Petr Štěpánek: Zvyšování televizních poplatků je politický zločin!

Sněmovní volební výbor doporučil Poslanecké sněmovně, aby neschválila výroční zprávu o činnosti ČT za rok 2020.

Petr Štěpánek
Petr Štěpánek

Ale pozor, pokud si snad někdo podobné usnesení vykládá, že Česká televize konečně dostala přes prsty, strašně se mýlí. Není se nad čím radovat, píše Petr Štěpánek na facebooku.

Je to úplně obráceně. To není útok na ČT, ale naopak její obrana před „nezodpovědnými živly“, kteří si dovolují mít na ČT kritický či přímo negativní názor. České televizi ani jejímu generálnímu řediteli Dvořákovi se nestane nic, jen dostanou „klid na práci“.

Dvojí neschválení výroční zprávy naopak umožňuje, aby poslanci odvolali Radu ČT, ve které stále ještě působí pár příčetných lidí, kteří chápou, že tam jsou jako zástupci veřejnosti, a ne jako obranný val pro pana ředitele.

Zdeněk Lanz: Česká, tedy „jejich“ televize?
 
Předehru k tomuto totálnímu a definitivnímu ovládnutí sedmi veřejnoprávních miliard, na kterých pan Dvořák a spol. sedí, rozehrály strany bruselské pětky už v nedávné minulosti, když řadu měsíců blokovaly dovolbu členů Rady ČT. Nyní, když už mají ve sněmovně většinu, jim nic nebrání, aby Radu ČT ovládly úplně.

To si ovšem my, svobodně uvažující občané, nemůžeme a nesmíme nechat líbit.

Poplatky je  třeba zrušit!

Petr Štěpánek, zdroj: Facebook autora

2.1 25 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 2 lety

O zrušení tel.poplatků se nedávno zmínil i president.A nic pro to neudělal.Zrovna jako nedošlo k vyšetření tzv.druhé verze vrbětické šaškárny,což byl tehdy jeho hlavní argument!

Karel2002
Karel2002
před 2 lety
Odpověď uživateli  vachav

Prezident v této i mnoha jiných věcech nemůže nic dělat. Má jen omezené pravomoce.

zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety

Jednou přijde konec. Možná dřív, možná později. Ale jednou tenhle systém stojící na lžích dezinformacích klekne. Pak je třeba si pamatovat, kdo je kdo. A tyhle lokaje našich nepřátel dohnat k zodpovědnosti. Kdysi jsem vyčítal komunistům personální čistky. Dnes už ne. Nedovedu si představit, že by v době skutečné svobody vyjadřování mohli zůstat… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  zhnuseny

Jednou konec příjde, je to opět kolos na hliněných nohou. To už u nás známe.
Bohužel s těmi co si zaslouží odplatu, se svezou i ti co budou oběti vyřizování osobních účtů. Ale když se kácí les …

Karel2002
Karel2002
před 2 lety

Vždyť je to jedno. Pokud jste ještě televizi a rádio neodhlásili na poště, můžete to kdykoliv udělat. Pokud vám pošlou čestné prohlášení k vyplnění, tak ho podepište a pošlete nazpátek. Fiala pak bude mít na výběr, poslat k vám do bytu na způsob gestapa URNU a hledat televizní či rozhlasový přijímač schopný příjmu. Ale to je… Číst vice »

zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

A co když chci odmítnout pouze Českou televizi? U komerčních stanic je mi jejich politická preference vcelku lhostejná. Jsou to takové mediální prostitutky, hlásající názor těch, kteří je platí. Ale veřejnoprávní média je věc jiná. Tak že odhlášení koncesionářských poplatků znamená zříci se televize jako takové. Nesmíte mít doma přístroj. A stejné… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 2 lety
Odpověď uživateli  zhnuseny

Českou televizi nelze podle současných zákonů odmítnout. Je to služba občanům, kterou oni musí povinně platit. Platí se za přijímač schopný příjmu, nikoliv za skutečné sledování veřejnoprávních programů. Teoreticky nemusíte za celý svůj život zkonzumovat ani vteřinu veřejnoprávního vysílání, přesto pak budete muset nést kruté následky svého neplacení. Občan nemá… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Souhlas proč mám platit něco na co se nekoukám notabene na transatlantickou propagandu a ideologii. Ať si to platí havloidi je to určené pro ně.

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Je to celé, takříkajíc, obrazovkou ke zdi !

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety

Kdyby se havlolejnoČÉTÉ měla finacovat pouze s DOBROVOLNÝCH PŘÍSPĚVKŮ DÁRCŮ,TAK UŽ MÁME DÁVNO POUZE ČERNOU OBRAZOVKU místo onoho KANÁLU!

zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lev Prchala

A nebo také ne. Třeba by pochopili to, co dnes chápou všichni v soukromém sektoru. Pokud neumím vyrobit a prodat, chcípnu hlady.