Lapili nás do elitami utkané pavučiny

Ano, spiknutí existuje. Je to spiknutí elit proti nám všem. A funguje už roky. Můžete se o tom dočíst v knize Kees Van Der Pijla STAVY NOUZE, která zrovna teď vyšla v nakl. Clarity Press.

P. C. Roberts
P. C. Roberts

Elity tvoří pár lidí, kteří však ve svých rukou drží veškerou moc. Kontrolují a řídí tisk, televizní společnosti, sociální sítě, univerzity, think tanky, vlády, finance, velkosériovou výrobu, advokátní komory, zdravotní péči, většinu celebrit, a mají své vlastní organizace, které zahrnují představenstva takových sdružení, jako jsou Bilderberg, Atlantická rada, Trilaterální komise, Rada pro mezinárodní vztahy, skupina bývalých prezidentů centrálních bank G30, Světové ekonomické fórum, Světová banka a IMF (Mezinárodní měnový fond). A titíž lidé pak tvoří podnikové rady a zastávají nejvyšší pozice ve velkých korporacích.

Toto nakupení moci do malé hrstky rukou prošlo několika fázemi. Tak např. v průběhu Clintonova režimu americká různorodá a nezávislá média byla zkoncentrována do majetnictví šesti rukou. Šest velkospolečnostem bylo umožněno skoupit 90% médií v USA a tato koncentrace šla proti veškeré  dřívější americké tradici. Tržní hospodářství bylo nahrazeno monopolním ovládáním a dohledem.

Van Der Pijl vysvětluje, jak nejrůznější elitní sítě – mezinárodní, finanční, vládní a další –  spolupracují v zájmu dosažení společné agendy. Elity využívají skutečnost, že ovládají ideje, komunikace i zábavu, a to k tomu, aby udržely nás, prosté občany, v boji a soupeření jedněch proti druhým: Republikány proti Demokratům, liberály proti konzervativcům a hlasatelů ruské hrozby proti těm, kteří ji popírají. A tak hrozba skutečná prochází nezpozorována a dokonce i nepojmenována.

Oklamání lidu se stává prioritním úkolem všech západních vlád, podporovaných v tomto svém tažení svými zpravodajskými agenturami, internetovými korporacemi a médií.

Van der Pijl uvádí i příslušná jména. Tak např. Řídící výbor konference Bilderberg sdružuje tyto lidi těchto společností: Eric Schmidt (Google), Peter Thiel (internetové korporace Palantier), belgický bankéř a mediální magnát Thomas Leysen, ředitelé a vedoucí pracovníci finančních institucí Lazard a Deutsche Bank, Wallenbergova investiční skupina ve Švédsku. Henry Kravis z Kolberg-Kravisova a Robertsova Hedge fondu. Leysen je též členem Trilaterální komise a Přátel Evropy.

Tato skupina je spojena se skupinami dalšími, jako např. s the Cercle de Lorraine. Mezi jejími členy je i Cristian Van Tillo, který vlastní téměř všechen belgický a holandský novinový trh. Thillo je též ředitelem německé vydavatelské skupiny Bertelsmann. Další člen the Cercle de Lorraine hrabě Maurice Lippen je spojen s tzv. Přáteli Evropy, což je skupina, jejímž členem je i dřívější belgický premiér Verhofstadt a dřívější komisařka EU Neelie Kroesová.

Stejně zkoncentrována jsou též francouzská, americká a britská média. A všichni jejich vlastníci jsou prostřednictvím elitních organizací sdruženi v jeden stejně konající celek.

Tzv. think tanky jsou financovány vojensko bezpečnostním komplexem a korporacemi. Jejich smyslem je poskytovat studia, která ještě víc posílí zájmy svých donátorů, jimiž jsou firmy Northrop Grumman, Raytheon, Boeing, Lockheed Martin, Airbus, the Pentagon, Americké letectvo, Americká armáda, Ministerstvo vnitřní bezpečnosti USA a Ministerstvo zahraničí USA.

