Ukrajinské “Vrbětice”: Lež globálního dosahu

Dobře si přečtěte, jak se vyvíjela blamáž přesahující o několik řádů Vrbětice. A také to, jak jsem nebezpečí této blamáže (zoufalé a bezprecedentní provokace) předpověděl:

Radim Valenčík
Radim Valenčík

Na snímku administrativní budovy Záporožské jaderné elektrárny, na kterých je vidět místo po požáru. Jaderné bloky elektrárny jsou vzdáleny cca 400m odtud

Kolika lidem to psychicky ublížilo? Kolik nenávisti tato dezinformace vyvolala? Kolik mrtvých vyvolání nenávisti touto lží způsobilo. Jak připravená hysterie přispěla k podněcování války?

Nebyla překročena hranice trestní odpovědnosti?

4. března 1.22:

Ruské armádě se nakonec podle informací ukrajinské regionální vojenské správy podařilo areál jaderné elektrárny obsadit.

Podle posledních informací byli hasiči po více než hodině ostřelování vpuštěni do elektrárny. Požár dostali pod kontrolu až před šestou hodinou SEČ. Bezpečnost týkající se radiace je podle ředitele zařízení zajištěna, nadále pracuje jeden ze šesti reaktorů. Podle Orlova jsou na místě zranění…

“Evropa se musí probudit, protože největší jaderná elektrárna hoří kvůli neustálému ostřelování ze strany ruské armády. Ty tanky mají termovize, takže dobře vědí, na co střílí. Žádný stát nikdy neostřeloval jadernou elektrárnu. Poprvé v historii lidstva se někdo dopustil nukleárního terorismu,” uvedl v projevu prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

Stanice Nexta napsala, že je hlášen zásah v jednom z energobloků. Z videa je patrné, že hořela administrativní budova, místo ostřelování je však velmi blízko reaktorům. Agentura Unian napsala, že ruský prezident Vladimir Putin “v podstatě zahájil jadernou válku”.

V elektrárně byl odstaven třetí blok a v provozu je pouze čtvrtý. Podle agentury AP byla v okolí elektrárny naměřena zvýšená radioaktivita, vedoucí státní správy Záporožské oblasti Alexandr Staruch uvedl ale uvedl, že jaderná bezpečnost je zajištěna.

“Pozor! Technika Ruské federace střílí na Záporožskou jadernou elektrárnu. V největší evropské jaderné elektrárně hrozí reálné jaderné nebezpečí. Požadujeme zastavení palby z těžké techniky na záporožskou elektrárnu,” uvedl podle médií mluvčí zařízení Andrij Tuz.

Viz: https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/v-arealu-zaporozske-jaderne-elektrarny-vypukl-pozar-40389162

4. března 4.02:

“Žádná země dosud nikdy neostřelovala jadernou elektrárnu. Tohle se děje poprvé v historii lidstva, kdy teroristický stát páchá jaderný terorismus,” řekl Zelenskyj a upozornil, že pokud nukleární reaktory vybouchnou, hrozí evakuace celé Evropy.

Ukrajinský prezident nabádal Evropu, aby se probudila. Ruské tanky mají termovize a dobře tak vědí, po čem střílejí.“Všichni si ještě pamatujeme Černobyl a víme, jak moc trpěly oběti po výbuchu jaderné elektrárny. Byla to celosvětová katastrofa. Rusko to chce zopakovat, ale následky budou šestkrát horší,” dodal Zelenskyj.

Hasiči byli po útoku vpuštěni do elektrárny asi hodinu po propuknutí požáru. Ten se jim ale nedaří dostat pod kontrolu. Podle ředitele elektrárny je bezpečnost ohledně radiace zajištěna, mluvčí Andrij Tuz ale dodal, že se situace může rychle změnit, protože je “extrémně nejistá”.

“Musíme zastavit ruské jednotky. Jestli dojde k explozi reaktorů, je to konec nás všech, konec Evropy. Ta by musela být celá evakuována. Rusko může zastavit jen okamžitá odpověď Evropy,” upozornil Zelenskyj.

Ukrajinský prezident po ostřelování elektrárny hovořil s americkým protějškem Joem Bidenem i předsedou britské vlády Borisem Johnsonem. Oba útok v Záporoží odsoudili. Johnson čin označil jako Putinův bezohledný čin představující nebezpečí pro celou Evropu.

