VIDEO: Německá poslankyně za Die Linke zbourala svým projevem Bundestag, protože řekla nahlas pravdu o energetické krizi v Evropě a o válce na Ukrajině! Ceny potravin rostou v Evropě kvůli zločinu proti lidem, kdy se s potravinami hrají finanční spekulativní hry na komoditních burzách! Zatímco rubl roste a je silnější než před válkou, evropská měna naproti tomu od počátku války jenom padá a protiruské embargo ve skutečnosti ničí evropské podniky a domácnosti!

Pokud si myslíte, že vlastizrádné kroky proti vlastnímu lidu provádí jenom neonacistická vláda Petra Fialy, která se dopouští podněcování a podpory neonacistického banderovského hnutí na Ukrajině a podporuje vykřikování neonacistických hesel typu “Slava Ukraini“, tak jste na omylu.

V Německu je situace ještě mnohem horší a kritičtější, protože zde jsou americké okupační procesy po II. sv. válce uplatňovány právě teď s takovou brutalitou, že se už začínají ozývat i obyčejní Němci, i když velice opatrně a s obavami. Nejlépe to vystihla poslankyně za Die Odkaze, Dr. Sarah Wagenknecht, která rozcupovala argumenty německého ministra pro ekonomiku o zchudnutí Němců.

Video s českými titulky zde:

https://rumble.com/v14upjj-poslankyn-bundestagu-v-ostrm-projevu-ekla-pravdu-o-tom-koho-pokozuj-protiru.html

Německo v posledních letech vsadilo úplně a doslova všechno na globalistický projet Green Deal a podřídilo tomu úplně všechno, přičemž němečtí politici podřízli vlastní zlaté tele a přešili ho na mutanta. Tím mám na mysli likvidaci německého automobilového průmyslu, který byl likvidačními emisními pokutami donucen k transformaci a úplnému ukončení výroby aut se spalovacími motory a fabriky tak vsadily úplně všechno na elektrickou budoucnost. Tohle byl plán globalistů. Jenže, tento plán na odchod od ropy byl de facto atentátem na USA na jeho petrodolar. Pokud nemáte čas na zhlédnutí videa výše, tak tady máte přepis.

Projev Sary Wagenknecht (Die Odkaze)

Ano, ceny rostou a rostou. A ubírají lidem na příjmech a prosperitě. I rodiny ze střední třídy musí šetřit a ti, kteří už tak sotva vystačili se svými platy nebo malými důchody, jsou zoufalí. Tato nejvyšší inflace za posledních 40 let však nespadla z nebe a není jen důsledkem ukrajinské války, ale především důsledkem zjevného politického selhání zde v naší zemi. A myslím, že jim to nedává důvod k zamyšlení. Nedává jim to důvod k zamyšlení, že cena litru nafty nikde v EU nestoupla tak jako v Německu? V případě elektřiny jsou ceny už dlouho na špici, a přesto nyní stoupla dvacetkrát rychleji než ve Francii. A co se týče potravin a benzínu, tempo růstu cen jinde není zdaleka tak vysoké jako u nás. A jediné, na co ministr hospodářství myslí, je, že všichni zchudneme.

Ne, pane Habecku. Při růstu cen nezchudnou všichni – někteří lidé se stanou mnohem bohatšími, a to ti, kteří rostoucí ceny nakonec inkasují, a těch je v řadě jen několik. Ropné společnosti zde v Německu dosáhly za jeden měsíc dodatečného zisku 1,2 miliardy EUR. A v případě plynu jsou to hlavně zprostředkovatelé, kteří šroubují ceny, ale my stále dostáváme levný ruský plyn na základě dlouhodobých kontraktů. To znamená, že zde vidíme, že někteří lidé bezostyšně podvádějí s válkou a vláda se na to dívá – to považuji za nehorázné. A proč ceny potravin tak rychle rostou? Hned na začátku války se objevil horký tip pro bohaté lidi, jak rychle navýšit své peníze – komoditní burzy! Komoditní burzy! Jedná se o burzy, které sázejí na růst cen potravin a pomocí těchto sázek zvyšují ceny, a od začátku války se tento hazard neskutečně rozmohl a považuji ho za naprosto nepřijatelný, protože účet za něj platí běžný spotřebitel u pokladny v supermarketu.

 

A nemusíte to všechno nechat být jen tak. A vlády ostatních evropských zemí to také nenechávají být jen tak. Ve Španělsku a Portugalsku přijali na začátku května zákon, který snížil cenu plynu téměř o polovinu a snížil i cenu elektřiny. Mnoho zemí má dnes zákonem stanovený cenový strop pro energie, ale německá vláda k tomu zjevně nemá dostatek odvahy. Místo toho chtějí zřejmě ještě více zvýšit ceny pomocí embarga. A zelená ministryně zahraničí chce dokonce navždy snížit náš dovoz energií z Ruska na nulu, jak hrdě oznámila. A odbory rovněž podporují ropné embargo a v některých případech i dalekosáhlejší požadavky. A vy se tu vydáváte za zástupce obyčejného člověka – To je tak lživé!

