů již nevelké Británie odsunuty až na třetí kolej Johnsonovy záliby v chlastacích večírcích v č. 10 během covidových pandemických lockdownů. Na některých večírcích nebyl, ale již tolerovat jejich průběh v té době je považováno za zcela fuj.

Proto se ozývá kritika Cunninghamova typu: „…vyšlo najevo, že měl loni narozeninovou oslavu v rezidenci premiéra, když mnoho Britů truchlilo nad smrtí svých blízkých, s nimiž se nemohli ani naposledy rozloučit kvůli omezením lockdownu…“

Jenže, skutečně zajímavé je téma, kterým Johnson chce přehlušit veřejně politické pohoršení. Tématem je Rusko, čili v této době velice módní cíl.

Politické špinavosti jsou minovým polem

Pokud Johnson s vážnou tváří tvrdil, že podle britské rozvědky Rusko plánuje invazi na Ukrajinu a dosazení  loutkového režimu v Kyjevě, a chlubil se, že jeho Británie vede mezi spojenci NATO v tom, jaké způsobuje Rusku ekonomické náklady/škody, choval se jako další politický výpotek tradiční anglosaské protiruské tradice. Jenom o maličko více přehrával do většího komična to, co jiní již na politickém parketu mňoukali.

Na příkaz Johnsona britské ministerstvo zahraničí začalo evakuovat diplomatický personál ze svého velvyslanectví v Kyjevě. Ještě zajímavější ale je, že Američané a Australané následovali britského příkladu. Jen tak náhodou britští ministři zahraničí a obrany navštívili Austrálii v době nařízení evakuace velvyslanectví v Ukrajinstánu. Z toho je vidět jak ochotně Johnson rozdmýchává americkou hysterii, a proamerický premiér Austrálie je z toho též nadšen.

Bohužel, bytosti s anarchistickými a protizápadními náladami v tom (zcela správně) vidí, že tzv. vyspělým zemím velí na nejvyšší politické úrovni politická svoloč. Není to signál, že cokoliv je dovoleno, když na eurocentristickém západě velí primitivové?

Ne, že by politici na východ od česko – slovenských hospod byli ctnostnější, ale jejich zneužívání politiky je prosazováno s větší snahou o předstírání důstojnosti.

Primitivismus nás oslabuje

Premiér Johnson je jenom křiklavým příkladem politického primitivismu. Ten je v britské (i obecněji západní)  společnosti zahnízděn stejně jako středověká poturčenecká úslužnost vůči tomu kdo má právě moc.

Proto v médiích existuje podivná realita. Podávají zprávy o situaci na Ukrajině s bezmyšlenkovitou důvěřivostí. Rusko je vykreslováno jako zloduch a Británie jako ušlechtilý obránce ukrajinské suverenity. O obviněních proti Moskvě se informuje bez jakéhokoli skepticismu a analýzy.

Nebezpečná anomálie spočívá v tom, že stejná média ztratila toleranci k Johnsonovým domácím výstřelkům. Označili ho za šarlatána a neschopného klauna s nulovou morální autoritou. Primitivismus (nejen britských médií a hlavního politického směru) z toho jen čiší: Johnson je ale zároveň britskými médii brán vážně, když přijde na to, že se vydává za mezinárodního státníka, který se “postaví ruské agresi”.

V souvislosti s tím i fakt, že poslanci a senátoři jsou v jakémkoliv státě v podstatě zombi bez mozku. Kromě svých korporátních a skupinových zájmů v podstatě nejsou k ničemu. Když se např. zeptali lidičky od novin tento týden na podivné hlášky kolem Ukrajiny poslankyně a členky zahraničního výboru Evy Decroix (ODS), byla schopná jenom blekotat o ničem: „… nikdo neví, co se prezidentovi Putinovi honí hlavou. Je těžké odhadnout zda-li Rusko hraje jen boj o pozornost a moc nebo i přes veškeré negativní následky mají v plánu vtrhnout na Ukrajinu.“ Tak blekotala dobře placená členka zahraničního výboru.

