Kissinger: Západ by měl donutit Ukrajinu vyjednávat

Bývalý ministr zahraničí USA Henry Kissinger varuje Západ před snahou porazit Rusko, píše britský portál The Telegraph. Podle Kissingera je nutné donutit Ukrajinu, aby v nejbližší době vstoupila do jednání o podmínkách Ruska.

Na snímku je Hanry Kissinger přednášející v Davosu

Na Světovém ekonomickém fóru v Davosu bývalý ministr zahraničí USA a architekt sbližování Ameriky s Čínou během studené války prohlásil, že by pro Západ bylo osudné, kdyby zapomněl na správné místo Ruska v evropské mocenské rovnici. Kissinger naléhal na Západ, aby přestal usilovat o zdrcující porážku ruských sil na Ukrajině a varoval, že by to bylo katastrofální pro dlouhodobou stabilitu v Evropě.

„Kissinger se domnívá, že by se konflikt neměl protahovat, a prakticky vyzval Západ, aby donutil Ukrajinu vyjednávat za podmínek, které jsou na hony vzdáleny jejím současným vojenským cílům,“ píše autor textu Ambrose Evans-Pritchard z Davosu.  “Jednání musí začít v příštích dvou měsících, jinak dojde k nepokojům a napětí, které nebude snadné překonat. V ideálním případě by dělicí čárou měl být návrat k předchozímu stavu. Další boje již nebudou za svobodu Ukrajiny – bude to nová válka proti Rusku,“ řekl Kissinger.

Připomněl, že Rusko bylo po čtyři století klíčovou součástí Evropy a v rozhodujících okamžicích sloužilo jako garant evropské rovnováhy sil. Evropští lídři nesmí ztratit ze zřetele vyhlídky na dlouhodobý vztah a nesmí tlačit Rusko k trvalému spojenectví s Čínou, uzavřel – jak uvádí portál deníku The Daily Telegraph – Henry Kissinger.

Autor Jan Urbach, zdroj: Vaše věc

5 2 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Už ten starý židovský dědek cítí, že USA končí, ale nikdo ho poslouchat samozřejmě nebude a USA si ten konec budou muset vyžrat až do dna, a čím dříve, tím lépe, těch sviňáren už se nadělalo USA na světě dost od doby, kdy soudruh Gorbačov začal perestrojku. USA mají jedinou šanci, dovést… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Starej dobrej Henry. Nikdy bych nevěřil, že budu s radostí číst Henryho rady. Rady člověka, který vyznával a mockrát používal ono Roosveltovo “zkurvy syn, ale náš”. Provokatér jak z praku, ale také vyjednavač který měl přehled, znalosti a hlavně cit pro to, co už by bylo přes čáru. Pravda měl to krapet jednodušší, protože měl… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Jojo, pamatuju ho ještě jako studentík, když ministroval zahraniční věci USA. Je mu 99 let a stále ho globalisti potřebují. Vyslech jsem si jeho zajímavé vystoupení na zasedání (WTE tuším). Ano, má přehled, analyzuje, vyvozuje. Ale také lže. To při vší úctě by jeden neměl přehlédnout. Zvláště pasáž o nečekané odpovědi Kremlu na… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kolokol

Ano, díky, zapomněl jsem, i to lhaní, nestoudné lhaní patřilo do arzenálu Henryho. I to uměl. A uměl to tak dobře, že jsme mu to tady na východě kolikrát sežrali i s navijákem.