Kedmi opět varuje

Rusko připravuje nečekanou odpověď Spojeným státům na náhodný útok na Donbas.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Na snímku Jakov Kedmi, bývalý šéf izraelské zpravodajské služby Nativ, dnes komentující politolog

Bývalý šéf izraelské zpravodajské služby, vojenský expert Jakov Kedmi prohlásil, že Spojené státy čeká po náhodném úderu na Donbas mimořádně nepříjemné překvapení. Podle experta si Washington stále neumí ani zhruba představit, jaké by mohly být reakce Ruska.  Zároveň zdůrazňuje, že Spojené státy sotva připravují seriózní plány na eskalaci situace v Donbasu.

Možná náhodná válka

Podle Kedmiho Spojené státy hrají hysterickou show, ale chápou, že skutečný konflikt v Evropě i pro ně může hrozit vážným neúspěchem. Zároveň, jak tvrdí, v důsledku stěhování ukrajinských sil k demarkační linii v Donbase, je pravděpodobnost náhodného výstřelu na osady v Doněcku velmi vysoká. To je to, co může vyvolat válku.

Rusko ví, co udělá

Reakce Ruska je dlouho plánovaná a realizuje se na úrovni velitelství i na úrovni vojsk. Tam se problémy vyřeší velmi rychle – sedm problémů, jedna odpověď, říká analytik.

Washington neví, co dál

To se však bude týkat jen Ukrajiny. Co se týče Spojených států, Washington netuší, jaké geopolitické reakce na něj Rusko připravuje.  Kedmi poznamenal, že prezident Vladimir Putin nedávno mluvil s prezidenty Venezuely a Kuby, představiteli Nikaraguy, navštívil Indii, setkal se s vůdcem Íránu a nyní se chystá navštívit i Čínu.

Velká přeměna?

Kedmi nevylučuje, že tato setkání jsou velmi podobná přípravě globální geopolitické reakce na Washington, která bude následovat v případě vyhrocení situace na jihovýchodě Ukrajiny.

Těžko říci, co přesně Rusko připravuje.

Ujistil však, že ani jedno analytické centrum Pentagonu nebude schopno předpovědět tuto reakci.

 

Zdroj: https://bit.ly/3ohjrGv, překlad Pokec24, Janinna

3.1 20 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety

Co jste to zase udělali za vylepšení,když nic nefunguje?

basos
basos
před 2 lety

lidi, fakt se zabyvame pitomostma, Ukrove pokud jsou lucidni, NIKDY nezautoci en mass na Donbas. Je mozne, ze na nej vystrili ty patrony ktere dostane (mozna) od nas, a pak bude pokoj, jakekoliv vazne (do hloubky) napadeni Donbasu vyvola akci delostrelectva ci letectva (tedy Donbaskeho ze???) a bude pokoj. Rusove jako takovi… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Nejlepší by bylo obklíčit jejich zlodějskou základnu v Sýrii a vyštvat je domu včetně Turka a bylo by tam po válce.