Stanislav Novotný “O čem se mlčí”: Vláda opravdu chce zavést jedinou orwelovskou pravdu (video 6:)

Stanislav Novotný se ptá Jiřího Kobzy, proč vláda podporuje samozvané soukromé cenzory, kteří nemají žádnou zákonnou pravomoc určovat co je pravda či lež.

Stanislav Novotný
Stanislav Novotný

 „To co považuji za naprostou nehoráznost je to, že samozvaní cenzoři ať už je to CZ.NIC nebo Neovlivní nebo elfové, ale pořád to jsou soukromé osoby, kteří nemají mandát, kteří nemají zákonnou podstatu, aby určovaly co je správné a co není správné to je zaprvé a zadruhé tady bychom měli mít svobodu slova a názoru, která těmito opatřeními dostává nehorázně na frak.

A nemohu si nevzpomenout na film Lid versus Larry Flynt, kde u toho soudu říká Larry Flynt „dobře já jsem nejhorší škrabák, nejhorší lhář, nejhorší novinář, kterého kdy můžete vykopat, ale když to zarazíte mně, tak  potom ten nejhorší bude ten co je přede mnou, dobře tak se pak soustředíte na něj, zlikvidujete toho nejhoršího a pak bude ten nejhorší před a dál a dál a kde se zastavíte,  takže otázka je kde se chtějí zastavit? Protože jestli budou postupně zavírat všechny weby, které si dovolí mít vlastní názor na věc a nebo poskytovat pole cizím názorům.

Já jsem vůbec nepochopil proč zavřeli vůbec První zprávy.cz, protože ty považuji za velmi slušný server a ty informace které tam byly, byly vždycky fundované měly opodstatnění. To jako už samo o sobě je zavádějící,“ uvedl Jiří Kobza.

„Takže vláda opravdu chce zavést jedinou orwelovskou pravdu, nechce aby se vědělo o tom jak vlastně  intenzivně plní své lokajské úkoly,“ dodal Stanislav Novotný.

Celý rozhovor: https://www.youtube.com/watch?v=zyrHpumeJyM&t=25s

Zatím  jen link, protože je ve vyhledávačích blokováno Lukačevičovou společnostní Seznam a jednotlivými poskytovateli internetového připojení.