České Dráhy se připravují na vyhlášení válečného stavu v ČR

Exkluzivně: České Dráhy se připravují na vyhlášení válečného stavu v ČR, zaměstnancům je právě rozesílána nová směrnice s účinností od 23. května, která stanovuje časové limity a lhůty pro svolávání zaměstnanců k výkonu práce v případě krizového nebo válečného stavu na území ČR! Řídící pracovníci ČD podle dokumentu již mají u operátora O2 svá mobilní čísla nastavena do režimu Priority Call pro přednostní spojení! Zelenský a Duda v Kyjevě oznámili, že poskytnou trvalé pobyty ve svých zemích vzájemně občanům druhé země! Zatahování členské země NATO do války na Ukrajině právě začalo!

Naše redakce (viz AE News) získala o víkendu od jednoho z našich čtenářů neuvěřitelný dokument [1]. Jedná se o interní směrnici státního podniku České dráhy, a.s. s názvem Směrnice k vyrozumívání a svolání zaměstnanců ČD, a.s. po vyhlášení krizových stavů. Směrnice vstupuje v platnost od pondělí 23. května 2022 a týká se v podstatě jediné věci, a to metodiky a časových limitů a lhůt, jak rychle a do kolika hodin se v případě vyhlášení krizového anebo válečného stavu na území ČR musí zaměstnanci ČD dostavit do práce, a to jak v pracovní době, tak i mimo pracovní dobu.

Směrnice určuje normy pro dva stavy, pro krizový stav a pro stav válečný. Až dosud nebyl pro takovou směrnici důvod, ale najednou teď v květnu po 3 měsících bojů na Ukrajině najednou České dráhy rozesílají směrnici pro svolávání zaměstnanců v krizovém a válečném stavu. Hlavním hybatelem událostí je Polsko, které začalo provádět kroky ke sjednocení Polska a Ukrajiny formou přidělování duálních práv rodilostních, tedy česky “rodáckých” práv společné země s odkazem na společné území Haliče před 2. světovou válkou. A je jasné, že Poláci na Ukrajině zatáhnou NATO do konfliktu s Ruskem, což okamžitě dolehne logicky i na ČR a státní infrastrukturu, která se bude muset na válku připravit. A přesně k tomu právě teď dochází.

Znovu je třeba připomenout, že České dráhy jsou státní podnik, který je řízen a vlastněn státem, takže všechny jeho směrnice je nutné chápat úplně jinak než u soukromých společností. Pokud státní podnik rozesílá směrnice o svolávání zaměstnanců v době krizového a válečného stavu, tak je to opravdu alarmující informace, minimálně z toho důvodu, že celé 3 měsíce, co se bojovalo na Ukrajině, se vlastně nic nedělo.

Ale najednou po 3 měsících a poté, co americký kongres schválil mamutí zbraňový úvěr pro Ukrajinu ve výši 40 miliard dolarů, se najednou začínají hýbat ledy a státní dráhy dostávají směrnice, jak svolávat své zaměstnance v případě války nebo krize. V dokumentu se dočteme nejen, které profese mají jaké časové lhůty pro svolání na pracoviště, ale objevíme i zajímavou informaci o mobilních sítích.

Směrnice pro svolávání zaměstnanců drah ve válečném a krizovém stavu a telefonní čísla s přednostním prioritou v případě kolapsu mobilní sítě

Podle směrnice již právě teď mají všichni vybraní a klíčoví pracovníci ČD svá pracovní mobilní čísla telefonu napojená do programu O2 Priority Call, což je speciální režim celulárních věží a vysílačů, které v případě vysoké zátěže a výpadků upřednostňují čísla umístěná na priority listu, což je seznam protektorátních telefonních čísel, která mají vždy přednost před všemi ostatními uživateli mobilní sítě.

Stránky 10 a 11 ze směrnice ČD o krizovém a válečném stavu

Tato čísla se vždy dovolají, a opačně lze se na ně vždy dovolat, bez ohledu na to, jak je síť zahlcena, protože v případě velké krize, když začnou volat miliony uživatelů, tak mobilní síť upřednostňuje právě čísla na prioritním seznamu. Tato informace ve směrnici, že vybraní zaměstnanci ČD již mají svá čísla na prioritní listině operátora, znamená jedinou věc, že vláda ČR začala připravovat České dráhy a jejích infrastrukturu na mobilizaci pracovních sil v případě krize nebo války. A právě dnes 22. května v neděli navštívil polský prezident Andrzej Duda Kyjev a měl projev spolu s Volodymyrem Zelenským ve Vrchní Radě, v parlamentu. A výsledkem návštěvy je šok!