 

Kdybyste si všiml, že celá politika sankcí škodí více nám než Putinovi, všiml byste si i toho, že euro od února ztrácí stále víc na hodnotě, zatímco rubl je nyní ještě výš, než byl na začátku války. Musíte se zamyslet, proč je to tak, že Rusko může prodávat energie jinde, protože většina světa se vašich sankcí neúčastní. Ale s rostoucími náklady na energie nám doslova zhasnou světla a Německo ztratí důležitou část svého průmyslu, pokud zvítězí kurz VW (pozn. kurz k elektrické mobilitě). A proto musíme jasně říci, pane kancléři: Vystavte konečně stopku, pokud jde o zdražování zelené energie, a dělejte politiku pro lidi v této zemi.

 

Překlad pro AERONET.NEWS: -VK-

Pokud čtete Aeronet, tak už víte z mých článků a analýz, jaký je hlavní účel programu Green DealJe to plán na přesun globální moci a dominance z USA do Číny a do Euro-Asijského prostoru. Když totiž Evropa a celý svět, tedy globalizovaný svět, přestane používat ropu, dojde ke zhroucení trhu s ropou a spolu se zhroucením tohoto trhu padne i rezervní měna, za kterou se od 70. let minulého století na tomto ropném trhu exkluzivně platí. Ano, zhroutí se i petrodolar.

Válka kvůli ohrožení petrodolaru

A proč je petrodolar tak důležitý pro USA? Protože je to jediný nástroj, který garantuje USA nekonečnou stabilitu amerického dolaru, bez ohledu na výši amerického schodku státního rozpočtu a na úroveň státního dluhu. Arabské země, které od 70. let prodávají ropu výhradně za U.S. Dollar, prodávají do světa ropu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce a přijaté platby za tuto ropu ukládají v amerických bankách.

Ve skutečnosti to probíhá bezhotovostně a ty dolary neopustí americké banky a nikdy se nedostanou do oběhu, s výjimkou samotných arabských zemí, kde za ty peníze staví užitečné věci, ale i nesmysly, jako jsou umělé ostrovy z písku, obludária, lunaparky apod. Základním principem však je, že dolary šejků se nedostanou z účtů v USA do oběhu ve světě, takže nedochází k inflaci v USA a ani k devalvaci dolaru ve světě.

Petrodolar
A teď ta hlavní odpověď, proč americký FED může desítky a desítky let tisknout nové a nové dolary, aniž by to vedlo k mamutí superinflaci. Jak je možné, že tak obrovské schodky amerických státních rozpočtů nezpůsobí mamutí hyperinflaci? Jak to, že dolar neztratí hodnotu a svůj kurz? Odpovědí na všechny tyto otázky je jedno jediné slovo: Petrodolar! Když totiž celý svět na nákup ropy potřebuje nový dolar každý den, a protože šejkové své utržené dolary ze svých účtů do oběhu nepouští, tak to znamená, že dolarů je na trhu stále a pořád nedostatek, tedy pokud jde o platby a dolary potřebné na nákup ropy.

A tím, že je dolarů na nákup nových barelů ropy nedostatek, tak to vede k tomu, že dolar neztratí kurz a hodnotu nikdy a za žádných okolností, i kdyby FED tiskl peníze bez přestávky a americká vláda si bez přestávky pořád od FEDu půjčovala na další a další schodkové rozpočty. Petrodolar zkrátka drží dolar na kurzové hladině k ostatním měnám, protože všechny země světa potřebují ropu, a kdo potřebuje ropu, potřebuje i dolar, aby za ropu mohl Arabům zaplatit. Je to skoro dokonalé perpetuum mobile. Skoro dokonalé.

Kdo se opováží prodávat ropu či plyn za jinou měnu než dolar, dostane se do studené či žhavé války s USA nebo jejich prostředníky

Jenže, má to jeden háček. Petrodolar ohrožují ti distributoři ropy na této planetě, kteří prodávají ropu i za jiné měny než jenom dolar. Které to jsou země? Rusko, Írán a Venezuela. A co mají tyto země společné? USA na ně uvalují pod nejrůznějšími záminkami likvidační sankce. Tyto země totiž ohrožují pozici petrodolaru. Proč? Protože když si země světa začnou chodit nakupovat ropu jinam než k arabským šejkům za dolary, např. začnou chodit a nakupovat ruský plyn za rubly, anebo íránskou ropu za eura, tak tím dojde k oslabení pozice petrodolaru.

