Fiala a spol. poskytli důkaz, že konflikt na Ukrajině není válkou

„Je to úžasné“, řekl bývalý diplomat Petr Kolář k cestě čtyř politiků (českého premiéra Fialy, polského premiéra Morawieckého, polského prezidenta Kaczynského a slovinskského premiéra Janšy), do ukrajinského Kyjeva, a já s ním tentokrát bouřlivě souhlasím.

Protože je skutečně úžasné, že v čase, kdy všechna západní médía, samozřejmě včetně médií našich, hovoří o tom, jakou to nelítostnou, bezohlednou a hrůznou válku vedou to Rusové proti Ukrajincům, se nám náhle dostává zprávy o tom, že čtyři vůdčí politici ze zemí Visegrádské čtyřky jedou – a nic se nebojí – té hrůzné válce nastavit kůži. Dnes, zhruba v 10 hodin v pondělí dopoledne přesedli na polsko-ukrajinské hranici z polského vlaku na vlak ukrajinský, a na normálně a mírově fungující železniční trase Přemyšl-Lvov-Kyjev, na které kromě jiného kyvadlově jezdí i vlaky s uprchlíky, cestovali pokojně dál na východ. A nejspíš je ani nenapadlo, pohlédnout z oken na oblohu, jestli se na ní nemihne stín křídla ruského „kotláře“, protože už předem věděli, že Rusové na vlaky neútočí. A to nejen na této typicky „uprchlické“ trati, ale že totéž platí o celé železniční síti na Ukrajině.

Čili že se chovají přesně opačně, než se chová skutečný útočník či agresor, který velmi dobře ví, že svého soupeře vyřadí nejrychleji tím, že přeruší veškerou jeho dopravu. To znamená, že zlikviduje jeho největší železniční nádraží, železniční křižovatky a seřadiště, mosty atd. Vědí to samozřejmě i ruští vojenští velitelé, ale nic takového nečiní. Rozkaz, který totiž dostali, zní „zneškodnit vojenskou infrastrukturu nepřítele“, do níž se železniční síť v časech – mimo čas války – nepočítá. Nu a jen proto, že tento čas války v současnosti na Ukrajině neprobíhá, mohl náš premiér bez obav do Kyjeva odcestovat, a jen proto se v pořádku vrátí též zpět domů.

Zda k naší radosti či bolu si už ovšem odpovíme každý zvlášť a sám.

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Rob
Rob
před 2 lety

Zamyslete se prosím. Jaký význam měla tahle trapná cesta do Kyjeva? Opravdu si myslíte, že byla uskutečněna na podporu komedianta Volodymyra? Proč byli účastníci cesty zástupci Slovanských národů? (Chyběl tam jen Slovenský premiér Heger, kterému je to vyčítáno a který se nezúčastnil prý jen proto, že mu to nebylo ze strany… Číst vice »

Rob
Rob
před 2 lety
Odpověď uživateli  Rob

Nešťastné je pro ně i to, že to na kameru přiznala samotná bestie Victoria Nulandová:

https://www.infovojna.bz/article/video-podvod-centra-pro-kontrolu-nakazlivych-nemoci-cdc-zverejnen-v-the-new-york-times

Co asi tak měli ti sranda strýcové z Kyjeva přivést? Nebo snad i do Kyjeva odvést?
Opravdu si myslíte, že ta cesta splnila ten trapný účel, který nám tu předkládají?

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety

Šaškárna na entou. Fialový premiér se prezentuje jako ohromný hrdina, který se nebál uprostřed tzv. “válečné vřavy” odcestovat do zničeného a neustálým bombardováním a ostřelováním ze strany ARF sužovaného Kyjeva, aby se morálně a fakticky postavil za Zelenského a demonstroval tak kromě své statečnosti i postoj celého českého národa k okupované Ukrajině. Přislíbil další nepochybně potřebnou humanitární… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Takto nějak by se mohli vyvíjet titulky v našich bulvárně mainstreamových médiích, plně v souladu s přáními Rakušana, Mříže (pardon, Stříže) a samozřejmě podpraporčíka Koudelky. Vláda shání laciné body pro posílení své oblíbenosti, protože zřejmě tuší, že její pozice přes všechna prohlašování, mediální podporu a kňučení trollů není to pravé ořechové. To, co fialový předseda… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Haskuv Duch