Putin oficiálně oznámil uznání Doněcké a Luganské lidové republiky. DOPLNĚNO!!! OPĚT DOPLNĚNO!!!

Putin v obsáhlém televizním projevu, který v celé délce, světe div se, odvysílala i Česká televize oznámil, že podepíše výnos, kterým Ruská federace uznává jako samostatné a suverénní státy obě opolčenské republiky na Donbasu – Doněckou a Luganskou. A to s okamžitou platností. S jasným varováním světu a Západu, že útok Ukrů na Donbas nyní v podstatě představuje napadení samotného Ruska.

Na snímku večerní oslavy připojení povstaleckých republik k Ruské federaci

Putin v obsáhlém televizním projevu, který v celé délce, světe div se, odvysílala i Česká televize oznámil, že podepíše výnos, kterým Ruská federace uznává jako samostatné a suverénní státy obě opolčenské republiky na Donbasu – Doněckou a Luganskou. A to s okamžitou platností. S jasným varováním světu a Západu, že útok Ukrů na Donbas nyní v podstatě představuje napadení samotného Ruska.

Ve skoro hodinovém příhovoru vysvětlil historii vzniku současné Ukrajiny, její postupné vzdalování se od Ruska, vývoj vztahu Rusko -NATO a elementární obavy Ruska z ohrožení ze strany NATO. Upozornil také na zcela novou věc, kterou dal do hry před pár dny Zelenský, když oznámil, že pokud Ukrajině nebude zaručena územní celistvost podle Budapešťského memoranda, pak se Kyjev necítí vázán závazky o likvidaci svého jaderného potenciálu a pokusí se ho obnovit. V takovém případě je Rusko evidentně připraveno mu to zatrhnout stůj co stůj. Takže nám přibyla třetí červená čára, za kterou Moskva Kyjev nikdy nenechá dojít.

Osobně si myslím, že hlavní západní hráči, především americká administrativa dostala z Moskvy echo předem. Proto se dnes ve Washingtonu sešla Bidenova bezpečnostní rada , kterou doplnil předseda sboru náčelníků štábů a ředitelka CIA.

Berlín a Paříž také informaci získali předem.

Osobně se domnívám, že po tomto prohlášení Západ vyhlásí protiruské sankce. možná že ne v úplně nejtvrdší formě, ale určitě něco přijde. Ostatně německý zpravodajský web n-tv právě oznamuje

Výstřižek

EU ohlásilo sankce proti Rusku

EU zareaguje rozhodnutím o sankcích proti Rusku , pokud toto uzná nezávislost obou samojmenovaných republik. Sankční opatření postihnou ty, kteří se na tomto aktu budou podílet. Prohlásila Ursula v.d. Leyenová.

Putin sankce v projevu zmínil také ú5esně jak Kosa v minulých dnech, na základě výstupů TASSu psala – že budou vyhlášeny tak jako tak. Ať Rusko udělá či neudělá cokoliv. Takže pro Moskvu nic nového.

Osobně mi přijde komické to konkrétní definování postižených. Že trestány budou ti, kteří s tím aktem budou spojeni. Pak je mi záhadou s kým v budoucnu EU , v.d. Leyenová, Michel a další evropští papaláši vůbec na ruské straně hodlají jaksi o čemkoliv dalším jednat! Protože pod sankcemi je nejspíš od teď prezident Putin, který obě republiky uznal, všichni členové ruské bezpečnostní rady, tedy zejména premier, Mišistin, zamini Lavrov, ministr obrany Šojgu, všichni ostatní ministři. šéfové obou komor ruské Dumy a ostatně naprostá většina poslanců a senátorů Dumy, kteří k tomuto kroku Putina vyzvali.

Brusel se nejspíš už zcela pomátl.

Zatím marně hledám výstupy ze Spojených států. Reakce určitě co nevidět přijde. Ale tu si přečtu holt až ráno.

Bohužel není možné na naší vaší ČT se podívat do archivu na Televizní noviny z konkrétního dne. To jde až druhý den. Velká škoda, protože v jejich průběhu vstoupil do vysílání David Miřejovský z Washingtonu a ohledně možných sankcí ze strany USA konstatoval cosi, co si bohužel přesně nepamatuji, ale vyznělo to ve smyslu, že ani v tomto případě USA neukončí rozhovory s Ruskem.

Kdyby to tak zůstalo, jednalo by se o nečekaný závan zdravého rozumu v Bílém baráku. Ale osobně jsem silně skeptický.

Okamžitý doplněk:

Takže už je k dispozici i reakce Bílého baráku:

Reuters píše toto:

White House: Biden to prohibit trade, investment with Ukraine breakaway regions

Bílý dům: Biden zakáže obchod a investice s odtrženými regiony Ukrajiny

Bohužel už nemám volný kredit na Reutera takže se dostanu jen na perex:

WASHINGTON, 21. února (Reuters) – Prezident Joe Biden brzy vydá exekutivní příkaz, který zakáže „nové investice, obchod a financování americkými osobami do, z nebo do“ dvou separatistických regionů východní Ukrajiny, které byly ruským prezidentem uznány jako samostatné.

