KAM ŽE SE MAJÍ HLÁSIT TY LŽI A DEZINFORMACE?

Od začátku války na Ukrajině dostáváme různé fotografie, prý nalíčených herců, výbuchů, které jsou ve skutečnosti z jiných válek, maminek, které zemřely po náletu, ale za týden mluví v dalším videu…
Nepřikládal jsem tomu váhu, protože takové věci od nás opravdu nelze ověřit.

Včera (29.4.2022) ale pořádně vedle šlápla dokonce Česká televize, když zveřejnila fotografii českého domu poničeného tornádem, jako ilustraci války na Ukrajině.

Kdyby to nebylo tak očividné, neozvali se přímo obyvatelé Mikulčic, kde dům z fotografie stojí a nevěnoval se tomu mainstreamový Deník, opět by to jistě zapadlo, jako lež a dezinformace „proruské scény“.

Mluvčí České televize Karolína Blinková uvedla, že šlo o chybu při chystání programu. „Příspěvek o Ukrajině mělo následně nahradit téma pomoci po tornádu,“ vysvětlovala.

Což je evidentně lež, protože v originálním příspěvku nic takového nenásledovalo. (vysílání čas 15:20)

​​​​​​​Fotografie byla použita minimálně 30 vteřin, přes polovinu obrazovky jen v tomto pořadu a netuším, kde jinde bylo toto reprízováno.

A divák se může právem ptát, jestli je to „jen“ ohromné diletanství, nebo skutečně záměrná manipulace a vrcholek ledovce podobných lží, které mají naši zem jen zatáhnout do cizí války.

Z mé strany nejde samozřejmě o žádné popírání války, která je jistě skutečná a bohužel ji odnášejí opět pouze běžní lidé, ale jde o to, jak a proč se o ní informuje právě tímto způsobem a ještě v takové intenzitě.

Cui bono?

 

Autor JAN TOMÁNEK, zdroj Pravý prostor

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Já mám taky jednu dezinformaci, kterou bych rád napráskal do nějakého práskačského formuláře: Kdy došlo k dezinformaci: 17.11.1989 Kdo byl dezinformátor: byli dva, Petr Uhl – novinář a student Šmíd alias agent Zivčák Medium, kde byla rozšiřovaná dezinformace: Svobodná Evropa a Hlas Ameriky Podstata dezinformace: oba vespolek šířili lež o smrti hodně živého studenta… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Ona je dezinformace a “dezinformace”. Jak je rozpoznat? Je to jednoduché – rozlišíme je podle toho, zda slouží našim zájmům nebo nikolivěk.

spartak
spartak
před 1 rokem

Manipulace nenastala až nyní ,ale kupodivu se část lidí díky válce na Ukrajině probudila.

adam
adam
před 1 rokem

Ta sebranka v ČT je prolhaná až do morku kostí a my ji musíme každý měsíc přispívat na jejich nezaslouženě lukrativní platy. Zatím se nenašla žádná strana, která by by se opravdu vážně snažila o nápravu tohoto stavu. Snad se dočkám…

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  adam

Toho se jen tak nedočkáme. V okamžiku, kdy některé figury z ČT zázračně prohlédnou a začnou mluvit něco jiného o Zelenském a o zasílání zbraní na ukrajinu než dosud, si můžeme být jisti, že někdo velmi vysoko a velmi daleko začne mít z různých příčin interes na tom, aby se to válčení nějak skončilo (samozřejmě, peníze to nebudou,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Haskuv Duch
vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem

Hanba ČT a naší vládě, která tohle podporuje!

Plebej
Plebej
před 1 rokem

Ve své vlastní válce proti Rusku (ve které ta zdejší čtv není ani zdaleka osamocena) se neštítí ničeho. Vytušil to již před stoletím J. Swinton, když řekl, že: … jejich prací je zabíjet a překrucovat pravdu; bezostyšně lhát; hanobit; plazit se u nohou mamonu a prodávat svou vlast a rasu za svůj denní chléb.… Číst vice »