Poptávka po ropných dolarech se tím zmenší a FED už nebude moci tisknout dolary bez přestávky, protože na trhu by nedošlo k bezhotovostnímu upotřebení dolarů jen a výhradně za ropu, dolary by se na trhu hromadily, dostávaly by se do mimo-ropného oběhu na trhu a raketově by začala růst inflace vedoucí navíc k devalvaci měny vůči ostatním měnám. Toto dlouhé vysvětlení o petrodolaru je nutné k tomu, abyste pochopili, proč vypukla válka na Ukrajině.

Petrorubl jako dosud největší hrozba pro petrodolar
Evropa se pod vedením globalistů v čele s Německem rozhodla, že dojde ke změně evropské ekonomiky, která opustí fosilní paliva a přejde k obnovitelným zdrojům. Jenže, tento bohulibý plán je pouze maskírovkou globalistů na likvidaci USA a jeho petrodolaru. Když totiž globalistický svět přestane jezdit na ropu, bude to poprava nejen arabských šejků, ale především poprava amerického petrodolaru. A bez petrodolaru nebudou už bezbřehé americké státní rozpočty.

Nebudou už miliardy a biliony dolarů na zbrojení americké armády, nebude už na financování válek a prosazování systému Pax Americana ve světě, který je o jediné věci, o donucení ostatních zemí, aby uznaly vládu petrodolaru, aby kupovaly za petrodolar, a když už ne ropu, tak alespoň zkapalněný zemní plyn. A za petrodolar zkapalněný zemní plyn prodávají jenom USA a jenom arabští šejkové. A kruh se uzavřel. Kdo chce udržet při životě petrodolar a systém Pax Americana, nemůže logicky kupovat ruský plyn, ani za dolary, ani za rubly, ani íránskou ropu za eura. A země, která si myslela, že to bude možné, bylo Německo!

Plán na likvidaci petrodolaru a odstavení USA američtí neoconi prokoukli. Výsledkem je válka na Ukrajině a hrozba ekonomického kolapsu německé super-ekonomiky

Německo si naplánovalo, že elektřina na nabíjení aut, které nebudou potřebovat americkou petrodolarovou ropu, se bude vyrábět hlavně z plynových elektráren, což měl být kompromis, spolu s jadernou energií. Jenže, aby to fungovalo, aby elektřina vyrobená plynovými elektrárnami byla laciná, byl postaven Nord Stream 2 a ty elektrárny měly jet na ruský ultra-laciný plyn. Jenže, američtí neoconi nejsou tupí, okamžitě ten plán Německa a globalistů prokoukli a všechno pochopili.

Američané si řekli: Evropská unie v čele s Berlínem a globalisty nám chce zaříznout petrodolar, úplně přestanou kupovat arabskou ropu, náš petrodolar půjde do kytek, dolar čeká devalvace. A tak už za Donalda Trumpa došlo v USA k vyhlášení poplachu a Američané začali fanaticky apelovat na zastavení výstavby Nord Stream 2 a použili k tomu Poláky a své věrné v Evropě, kteří začali freneticky křičet, že závislost Evropy na ruském plynu je hrozbou. Najednou. Desítky let předtím to asi hrozba nebyla. A Německo odolávalo. Velmi dlouho. Nechtělo Nord Stream 2 zrušit.

A tak Američané na to šli jinak a přichystali za pomoci Volodymyra Zelenského invazi ukrajinské armády na Donbas. Podle dokumentů nalezených Ruskou armádou v Mariupolu měla ukrajinská armáda v plánu zahájit invazi na Donbas 22. března 2022 a v plánu bylo i obsazení Krymu obrovskou invazí skoro 80 000 vojáků. O objevení dokumentů o chystané ukrajinské invazi připravujeme extra článek.

Američané tedy donutili Kyjev, aby šel do války proti Rusku, vlastně jim to ani nedalo moc práce, takže Rusové byli postaveni před hotovou věc. A je-li rvačka nevyhnutelná, je nutné zaútočit jako první. To je koneckonců Putinovo heslo z dob jeho dětství v Leningradu. Američané potřebovali, aby Rusko zaútočilo jako první, a to se povedlo. Zbytek už šel snadno. Pro Německo v tom okamžiku už Nord Stream 2 byl politicky před spojenci neudržitelný a neomluvitelný. Green Deal v Německu je od toho momentu ve hvězdách, visí nad ním otazník.