Pokud se americká reakce omezí jen na tohle, pak onen závan zdravého rozumu, na rozdíl od Bruselu trvá.

A na n-tv.de už mám i potvrzení té zprávy Reuters. Uvidíme jestli zůstane jenom při tomhle, což by bylo dobře nebo zda naši papaláši se rozhodnou přitopit pod kotlem.

Těžkou opravdu přetěžkou šarádu řeší v Kyjevě. Vše bylo nachystáno k útoku na Donbas, západní donoři na to tlačili silou mocí a chtěli Rusko dostat do hry jako agresora. Nyní se hra zásadně změnila. Rusko je od teď součástí hry. Zaútočí za této situace Kyjev. A jestliže Západ uvalí sankce o nichž je nyní řeč, pak si všichni ukrajinští politkáři musí připadat jako nahý v trní§ Respektive jako nahý idiot v trní. Do toho trní nahý hozený a v něm nahý ponechaný.

Komentovat doslova hysterický slovní průjem všemožných český ehm „politických komentátorů typu Romancov, Svoboda, Procházková, Cyril Svoboda, Saša Vondra postrádá jakýkoliv smysl. Fakta jsou na stole. Sázky se nyní zásadním způsobem zvedly! Nemám z toho vůbec žádnou radost.

A ještě jeden doplněk. Podle oficiálních stránek Kremlu Rusko s oběma republikami podepsalo Smlouvu o přátelství, spolupráci a vzájemné pomoci mezi Ruskou federací a Doněckou i Luganskou lidovou republikou.

Takže se během pár minut stalo přesně to, co jsem napsal výše. Rusko dalo Doněcku a Lugansku nezrušitelné bezpečnostní záruky.

Ukrajina měla 7 dlouhých let času, aby splnila závazky Minských dohod a opolčenská území se jí vrátila. Západ pak stejné dlouhé roky na to, aby ji k tomu donutil.

Události nabraly opravdu pořádný fofr! Nestačím zírat! n-tv.de právě vydala tohle:

+++ 22:36 Putin nařídil rozmístění jednotek na východní Ukrajině +++

Ruský prezident Vladimir Putin nařídil vyslání vojáků na východní Ukrajinu. Podle dekretu podepsaného šéfem Kremlu v Moskvě mají jednotky zajistit mír v „Lidových republikách Luganská a Doněcká“, které nyní Moskva uznává jako samostatné státy.

+++ 22:32 zpráva: EU pravděpodobně stále čeká na sankce +++

Podle insidera může EU před uvalením sankcí čekat na další kroky prezidenta Vladimira Putina. Představitel EU řekl agentuře Reuters, že Putinovo uznání separatistických regionů je jen prvním krokem, který budou pravděpodobně následovat další. „Situace se může vyvíjet každou hodinu.“ Na otázku, zda EU odpoví sankcemi již v úterý, zástupce EU odpověděl, že to bude pravděpodobně trvat déle. EU chtěla počkat, jaké další kroky Rusko podnikne.

Takže je to jasné, Rusko riskuje jakékoliv sankce!

Protože Petr Vlk psal tento článek pro Kosu večer 21.2.2022, končil těmito slovy:

Jdu spát. S třesem v žaludku, do čeho se asi tak vzbudím.

4.3 27 hlasy
Hodnocení článku
28 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 2 lety

Stále se domnívám, že je možné naplnit Minské dohody, protože pokud se tak nestane, rozpadne se celý stát. Katolická část se bude chtít připojit k Polsku. Orbán ve svém vystoupení povídal o tom kolik miliard vydaly na školky, školy a vzdělávání občanů Maďarské národnosti v zahraničí. Nejvíce jich mají právě na Okrajině a tam jim… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  Praded

Praděde v tom případě nechápu tu zpátečku Orbána a jeho kecy o jednotném postoji Maďarska a EU. Někdy je mlčeti zlato.

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

Proč nechápeš? Orbán jedná především v zájmech Maďarska. Nikde neřekl, že roztrhá vztahy s Ruskem (obchodní), stejně tak na své území nepustí cizí NATO vojska. Plyn, který bere od Rusů je placen přes Ruské banky, takže se ho tyto “sankce” netýkají. A to, že na území EU nebudou moci nějací členové DUMY netrápí… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 2 lety
Odpověď uživateli  Wiloni

S tím se dá souhlasit. Na rozdíl od našich volů, kteří (omlouvám se těmto zvířatům) kteří už asi definitivně ztratili čest a rozum.