Proto mozky vnímavých západních kritiků politikaření vybuchují bezmocností: Jeden z nich, Eamon McKinney, si zoufal: „…Veřejnost také nese určitou odpovědnost. Francouzi volili Rothschildova bankéře, jako je Macron. A Britové – absolventa Oxfordu a sériového lháře Borise Johnsona. Jenže, i volba vůdců zevnitř stávajícího politického establishmentu přinese totéž. Falešné levicové, pravicové paradigma je jen politické divadlo, rozptýlení, stejná mocenská struktura ovládá všechny strany politického rozdělení. Politická volba bez možností není žádnou volbou.“

2.2 31 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

Greg Hunter: Vzhůru do digitálního koncentračního tábora
http://svobodnenoviny.eu/greg-hunter-vzhuru-do-digitalniho-koncentracniho-tabor

Vláda Petra Fialy se utápí v bezradnosti, opozice se soustřeďuje na vendetu a tak jediný konstruktivní element ve sněmovně je Tomio Okamura a hnutí SPD
http://svobodnenoviny.eu/vlada-petra-fialy-se-utapi-v-bezradnosti-opozice-se-soustreduje-na-vendetu-a-tak-jediny-konstruktivni-element-ve-snemovne-je-tomio-okamura-a-hnuti-spd/

Implantovatelné čipy pro lidi budou zavedeny celosvětově
http://svobodnenoviny.eu/implantovatelne-cipy-pro-lidi-budou-zavedeny-celosvetove/

cablik
cablik
před 2 lety

To u nás se též špatně volilo i když s dobrým záměrem škoda že Trikolora neprošla potřebovalo by to další vlasteneckou stranu jako sůl. Západní mocipáni jsou naprosto odtrženi od reality tak jen plácají nesmysly.

Vendol
Vendol
před 2 lety

Odborná zpravodajská veřejnost, například vojenští zpravodajci, se domnívá, že jsou příslušníci naší BIS, Bezpečnostní informační služby, tupá jelita mající problémy s učivem prvého stupně základní školy. A s despektem se o těchto Koudelkových sekuriťácích vyjadřuje jako o dementech a retardovaných čučkařích. A oni přitom zjistili, že je britský premiér, vzhledem ke svému jménu, zakonspirovaným ruským agentem. Prosím,… Číst vice »

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety

Borisku,ty vemeno z kachny pamatuj,že :
Hlouposti mohou být půvabné,HLOUPOST NIKDY!

danny
danny
před 2 lety

Co budou dělat tito mudrci, když Rusko Ukrajinu nenapadne? Zoufale potřebují tu válku! Sýrie nevyšla, Kazachstán nevyšel. A čas letí. Rusko dojednalo strategickou smlouvu s Čínou, vojenskou smlouvu s Indií, Íránem. A západní spolek se drolí. Každým dnem. Stačí porovnat prohlášení politiků před Vánoci a dneska. Když pochopili, že Rusko nehodlá dále klábosit, ale jednat.… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

A proc by Rusove napadali Ukry? maji uz Doneck, a to staci….pokud si prectete historii druhe svetove valky – tak zjistite, ze Nemci tenkrat delali co mohli aby udrzeli po padu Stalingradu Doneck. Je to tam popsane naprosto krasne, a mimo toho tuhle tlustou knihu napsal American a je tu stale k dostani. Mimo toho… Číst vice »

danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Západ, a zejména USA musí donutit Rusko napadnout Ukrajinu. Protože pouze tak může smést ze stolu požadavek Ruska na zajištění jeho bezpečnosti. Proto futruje na Ukrajinu zbraně po stovkách tun, zastrašuje, posílá oddíly vojáků (zatím do bezpečné vzdálenosti), proto nutí kyjevskou partu napadnout Donbas. Jedině pod tímto praporem totiž sežene rozprchlé stádo… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

hele daniku oni Rusaci fakt ten Donbas nechteji, no chteli by, ale nesmi. Ale nikdo nerika, ze jestli Ukrove zacnou mydlit Donbasniky, ze na Ukry muze prilitnout par raket, ci tam zasvitit zase Solncepjok, jako tenkrat na Usuri. No a kdyz Rusaci nevstoupi na Ukrajinu, tak ji nebudou muset spravovat, a potom… Číst vice »

danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Jasně basi, že ho nechtějí. Ani nemohou, protože by to znamenalo porušení Minských dohod a důsledek by byl jako ta válka – Rusko by bylo agresor. Ale bránit ho mohou a budu. To řekli jasně. Jak řekl Putin a několikrát: “Pokud kyjevský režim napadne Donbas vojenskou silou, bude t mít důsledky pro celou… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Rus nepotřebuje Halič, ať ji živí záchud. Ale Donbas byl a je ruský. Starost je na místě tam, kde nějaký územní degenerát není schopen a ideově ani ochoten udržet celek pohromadě jinak než silou kulometu. Maďaři už to také pochopili a svojí odnož někde v Besarábii už NATO dávno připravují. Před lety mi jeden… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Přátelé, Donbas je především uhelný a nerostný. A to tam vlastní především ruské firmy a ruští oligarchové. Jejich majetek brání soukromé armády, vyzbrojené i tanky! Když Rusům nikdo nesáhne na Donbas, nic se dít nebude! A pozor! Nejúrodnější půdu v Evropě na Ukrajině skoupila Čína. A ti si budou svůj legálně nabytý majetek taky bránit!