Green Deal už v Evropě nejde odpískat, Německo do projektu investovalo už vše, hlavně svoji budoucnost

Jenže, Německo nemůže Green Deal odpískat, protože už není cesty zpátky pro německý průmysl. Kroky již byly učiněny. Jenže, kde se teď vezme laciná elektřina? Kde se teď vezme laciný plyn? Vždyť laciná už není ani ta hnusná neekologická ropa. Na tohle neexistuje dnes v Německu žádná odpověď. Nikdo ji nemá a nezná. Alternativa za ultra laciný ruský plyn totiž nikde na světě neexistuje a existovat nebude. Ano, v důsledku tak Američané zhroutili v Evropě projekt Green Deal, ale pozor, to nebude znamenat jeho konec. Bude to mnohem horší. Green Deal bude pokračovat, ale elektřina bude na příděly, plyn bude na příděly, a ty příděly budou extrémně drahé. Celá evropská civilizace zchudne.

Tohle je největší noční můrou německé vlády v této chvíli. Elektrická budoucnost Německa v éře extrémních cen elektřiny a nedostatku zdrojů na její výrobu
Američanům se nepodaří petrodolar zachránit. Zablokováním Nord Stream 2 se Evropa k ropě a fosilní éře nevrátí, ale americké společnosti se zkapalněným plynem se napakují. Nicméně nebude to stačit k tomu, aby Evropa se transformovala zpátky do systému Pax AmericanaNamísto toho přijde rozdělení Evropy na trans-atlantické a euro-asijské křídlo. Část Evropy definovaná Trojmořím bude součástí trans-atlantických vazeb, bude to nacistický prostor vedený ve stylu III. Říše v moderním kabátku, pokud jde o rekvizity, zatímco západní Evropa se pod velením Berlína a Paříže bude více a více vzdalovat Washingtonu a bude se přibližovat Pekingu, Teheránu a po skončení bojů na Ukrajině znovu i k Moskvě.
Evropa se začne dělit na dvě části mocenského řadu, nacifikované pro-americké Trojmoří a neomarxistickou euro-asijskou unii

Tento proces neoconi nemohou zvrátit, je v něm totiž už objektivní proces řízení, lidé začínají přirozeně chtít obnovitelné zdroje, je to už součást vývoje v prostoru eugenického záření. Jenže pozor, každé impérium na svém konci, když se hroutí, je nejvíce agresivní. Američané chtějí porazit Rusko, ale zatím tyto vzkazy pouští na Rusko přes prostředníky, přes Zelenského v Kyjevě, přes Morawieckého ve Varšavě a přes Fialu v Praze. Odhodlání bojovat proti Rusům do posledního Ukrajince již je však plně deklarované a dokud Moskva neodstraní Zelenského od moci, válka na Ukrajině neskončí.

Chovanec s parohy a dva dozorci. Tato trojice rozhoduje o tom, jak dlouho bude trvat válka na Ukrajině

Kreml si možná myslí, že odstranění Zelenského vlády nebude třeba, ale to je i podle ruských generálů už spatřováno jako zjevný omyl. Zelenský je totiž jako maňásek na ruce amerických neoconů. A pokud využije své pravomoci a pozve na Ukrajinu polskou armádu, situace se pro Ruskou armádu v mnoha ohledech zkomplikuje. Takže válka na Ukrajině je válkou za záchranu petrodolaru. Za válku může Německo a jeho plán na Green Deal z dílny globalistů, který vyprovokoval Američany k bezprecedentní agresi v Evropě. Bez tohoto plánu by nějaký Nord Stream 2 byl postaven bez povšimnutí jako ty předchozí plynovody z Ruska. Sankce proti Rusku tak zaplatí evropské domácnosti, nejen my všichni, ale i naše děti, které za to zaplatí v důsledku i svojí nacifikací a indukcí obrovské rusofobie.

Autor: -VK- Šéfredaktor AE News

4.8 6 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 1 rokem

Nikde jsem nenašel, co je to Die Odkaze?

A ta dáma se jmenuje Sahra Wagenknecht…

idiotronic
idiotronic
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Podezření: Protože správně má být DIE LINKE a prošlo to nějakým nežádoucím překladem, změnil se LINK na ODKAZ.

Plebej
Plebej
před 1 rokem

Být v Německu, nemám problém s tím, koho volit.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Ratlík na kokainu nerozhoduje o ničem. Ukrajince dostala na “starost” Viktorka Nuland alias Nudelman, alias Kagan. A chudákům zombovaným Ukrajincům vše vysvětlí nejmocnější chlapec na Ukrajině – Turčinov alias (světe div se) Kagan. Ovšem na kdysi, za SSSR, mocného Ukrajinského Kagan(oviče) nemá nikdo z těch šašků. Ten přežil Lenina, Stalina, Chruščeva, Brežněva, Andropova… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Přežít někoho až tak velká zásluha není. Snad jen osobní vítězství v disciplíně, kterou beztak na dlouho nevyhrajete. To alespoň podle mého vidění.
A co jeho politické zásluhy? …