Teenager s insigniemi Azov provedl masovou střelbu v USA. VIDEO 18+

Spojené státy zasáhla další masová střelba, tentokrát streamovaná na streamovací platformě Twitu bělošským supremacistou, který k útoku neměl jiný motiv než rasismus a nenávist.

Osmnáctiletý Payton Gendron byl zadržen bez možnosti propuštění na kauci kvůli obvinění z vraždy prvního stupně po masové střelbě, která se odehrála v sobotu odpoledne v supermarketu v Buffalu ve státě New York. Toto řádění si vyžádalo životy nejméně 10 lidí, jak ukázala poslední bilance policejního oddělení v Buffalu.

Těžce ozbrojený střelec měl v době incidentu, při němž bylo podle policejního komisaře v Buffalu postřeleno 13 lidí, z nichž 10 zemřelo na místě, než policie útočníka zadržela, u sebe pušku a taktickou výstroj.

Střelba podle místních médií začala na parkovišti a krátce nato se přenesla do samotného supermarketu.

Útočník přijel na místo více než 320 km ze svého domova a měl na sobě výstroj a oblečení ve vojenském stylu, konkrétně neprůstřelnou vestu, taktickou přilbu a maskáčovou vestu.

Běsnění, které FBI a policie označily za zločin z nenávisti, pokračovalo až do chvíle, kdy střelce zadržela policie v Buffalu. Po příjezdu policisté střelce konfrontovali a ten si údajně přiložil pušku ke krku, než se nakonec nechal přesvědčit, aby zbraň odhodil a vzdal se.

Označení zločinu z nenávisti je dáno tím, že 11 ze 13 Grendonových obětí byli černoši a jednalo se o nakupující a zaměstnance a že celý zločin byl živě přenášen na Twitu.

Gendron byl po vzetí do vazby předveden k soudu, kde na něj byla podána obžaloba. Jeho soudem jmenovaný právník jeho jménem popřel vinu v případě obvinění z vraždy prvního stupně, informovala policejní stanice v Buffalu.

Byl vzat do vazby bez možnosti propuštění na kauci a ve čtvrtek se má znovu dostavit k soudu kvůli pokračování řízení.

Několik grafických snímků obrazovky pořízených ze streamu na Twitchi ukazovalo tělo ležící na podlaze a ženu, která byla střelena do hlavy.

FBI incident vyšetřuje jako „zločin z nenávisti a případ rasově motivovaného násilného extremismu“, uvedl zvláštní agent Stephen Belongia.

Nacismus má svou hru

Přelomovou skutečností je, že střelbu provedl neonacista a bílý supremacista, který zveřejnil fašistický manifest s použitím nacistického symbolu „černého slunce“. Tento znak používá ukrajinský neonacistický prapor Azov.

Zdroj
Objevily se fotografie militanta s „černým sluncem“ na hrudi na fotografiích pořízených před masovou střelbou.

Zdroj

Nacistický symbol “černé slunce” na uniformě nácka z ukrajinského praporu Azov a na hrudi střelce Gordona

Dalším faktem je, že teenager napojený na neonacisty provedl svůj útok v převážně černošské čtvrti, kde zastřelil 11 černochů, což odráží rasismus jeho ideologie.

Newyorská guvernérka Kathy Hochulová označila útočníka za „bílého supremacistu, který právě spáchal zločin z nenávisti na nevinné komunitě“ a vyjádřila „upřímnou naději, že tento jedinec… stráví zbytek svých dnů za mřížemi“.

Americký prezident Joe Biden se k incidentu vyjádřil slovy: „Jakýkoli čin domácího terorismu, včetně činu spáchaného ve jménu odporné bělošské nacionalistické ideologie, je v rozporu se vším, co v Americe zastáváme.“ Neustále však vyjadřuje podporu kyjevskému režimu, který podporuje nacionalistický a neonacistický prapor Azov, proslulý svou bělošskou nadřazeností.