Největším příjemcem je však Randova korporace, kterou podarovali částkou vyšší než miliardou dolarů. Dalšími příjemci jsou Centrum pro novou americkou bezpečnost, jehož výkonnou ředitelkou byla Victoria Nulandová, současná náměstkyně ministra zahraničí USA, dále Atlantická rada, německý Marshallův fond a Centrum pro strategická a mezinárodní studia, kde působil Henry Kissinger i Z. Brzezinski a kde jsem já po 12 let vedl katedru politické ekonomie. Vzdal jsem se tehdy příležitosti zůstat skvěle placeným intelektuálním služebníkem vládnoucí elity, když jsem se s ní dostal do sporu a z místa jsem musel odejít. Nedlouho poté jsem byl ze stejné příčiny propuštěn i ze své pozice v médiích. Stalo se tehdy už pro disidenty od oficiálních narativů nemožným pěstovat v západním světě novinářskou kariéru.

Elity vládnou nám všem. Podporují konzervativce, jejichž vypjatý patriotizmus jde k duhu válkám proti zaranžovaným nepřátelům, a podporují i liberály, jejichž ideje slouží k rozkladu a oslabení společnosti, což pak elitám usnadňuje tuto společnost ovládnout.

Nejpřevážnější část Američanů a Evropanů je udržována v nevědomosti s tím výsledkem, že tito si pak ani v nejmenším neuvědomují, že den po dni se jejich životy dostávají pod stále mocnější kontrolu, jejímž cílem je upravit mocným cestu k jejich agendám.

Četba knihy Van Der Pijla pomůže nevědomým pochopit, co se děje.

Překlad: Lubomír Man

Chcete-li podpořit Novou republiku, přispějte na účet 2300 736 297 / 2010

1.8 22 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
frajava
frajava
před 2 lety

Velmi podnětné ale co s tím. Manipulace řídících struktur s těmi nevyvolenymi, s těmi výkonnými ,kteří mají jediný úkol a sice pomáhat bohatnout bohatým má snad své limity. Snad opět bude platit, že zmenšení lidské blbosti je pokrok a ne že blbost vytváří podmínky pro návrat do spirály fatálních válek, omezování svobody, triumfu totalit ,despocii… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 lety

Na Seznam: otevrisvoumysl.cz. V článku Monopoly je to uvedeno v perfektních souvislostech s odkazy, které v případě pochybností, si máte možnost ověřit. Je tam také video s Fuellmichem o chystaném soudu s tvůrci Covid-19.

cablik
cablik
před 2 lety

Jak vypadá svět podle sluníčkáře z kavárny? Blaha výstižně shrnul absurditu smýšlení
https://cz.sputniknews.com/20220205/jak-vypada-svet-podle-slunickare-z-kavarny-blaha-vystizne-shrnul-absurditu-smysleni-17492398.html

23 miliard dolarů na projekty: Argentina se připojí k čínské iniciativě Nová hedvábná stezka
https://cz.sputniknews.com/20220206/23-miliard-dolaru-na-projekty-argentina-se-pripoji-k-cinske-iniciative-nova-hedvabna-stezka-17499882.html

cablik
cablik
před 2 lety

Tak to jsou jen fakta a kecy o demokracii si západní soudruzi můžou strčit za klobouk. Snad to lidem dojde nebo to už opravdu přehání.

dobrak
dobrak
před 2 lety

ňáko pozapomeli na 4 jmena ktera to vse ridi: rothschild rockerfelker warburg a morgan!

dobrak
dobrak
před 2 lety
Odpověď uživateli  dobrak

jo a lapili nas uz velmi davno

zemedelec
zemedelec
před 2 lety
Odpověď uživateli  dobrak

přesně,díky.
Ještě to třeba doplnit i tito čtyři jsou řízení ze Satanovi synagogy v Izraeli,proto ta finanční podpora Izraeli od všech států,které řídí satanisti

dobrak
dobrak
před 2 lety
Odpověď uživateli  zemedelec

tak jest ale tem co tu mrdaji-omluva mrhaji – minusovymi body, to ne a ne dojit!😀😁😎

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  dobrak

To je jen jeden. A nemůže dát víc než jeden mínus bod. Tak dává ještě jeden bod v hodnocení článků. To je náš stálý nezvaný host, pan Bezejmenný. Plkat tu své názory tak, jak to dělal dřív se už neodváží. Doufejme.

maxim
maxim
před 2 lety

Výbornéééééé !!!!!!! pane Robertsi ……
Zdraví Vás Maxim z kgb …