Viz: https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/zelenskyj-rusko-spachalo-jaderny-terorismus-evropa-se-musi-probrat-40389163

4. března 4.07:

Viz: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zesileli-komentovala-drabova-rusky-utok-na-jadernou-elektrarnu-40389165

4. března 10.09: Rozhovor s Drábovou, když se ukázalo, jak to bylo:

* Co by se v Záporožské jaderné elektrárně muselo stát, aby došlo k havárii a úniku radiace?

Nebudu vytvářet katastrofické scénáře. Situace je momentálně stabilní a doufám, že tak zůstane.

* Rusové mají po ostřelování záporožskou elektrárnu pod kontrolou. Je jisté, že radiace neunikla?

Oheň už byl uhašen. Ukrajinští kolegové potvrdili, že z tohoto pohledu je elektrárna bezpečná. Zvýšené úrovně radiace naměřeny nebyly…

* Co je podle vás důvodem, že Rusové elektrárnu napadli a chtějí ji kontrolovat?

Do hlavy jim nevidím a spekulovat nebudu.

Viz: https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/ohrozeni-ceska-zaporozskou-elektrarnou-je-mizive-rika-drabova-40389189

4. března 11.00:

Energetické bloky Záporožské jaderné elektrárny zůstaly nedotčeny. Pomocné budovy reaktorového prostoru prvního bloku byly poškozeny, což ale nemá vliv na bezpečnost bloku. Systémy a komponenty důležité pro bezpečnost elektrárny jsou funkční a změny radiační situace nebyly zaznamenány. Uvedl to v pátečním prohlášení Státní úřad pro jadernou bezpečnost (SÚJB).

Po ruském útoku na záporožskou elektrárnu na jihovýchodě Ukrajiny vypukl v pětipodlažním výcvikovém zařízení požár, který byl později uhašen. Ruské jednotky elektrárnu ovládly, na místě zůstávají zaměstnanci a kontrolují stav jaderných bloků.

Podle ukrajinských úřadů míra radioaktivity v oblasti nepřesáhla nebezpečnou úroveň. Británie bude kvůli ruskému útoku žádat svolání mimořádného zasedání Rady bezpečnosti OSN.

Viz: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/jaderne-bloky-zaporozske-elektrarny-jsou-nedotceny-systemy-funguji-40389214

A takto to zapůsobilo na lidi, kteří důvěřují mainstreamu, kteří si patrně myslí, že naše objektivní, vyváženě a pravdivě informující mainstreamová média by přece něco takového nedopustila, přece by takto s lidmi nemanipulovala:

Doufám, že každému soudnému člověku dojde, proč útočila ruská jednotka na uvedenou atomovou elektrárnu a proč ji obsadila. Z našich zdrojů, ne z cizích. A také kdo připravoval provokaci, které nemá obdoby.

 

Autor: Radim Valenčík,zdroj: blog autora, uveřejněno 5. března 2022 ve 21.32 

Dodatek Nové republiky:  Zajímavá je také aktivita kolem zavřené jaderné elektrárny Černobylu

Na snímku opuštěné město Pripjať a v pozadí sarkofág nad zničeným blokem jaderné elektrárny v Černobylu. Ruská armáda ji obsadila, aby zamezila ukrajinské straně získat plutonium potřebné k výrobě jaderné zbraně. O úmyslu ukrajinského vedení pořídit si jaderné zbraně proti Rusku mluvil ukrajinský prezident Zelenský několik dní před ruskou invazí. Toto a aktivita anglických odborníků v Černobylu byly pravděpodobně posledními kapkami, kterými pohár ruské trpělivosti přetekl.

 

5 5 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety

A propagační kolotoč jede dál: CNN News už vypouští do vysílání senzační titulky, že záporožská elektrárna byla ve skutečnosti bombardována, údajně mají na místě “zvláštní důvěryhodnou” informátorku. Tak opravdu nevím – jsou ti rusáci fakt takoví blbci, že si lajznou bombardovat JE a netuší, co se může stát, nebo mě tu… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety

Živitelé vládní propagandy a její roznašeči hrají na lid obecný sviňskou a obludnou habaďuru. Asi si ve své velkopanské jistotě neumí připustit, že se jim to může i vrátit jako bumerang. Mantra funguje!, ona je dostihne …
Díky autorovi, doc. Valenčíkovi, za poučný souhrn!!

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Ač nevěřící, doufám v boží mlýny!!