Andrzej Duda přijel do Kyjeva a Zelenský oznámil zrcadlový zákon, který bude udělovat Polákům trvalé pobyty na Ukrajině na základě “rodáckého” práva jedné rodné země

Zelenský oznámil [2], že předloží ukrajinskému parlamentu návrh zákona, kterým Poláci na Ukrajině dostanou stejná práva jako Ukrajinci, jako kdyby byli občany Ukrajiny! To automaticky umožní Polákům volný přechod polských hranic, kdykoliv a kdekoliv, získají na Ukrajině trvalý pobyt, sociální a zdravotní pojištění, právo na vzdělání, jinými slovy status trvalých rezidentů. Pokud ukrajinský parlament zákon schválí, o čemž se nepochybuje, potom se to stane Trojským koněm Varšavy.

Ta nyní bude moci poslat na Ukrajinu tisíce a desetitisíce vojáků pod roušku civilistů, kteří se po vstupu na Ukrajinu transformují do bojových útvarů. Z hlediska ukrajinského práva nepůjde o cizí armádu, ale o dobrovolníky s trvalými pobyty na Ukrajině. Až dosud se čekalo, že polská armáda vstoupí na Ukrajinu oficiálně, ale toto ukazuje na něco mnohem většího. Je to příprava na konfederaci Polska a Ukrajiny. Ukrajinský server Ukrinform [3] k tomu napsal:

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj plánuje předložit Nejvyšší radě Ukrajiny návrh zákona o postavení a pomoci polským občanům na Ukrajině, který je podobný tomu, který nedávno schválil Sejm Polské republiky ve vztahu k Ukrajincům. Příslušné prohlášení učinil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj během svého projevu v ukrajinském parlamentu za přítomnosti polského prezidenta Andrzeje Dudy.

Plné znění projevu zveřejnil zástupce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny Andrij Sybiha na Facebooku, informuje zpravodaj Ukrinformu.

Zvláště děkuji Sejmu Polské republiky za zákon o pomoci ukrajinským občanům v Polsku, který byl nedávno přijat. Jedná se o bezprecedentní rozhodnutí, podle kterého budou našim občanům, kteří byli nuceni uprchnout do Polska kvůli ruské agresi, poskytnuta téměř stejná práva a možnosti jako polským občanům. Legální trvalý pobyt, zaměstnání, vzdělání, zdravotní péči a sociální dávky. Je to velký krok a gesto velké duše, které mohl učinit jen dobrý přítel Ukrajiny. Tento krok nezůstane jednostranný. V nejbližší době předložím podobný – zrcadlový – návrh zákona Nejvyšší radě Ukrajiny,” řekl Zelenskyj.

Mezitím ukrajinský prezident vyjádřil naději, že polští občané nikdy nebudou čelit situaci, kdy by v takových podmínkách potřebovali takovou pomoc, v podmínkách války.

Ale takové zákony mají velký symbolický význam, ukazují, že Ukrajinci a Poláci jsou rodilí (v jedné zemi) a sobě rovní. Jsem přesvědčen, že ukrajinští poslanci tento zákon schválí, a to rychle a většinou hlasů,” zdůraznil Zelenskyj.

Poláci získají trvalý pobyt na Ukrajině se všemi občanskými právy stejně jako Ukrajinci v Polsku. Toto je příprava na konfederaci a na válečné svazy Poláků složené z držitelů trvalých pobytů na Ukrajině

Tak a je to venku. Zelenský znovu potvrdil slova Andrzeje Dudy, že považuje Ukrajince a Poláky za jeden rodilý národ a zrcadlové zákony o udělení trvalých pobytů v obou zemích občanům Polska a Ukrajiny je předvojem konfederačních námluv. Ten polský zákon pro ukrajinské uprchlíky je totiž koncipován na všechny Ukrajince jako takové, nepodmiňuje trvalý pobyt válečným stavem na Ukrajině, ani statusem uprchlíka, jinými slovy se jedná o zákon, který uděluje trvalé pobyty všem Ukrajincům, kteří o to projeví zájem. A zrcadlově totéž má nyní přijmout ukrajinským parlament, aby stejná práva o trvalém pobytu měli i všichni Poláci po příchodu na Ukrajinu.

Polský prezident Andrzej Duda při projevu v ukrajinském parlamentu

Tohle není válečná invaze polské armády, dámy a pánové. To je mnohem větší, než vůbec kdo čekal. Toto jsou přípravně kroky pro konfederační uspořádání vztahů Polska a Ukrajiny na šabloně vzájemné rodilosti, tedy společného prohlášení, že oba národy mají společnou rodilost a právo na trvalý pobyt v té druhé zemi, se všemi benefity, právy, jako občané dané země.

Poláci tak s papírem o trvalém pobytu na Ukrajině budou moci překračovat polské hranice sem a tam bez jakýchkoliv obstrukcí, bude možné poslat na Ukrajinu desítky tisíc Poláků v civilu, ze kterých se na Ukrajině stanou vojáci, dobrovolnické polské prapory, které ve skutečnosti budou regulérní polskou armádou! Varšava tím před NATO a Bruselem zamaskuje vyslání svých vojáků na Ukrajinu, protože bude tvrdit, že to jsou civilisté, kteří od kyjevské vlády dostali trvalé pobyty. To je naprosto geniální a podle mezinárodního práva neprůstřelné!

