“Mnichovská dohoda 2.0”: jak se konference o politice bezpečnosti změnila na úmluvu Západu

Mezinárodní konference o politice bezpečnosti v Mnichově, na kterou přijeli vedoucí představitelé předních zemí, se v roce 2022 změnila na opravdovou “Mnichovskou dohodu”. S tímto názorem se během rozhovoru s Narodnymi novosťami (NN) svěřil politolog, předseda společenské organizace “Slovanská garda” Vladimír Rogov.

V roce 2022 probíhala 58. Mnichovská konference o bezpečnosti od 18. do 20. února. Zúčastnilo se jí více než 30 hlav států a vlád, a také generální tajemník NATO Jens Stoltenberg a hlava Evropské komise Ursula von der Leyenová. Rusko se konference neúčastnilo.

Zvláštní pozornost celého světa vyvolalo vystoupení prezidenta Ukrajiny Vladimíra Zelenského na Mnichovské konferenci. Ukrajinský lídr prohlásil, že země může vystoupit z dohody, v níž se zřekla své části jaderného odkazu SSSR, z Budapešťského memoranda.

Politolog Vladimír Rogov sdělil NN, že Mnichovskou konferenci v roce 2022 lze zřetelně nazvat “Mnichovskou dohodou 2.0”. Připomeňme si, že Mnichovská dohoda je smlouva, podepsaná 30. září 1938 hlavami vlád Německa, Itálie, Velké Británie a Francie. Je považována za jednu z nejdůležitějších událostí, které předcházely a napomohly rozpoutání druhé světové války.

“Mnichovská dohoda je událost roku 1938, kdy se konsolidovaný Západ dohodl jak válčit, co dělit a kam orientovat Německo. Tehdy to bylo velké vítězství západní diplomacie. Mnichovská konference o bezpečnosti byla původně koncipována jako platforma, na níž přední představitelé klíčových států sdělovali své názory a obavy a hledali způsob budování bezpečných vztahů”, podotknul Rogov.

Politolog zdůraznil, že dnes lze pozorovat, jak se konference o bezpečnosti definitivně přeměnila na “mnichovskou dohodu”, jejímž hlavní cílem je přání rozpoutat novou válku.

“Na této konferenci Zelenský učinil prohlášení ohledně vystoupení Ukrajiny z Budapešťského memoranda z roku 1994. Zelenský mluvil nejenom za sebe, je to rozhodnutí koordinované se Západem pro zvýšení stupně kladení odporu a rozpoutávání konfliktu na postukrajinském prostoru. Chci spiklencům připomenout, že Mnichov nevyhnutelně končí Norimberkem, a realizátory čeká rozsudek a strašný konec. “Mnichovská dohoda 2.0″ je svědectví o současné geopolitice konsolidovaného Západu”, zrekapituloval Rogov.

Vladislav Tkač, 21. 2. 2022

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://nation-news.ru/691353-myunkhenskii-sgovor-2-0-kak-konferenciya-po-politike-bezopasnosti-prevratilas-v-sdelku-zapada

3.8 19 hlasy
Hodnocení článku
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 2 lety

Víte, u mne Mnichov a jednání vyvolává opravdu špatné vzpomínky na náš sedmiletý úděl. Nikdy Mnichov. Prosím souhlaím s Postupimskou dohodou a hlavně s Norimberským procesem proti vrahům. I když někteří zůstali v ochraně USA.(stím naprosto nesouhlasím).Ten hnus se táhne dál.

spartak
spartak
před 2 lety

Socialismus se podařil zardousit a nastolit společnost ,která se vrací k roku 1938 i s fašismem v Česku,Polsku atd. Pouze Maďarsko se poučilo. Kdoví jak se vše vyvrbí.

vaclav
vaclav
před 2 lety
Odpověď uživateli  spartak

Podle mne se vývoj nedá zastavit. jen zpomalit.

Georg
Georg
před 2 lety

Nevím čemu se “západ” a Zelenský diví, když učinil prohlášení ohledně vystoupení Ukrajiny z Budapešťského memoranda z roku 1994. Ale ještě jinak Putin to řekl jasně všem a zejména představitelům BRD a Francie. Osm roků si z nás děláte srandu. Rozhovory nikam nevedou a Ukrajinské vedení nechce plnit Minské dohody, které mají garantovat Francie a Německo na ukrajinské… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Georg

A…..Ceska repbublika je ve svete kdo????

danny
danny
před 2 lety

“Válka je pokračováním politiky jinými prostředky”. Tato teze pruského generála z dob napoleonských válek je notoricky známa. Tedy válka je politická záležitost a nelze ji zjednodušeně zaměňovat za ozbrojený boj. Politici určují cíle války, definují nepřítele, politici musí zajistit spojence, a hlavně prostředky na vedení války a válku ukončují mírovým jednáním. Mnichovská dohoda z r.… Číst vice »

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

https://m.kosmas.cz/knihy/280091/o-valce/
Doporučuji, zajímavá kniha.

Praded
Praded
před 2 lety

Zelenský bude jednat s Putinem a všechno půjde úplně jinak, než si ti co tu válku potřebují, přejí. Pro nás tam byl mnohem důležitější proslov vizionáře a spasitele lidstva Billa Gatese, o blížící s nové pandemii s mnohem horšími důsledky a výzvou, aby jsme nové opichování zvládly za šest měsíců.

mikkesh
mikkesh
před 2 lety
Odpověď uživateli  Praded

A začalo to s tím elektrikářem z garáže tak nevině. Chceš si koupit počítač, notebook … tak to si holenku povinně zaplatíš i Windows. Zalíbilo se mu to. Pořídil si Světovou zdravotnickou organizaci a vysvětlí doktorům medicíny co je a co není pandemie. A světe div se oni toho trpajzlíka elektrikářskýho poslechnou. Jen mi to nějak… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Nevěřím že rozpoutají válku na to nemají technologie v roce 38 byla velká šance na straně nacistů. Kdyby po obsazení Československa hned zaútočili na SSSR plnou silou a s podporou západu tak by jsme tu nebyli. Dnes nemají fašisté šanci jen budou velice rychle zlikvidováni.

tomaskova
tomaskova
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

AMEN

vaclav
vaclav
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Ano na to západ spolehal. Ale ambice Hitlera a jeho neskutečná hloupost,,,,,nebo jasnozřivost o plánech západu tohle zhatila.

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  vaclav

To je jen nemoc zvaná světovláda a tím dnes trpí USA paní tomaskova AMEN.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

ty pablbe, proste si do tech zasranych Rusaku musis kopnout co? Vezmi si historii Evropy do 1940 a prestanes placat takove nesmysly