Pušilin oznámil zahájení evakuace obyvatel DLR na území Ruska

Denis Pušilin, hlava samozvané Doněcké lidové republiky, v pátek 18. 2. oznámil organizování masového a centralizovaného odvážení civilistů regionu do Ruska. Sdělil to ve své videovýzvě.

Řekl: “Ode dneška, 18. února, je organizován masový centralizovaný odjezd obyvatelstva do Ruské federace. V první řadě mají být evakuovány děti, ženy a osoby staršího věku. Naléhavě žádám,  abyste to vzali v úvahu a přijali správné rozhodnutí. Dočasný odjezd zachová život a zdraví vám a vašim blízkým.”

Hlava DLR prohlásila, že ozbrojené síly nepřítele se připravují na silové obsazení Donbasu. “Prezident Ukrajiny Vladimír Zelenský vydá v nejbližší době rozkaz vojákům, aby přešli do útoku a realizovali plán vpádu na území DLR a LLR,  dodal Pušilin.

Upřesnil, že na území Rostovské oblasti jsou po dohodě s úřady Ruska připravena místa pro přijetí a rozmístění občanů. Obyvatelé DLR budou zabezpečeni vším potřebným. Pro rychlý přechod hranice budou na hraničních přechodech vytvořeny všechny podmínky. Evakuaci mají zabezpečit štáby teritoriální obrany, a také podniky a organizace regionu.

Denis Pušilin ujistil, že ozbrojené síly DLR jsou ve stálé bojové pohotovosti a jsou připraveny k ochraně území.

O něco dříve dnes ministr obrany Ukrajiny Alexej Reznikov prohlásil, že Kyjev nehodlá útočit na samozvané republiky a že plánuje řešení problému Donbasu politicko-diplomatickou cestou.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://aif.ru/politics/russia/pushilin_zayavil_o_nachale_evakuacii_zhiteley_dnr_na_territoriyu_rossii?utm_source=email&utm_medium=paid&utm_campaign=daily

3.3 23 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety

Ale ty komentáře české mainstreamová stoky včera okolo toho… Prý děti, ženy, starci a nemocní se stali nástrojem pro zlepšování image ruských vůdců a součástí jakýchsi falešných politických hrátek. To proto, že to organizují ruské úřady. Jak by to asi vypadalo, kdyby pomoc poskytovaly USA? Letadla, rakety, bomby, … Jak by to… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 lety

V podstatě používají to samé co demokratičtí rádci na Okrajině. Zůstávají jen válečníci naverbovaný rádci a zfanatizovaní parazitičtí banderovci. Ty platí Kolomojský šekelama.

cablik
cablik
před 2 lety

Mají starost o své civilisty vynikající vláda jinak fašounům na nějakých zabitých nesejde což nám ukázali dějiny.

Ludvik
Ludvik
před 2 lety

Přímý komentovaný přenos z Donbasu 20.2.2022

Boj v Doněcku | Ukrajina začala ostřelovat Donbas | Evakuace obyvatel do Ruska 
https://www.youtube.com/watch?v=kZnX9Xl_VQs

blafomet
blafomet
před 2 lety

Ti lidé z donbasu trpí-kvůli politice.Představa,že někde mám stejné bydliště,na stejném místě desetiletí,možná staletí,najednou musím opustit,utíkat jen proto,že se změnilo policky vedení státu.Tragedie.

krajtl
krajtl
před 2 lety
Odpověď uživateli  blafomet

Naopak. Nic se nezměnilo. Kolonismus, otrokářství, imperialismus anglosasů je tisíciletá konstanta.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  krajtl

Ano, ale i to všechno, co připisuje ke blafometovu komentáři, je zase jen ta politika. Stejně tak predátorská jako lidsky hnusná. Anglosasští otrokáři by si ovšem na Ukrajině neškrtli, pokud by si tamní prozápadní lokajskou vládu ve své idiocii a ke svému neštěstí nezvolili samotní domorodci. Je to především jejich chyba. Ta,… Číst vice »

laskra
laskra
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Chuďas to vždy obsere. Pochybuji, že tento humus si většina obyčejných ukroušů přála. Všechnu tu západní pakáž bych tam nahnal aby si to vychutnala.

krajtl
krajtl
před 2 lety

#jaké to bylo ⚔️20. února 2015 — očista Debalceva od ukrajinských bezpečnostních sil skončila „Dokončili jsme operaci na vyčištění Debalceva od ilegálních ozbrojených skupin. K lítosti ukrajinské vlasti, neposlechli hlas rozumu aby složily zbraně. Ztráty ozbrojených sil Ukrajiny se v kotli odhadují na 3-3,5 tisíce zabitých, “uvedl tehdy šéf DLR Alexandr Zacharčenko. V tento… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem krajtl