Zelenský i Duda už nic neskrývají a oficiálně mluví o tom, že Poláci a Ukrajinci jsou rodáci, mají rodilostní právo jedné země a není mezi nimi rozdíl. Polská armáda již podle ruského novináře operuje na Ukrajině

Poskytování trvalých pobytů je jedna věc, ale pokud prezidenti obou zemí hovoří v projevech o tom, že oba národy jsou rodilé v jedné zemi a jsou si rovny, tak to už je druhá věc a něco úplně jiného. Jsou to třeskuté odkazy na teritoriální rozdělení hranic před II. sv. válkou v regionu, jsou to odkazy na Halič, na model Velkopolska a především odkaz na Banderovskou Ukrajinu. V té době Banderovci nesnášeli Poláky stejně jako Rusy, ale časy se radikálně změnily. Poláci se stávají pro Banderovce největšími spojenci díky své mamutí rusofobii, která převyšuje tu ukrajinskou o několik řádů.

Petr Fiala v Polsku a polský premiér Mateusz Morawiecki

A když si uvědomíte, že český premiér pořád jezdí za Morawieckým do Polska a za zavřenými dveřmi tam pořád něco kutí, tak najednou začnete mít divný pocit. A ten pocit se zesílí, když najednou držíte v ruce dokument českého státního dopravce, který zaměstnancům rozesílá instrukce o svolávání v případě války nebo krize. Tohle není alarmismus, to je konceptuální výsledek procesů válečného řízení v Evropě. Polský a ukrajinský prezident vyhlašují, že mezi oběma státy nejsou hranice [4] a záhy poté udělují trvalé pobyty vzájemně občanům druhé země, automaticky.

První dva prapory polské armády vstoupily na Ukrajinu přesně podle předpovědi z uniknutého rozkazu šéfa ukrajinské pohraniční stráže

Poláci na Ukrajině s trvalými pobyty a zbraněmi, to je šílená představa. Doufám, že už vám dochází, proč Fiala rozesílá instrukce, aby se ČD připravily, protože Polsko a Ukrajina právě do vojenského konfliktu na Ukrajině zatáhli polskou etnickou otázku, která ve zbrani bude Kyjevu pod občanstvím země NATO pomáhat proti Ruské armádě. A jak se ukazuje, polská armáda na nic nečeká. Na Ukrajinu již dorazily 2 prapory polské armády, informují ruská média. Stalo se tak přesně podle předpovědi našeho článku [5] z minulého týdne, ve kterém jsme přinesli informace o uniklém rozkazu náčelníka ukrajinské pohraniční stráže, aby od 22. května pohraniční stráž Ukrajiny vpouštěla do země příslušníky polské armády. Níže je video fanatického projevu [6] polského prezidenta Dudy o sjednocení Polska a Ukrajiny a o zrušení hranic v jednotné rodilé zemi.

Do města Pavlograd v ukrajinské Dněpropetrovské oblasti podle zpráv z dnešního dne dorazily dva prapory polské pěchoty. Potvrdily to zdroje [7] telegramového kanálu WarGonzo, který provozuje ruský novinář Semjon Pegov. Podle slov Pegovova zdroje se v sobotu 21. května polští vojáci přesunuli z Kyjeva na východ země a v neděli 22. května už dorazili do Pavlogradu. V současné době se připravují k dalšímu nasazení na avdijivské frontě. Uvádí se, že každý prapor má čtyři protitanková děla Rapira a obrněné transportéry americké výroby. Zůstává nejasné, zda se tyto jednotky skládají z pravidelných jednotek nebo žoldáků. Začátkem května bylo oznámeno, že v Charkovské oblasti byly spatřeny polské tanky T-72M1 a T-72M1R převezené na Ukrajinu. Již dříve, v dubnu, bylo oznámeno, že polské úřady poslaly Kyjevu v rámci vojenské pomoci přes 200 tanků T-72 a několik desítek bojových vozidel pěchoty.

-VK- Šéfredaktor AE News

5 2 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Plebej
Plebej
před 1 rokem

Přichází – holt – čas pro dobrovolnou posilu železniční údržby. A posílení kapacit olejářů vagonových soukolí.
S cílem jak jen rychle promazat všechna ložiska. Křemičitým mazivem.

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Plebej
mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Ten skautík Fiala je ale panečku hlava. Tak na válku se připravujeme tím, že rozdáme výzbroj a zbraně, ale pozor, vagony máme v pohotovosti. Nevídané.

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Náš nepřítel nesedí v Kremlu, ale ve Strakově akademii !

spartak
spartak
před 1 rokem

Tato zpráva je velmi vážná a přibližuje se možnost jaderného útoku.

SunTzu
SunTzu
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

Vladimír by neměl váhat, poslat tak 50 jaderných úderů na Polsko (přístavy, infrastruktura atd.), stačí od 150 kt výš u každé. Amíky předem informovat, oni do do všeobecné jaderné války nepůjdou, když by jim hrozilo vyhlazení. A nádavkem bude celá EU v řiti.