Ukrajina odmítá plnit Minské dohody

Také neustále slyšíte, že Minské dohody jsou naprostým základem normalizace na Ukrajině? Ze všech stran.

Na snímku ukrajinská houfnice ráže 152 mm ostřelující obytné čtvrti Luganska a Doněcka. To těchto zbraní dodala ministryně Černochová banderovcům další tisíce nábojů. 

V našem prostoru zejména pak ukazujeme směrem do Ruska, že právě Rusko neplní, k čemu se zavázalo v Minsku. Ačkoliv když si přečtete znění Minsk I nebo Minsk II, tak tam Rusko žádný závazek nemá. Není co plnit. Na rozdíl od Kyjeva. Ten kdyby splnil, co podepsal, tak už dávno žádný ukrajinský problém neexistuje. Ale to je nepříjemná pravda.

Jenže včera večer – 31.01.2022 dal celosvětové tiskové agentuře Associated Press rozhovor Oleksej Danilov, tajemník ukrajinské bezpečnostní rady.

Viz

Ukraine security chief: Minsk peace deal may create chaos

v překladu

Šéf ukrajinské bezpečnosti: Minská mírová dohoda může způsobit chaos

kde výslovně stojí:

Ukraine’s security chief warned the West on Monday against forcing the country to fulfill a peace deal for eastern Ukraine brokered by France and Germany, charging that an attempt to implement it could trigger internal unrest that would benefit Moscow.

což v překladu znamená:

Ukrajinský šéf bezpečnosti v pondělí varoval Západ před nucením země plnit mírovou dohodu pro východní Ukrajinu zprostředkovanou Francií a Německem a obvinil je, že pokus o její realizaci by mohl vyvolat vnitřní nepokoje, z nichž by těžila Moskva.

Jinými slovy – ukrajinská věrchuška jednoznačně odmítá plnit to, k čemu se sama zavázala. A varuje Západ, aby ji k tomu natlačil.

Opakuji – Danilov je tajemníkem Bezpečnostní rady Ukrajiny. Takže vyjádřil nikoliv osobní, nýbrž oficiální postoj Kyjeva.

Je zajímavé, že v mainstreamu, ať už světovém, ale speciálně českém/slovenském o tom není ani písmeno. A je nepochybné, že všechny větší redakce mají vedle Reuters také přímé zpravodajství AP. Pro ně životní nutnost.

Místo toho čteme, že Fiala včera přijal ukrajinského velvyslance a ujistil ho, že pevně stojíme za Ukrajinou. Takže jinými slovy – stojíme za tím, že pro Ukrajinu přijaté závazky neplatí.

Zdroj: Kosa zostra

3.2 18 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

No jo pro nácky nikdy nic neplatilo žádné smlouvy a mají „dobré” učitele z USA. Podle mě na to dojedou i když je OSN nefunkční.

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety

A on Banderostán někdy Minské dohody byť jen vzdáleně plnil????

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lev Prchala

smula je, ze Ukrove (hlavne katolicti na severu) jsou postuchovani Polaky, kteri si diky sve historicke pitomosti hraji na velmoc….Bavic Zelenskej diky svemu nabozenstvi, dela to nejlepsi co muze, bavi nas. Minske dohody sem, Minske dohody tam, nic se stejne nestane, jen se o tom bude v mediich kecat, a nic…..Lepsi zbytek sveta vi,… Číst vice »

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Kdyby žili předci dnešních podporovatelé spolku s Pšonkem,tak by dnešním banderovcům vysvělili,že není tak dávno ona doba,kdy byl Ukrajinec pro Pšonka jen levnou pracovní silou a odpad společnosti.
A Vámi zmiňovaní inženýři jsou u nás v Teplicích ve velkém už 24let a množí se něúrekom…..

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lev Prchala

Nezáleží na tom, jestli je aktivně plní, nebo ne. Postatné je to, že je jimi Kyjev svázán a musí fungovat v rámci jimi nastavených mantinelů. Pokud by pro ně (i na západě) nic nepředstavovali, tak proč se západ neustále přes pátou kolonu v Rusku (v současné době přes “komunisty”) snaží, aby od nich sami Rusové… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Wiloni
Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety
Odpověď uživateli  Wiloni

Děkuji za jiný,poučný pohled na věc.Palec nahoru.

dobrak
dobrak
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lev Prchala

😀😀😀😅😅😅

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety
Odpověď uživateli  dobrak

Místo IQ máš leda ÍÁ!