Útok se odehrál v souvislosti s prudce rostoucím násilím páchaným střelnými zbraněmi ve Spojených státech a volnými zákony o zbraních, které umožňují vlastnit střelnou zbraň téměř každému.

Za posledních pět let dokázal americký Úřad pro alkohol, tabák a střelné zbraně (ATF) vystopovat pouze 0,98 % podezřelých „zbraní duchů“, které byly předány orgánům činným v trestním řízení, k jednotlivému kupci, dodalo ministerstvo.

Podle organizace Gun Violence Archive (GVA) zemřelo od začátku roku ve Spojených státech na následky násilí se zbraní více než 15 070 lidí, včetně sebevražd.

Za celý rok 2020 to bylo 45 000 mrtvých, uvedl GVA, což je číslo, které přimělo Bílý dům hovořit o „epidemii“.

V roce 2022 zatím podle organizace utrpělo zranění v důsledku násilí páchaného střelnými zbraněmi 12 166 osob, přičemž nad územím Spojených států bylo provedeno celkem 179 přestřelek.


Sobotní útok byl živě přenášen na Twitchi a snímky obrazovky ze záznamu ukazují hrůzné scény, včetně ženy, která je střelena do hlavy, když jde před obchodem. Na dalších screenshotech jsou vidět oběti na podlaze supermarketu.

„Je to jako vstoupit do hororu, ale všechno je skutečné. Je to jako armagedon. Je to tak ohromující,“ řekl deníku The Buffalo News policejní úředník z místa činu.

V internetovém manifestu o 106 stranách, který střelec pravděpodobně nahrál na internet, vysvětlil, že ho motivovala konspirační teorie, podle níž jsou běloši nahrazováni jinými rasami. V dokumentu uvedl, že je mu 18 let a že se sám označuje za bílého supremacistu a antisemitu.

„Jestli chci, abyste si z těchto spisů něco odnesli, tak to, že porodnost bílých se musí změnit. Každým dnem se počet bělošské populace snižuje,“ píše se v dokumentu. „Aby si lidé udrželi populaci, musí dosáhnout porodnosti, která dosáhne úrovně reprodukční plodnosti, což je v západním světě asi 2,06 porodu na ženu.“

BNO News dokument zveřejněný střelcem nezveřejňuje.

Metody použité při střelbě jsou podobné metodám muže, který v březnu 2019 zahájil palbu ve dvou mešitách v novozélandském Christchurchi a zabil 51 lidí v jedné z nejhorších střelby v novodobé historii. Střelec svůj útok vysílal v přímém přenosu a v internetovém manifestu se označil za bělošského supremacistu. I on věřil v konspirační teorii o „velkém nahrazení“.


V žádném případě nespojovat!!!

Velvyslanectví Ukrajiny ve Spojených státech dostalo od ministerstva zahraničí naléhavý úkol zabránit spojení střelce z Buffala s Azovem.

Velvyslanectví Ukrajiny ve Spojených státech dostalo od ministerstva zahraničí naléhavý úkol zabránit spojení střelce z Buffala s Azovem‼️

Rasistický teroristický útok hluboce šokoval americkou veřejnost, zvláště po akcích BLM, které zasáhly zemi. Společnost ve Spojených státech může reagovat velmi negativně, pokud se podaří spojit názory 18letého Paytona s ideologií Azovců, což se určitě pokusí udělat sympatizanti Ruské federace a představitelé republikánů kritizující demokraty za pomoc Ukrajině.

Nyní je velmi důležité, aby se Ukrajina dostala z centra pozornosti Američanů, takže jakýkoli teroristický útok je problém a terorista je nacista – názory, které lze použít proti Azovu, jsou dvakrát problém, zvláště poté co Kongres USA v roce 2015 požadoval, aby ministerstvo zahraničí zastavilo pomoc Azovu kvůli jejich názorům.

Zdroj: Pokec24Pokec24

4.2 6 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 rokem

USA jsou svou ideologii nemocnou společností. Bohužel , ovládají velké procento zeměkoule.