Že by nevyšla zřejmě připravená provokace?

Agentura Bloomberg na svém webu dnes v 16:00 EST zveřejnila pod titulkem ‚Rusko napadá Ukrajinu‘ informaci o “ruské invazi“. Po půl hodině agentura údajně “přiznala chybu” a titulek odstranila. Celou tuto komedii, která měla pravděpodobně vést k válce s Ruske komentuje plukovník v záloze Jaroslav Štefec na svém facebooku.

Jaroslav Štefec
Jaroslav Štefec

Možná se časem dozvíme, co se “zvrhlo” a proč nevyšla zřejmě dobře připravená provokace, která měla vést k označení RF za agresora a rozpoutání válečného konfliktu. Pokud možno na území východní Evropy. Bloomberg nejspíš zapomněli informovat, že se to nepovedlo.

Člověku maně přichází na mysl nejen “předčasná” informace o pádu servisní budovy “dvojčat” WTC 11/9, kterou asi také “omylem” pustila předčasně do éteru jiná americká agentura 20′ před tím, než se skutečně zřítila, ale i “zaručená” informace o vlastnictví ZHN (zbraní hromadného ničení) Saddamovým režimem v Iráku. Nebo třeba pravda o tzv. “Tonkinském incidentu”, který odstartoval americké dobrodružství ve Vietnamu.

Způsobů, jak rozpoutat válečný konflikt, je nepřeberné množství. V naprosté většině případů jde o malicherné, naaranžované nebo přímo vylhané záminky, podobné té v Gliwicích, nebo provokace, obdobné “chemickým útokům” v Sýrii, které vedly ke komickému, totálně zpackanému “hromadnému úderu”, kdy naprostá většina odpálených střel s plochou dráhou letu USA, GB a Francie byla sestřelena “zastaralými” syrskými systémy PVO, pocházejícími většinově ještě z dob SSSR.

Pokud bylo něco podobného skutečně připraveno na hranicích Ukrajiny a Ruska, tentokrát viditelně narazila osvědčená “kosa” na pověstný kámen. Těžko říci, kdo byl hybatelem dění za situace, kdy vlastně jedinými skutečnými “válečnými štváči” je pár evropských zemí (včetně naší pidizemičky), osvědčené hlásné trouby v čele EU a pár lidí ve vedení de facto neexistující organizace, zvané NATO. Ať tak či tak, viditelně se tu “něco” nepovedlo.

Naši tzv. “politici” zřejmě nedokáží pochopit jednoduchý a zřejmý fakt, že z dlouhodobě připravovaného konfliktu s Ruskem už couvá nejen samotná Ukrajina, jejímuž vedení je stále jasnější, k čemu by tato válka vedla, ale s vědomím faktu, že nedokáží zastavit pronikající ruské hyperzvukové střely couvají i realističtěji uvažující političtí představitelé USA. Místo toho se (v rozporu se zákony ČR) vesele podílejí na páchání trestného činu podle paragrafů trestního zákoníku, jasně hovořících o nepřípustnosti přípravy útočné války. Se sazbami od 8 do 10 let “natvrdo”.

3.5 60 hlasy
Hodnocení článku
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety

Jak ráda bych viděla naše odvážné rusobijce Černochovou, Langšádlovou, Lipavského a podobné v pruhovaném!

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera havrankova

A s Pamperskama na hranicích Banderostánu,jak řídí hrnné fašisty s dřevěnými puškami…..-))))

dobrak
dobrak
před 2 lety

ok

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem dobrak
Tatran
Tatran
před 2 lety

Tuto informaci jsem objevil ráno na teletextu jedné zahraniční TV a nechtěl jsem věřit vlastním očím. Pak jsem se podíval na teletext Čt a ještě jiné a také na rozhlas a nikde nic. A byla tam uvedena i žádost Ruska vůči USA o vysvětlení, a nic. Prostě mlčení! A poté jsme se na inkriminovaný web podíval ještě jednou a už… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Zelenský Bidenovi stranil, že se neobává vpádu Ruska na Ukrajinu. Náš prezident má stejný názor. Mám ho i já neb si nedokážu představit, co by Rusové s tak zdevastovanou a zkorumpovanou zemí dělala? Koupím balíček první pomoci prvnímu Ukrajinci, který se od nás vrátí na Ukrajinu bránit svoji vlast! Provokace proti Rusku začínají… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Ministerstvo zahraničí RF: Články v západních médií o „vpádu“ RF na Ukrajinu nemohou být náhodou
https://cz.sputniknews.com/20220207/ministerstvo-zahranici-rf-clanky-v-zapadnich-medii-o-vpadu-rf-na-ukrajinu-nemohou-byt-nahodou-17513286.html

Opět rušná neděle. Okamura se pohádal s vládními poslanci kvůli šibenicím. „Šíříte nenávist,“ míní
https://cz.sputniknews.com/20220206/opet-rusna-nedele-okamura-se-pohadal-s-vladnimi-poslanci-kvuli-sibenicim-sirite-nenavist-mini-17500668.html

Kandidát na prezidenta Francie obvinil USA z provokací vůči Rusku
https://cz.sputniknews.com/20220207/kandidat-na-prezidenta-francie-obvinil-usa-z-provokaci-vuci-rusku-17513773.html

orinoko
orinoko
před 2 lety

Je to zvláštní… já miluju češtinu… a když slyším nebo čtu blumberk … tak se mi hned zjevuje nějaký informační karpální tunel. Kdysi dříve jsem o tomto info sajrajtu neslyšel, dneska se mu říká bluma fakáč. Se soudržkou Psaki by nám mohli ukázat mimořádnou a názornou streamovou spolukopulaci. Třeba by to bylo k popukání.

cablik
cablik
před 2 lety

Rusko moc dobře ví že budou provokovat navíc když je v Číně olympiáda nejsou hloupí a neskočí jim na špek. Falešných operací už bylo mnoho v dějinách.

Vendol
Vendol
před 2 lety

Ukrajina je čím dál tím víc pro srandu, tuhle zkorumpovanou a profláklou zemi nikdo vážně nebere. Mají z ní srandu i Američani, kteří se jejím prostřednictvím snaží zde v Evropě vyvolat válku. Ukrajina je v pozici srovnatelné s pozicí podpraporčíka Michala Koudelky, náčelníka BIS, Bezpečnostní informační služby. Ten legrační Hujer je také cílem permanentní srandy, sžíravého… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Vendol
danny
danny
před 2 lety

Západní “spojenci” USA si především spočítali, co by je i ta “ukrajinská” válka stála i bez jejich přímé účasti. O co by přišli a co by museli zaplatit. A kdo by na tom vydělal a kdo by byl za vola. Proto ten diplomatický cestovatelský fofr. A ten “únik”? Informaci o Vrběticích měli jako první Šafr a Kundra a odejitý Petříček.… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Zúčastnil jsem se na ruském webu jakéhosi hlasování, jak se situace bude vyvíjet. 44% nás odhladlo, že po prvním ukrobotickém výstřelu bude následovat moskevské uznání Donbasu de jure. Rusku jsem doporučil držet colt u emero palice. Jak dlouho vydrží Halič produkovat žrádlo a sprchy /emík nejde do bitvy bez sprchy za prdítkem/ pro… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 lety
Odpověď uživateli  orinoko

Zajímalo by mě, jak se projevilo LGBT v americké armádě. To musí být komedie.

orinoko
orinoko
před 2 lety
Odpověď uživateli  Praded

Ani se neptej. Čočkování rozkládá emíka, neb arma zdravotnictví nestíhá řešit čočkovací complication. A do všeho vstoupil problém, jestli emy vojandy můžou malou pouštět vedle chlapů do mušle. Mně osobně by to nevadilo, neb patřím do Žižkova polního pole. Ale oni s tím mají problemation. V emy army je spousta zvýšené teploty, a ta… Číst vice »

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety
Odpověď uživateli  orinoko

Na močení jim amiokupant a LGBTFTM…nevím co ještě vymyslili kelímek.-)))