Co slyším kolem sebe? Nespokojenost!

Autorka Daniela Kovářová, rozená Šindlerová, je česká právnička, spisovatelka, advokátka se specializací na rodinnou problematiku a politička, bývalá ředitelka Justiční akademie a v letech 2009–2010 ministryně spravedlnosti České republiky ve Fischerově vládě. Od ledna 2018 je prezidentkou Unie rodinných advokátů.

Daniela Kovářová
Daniela Kovářová

Živím se tím, že mluvím s lidmi. Dřív chodili oni za mnou, poslední měsíce jezdím za nimi do menších měst a vesnic na jih a jihozápad od Plzně. Co vidím, slýchám, pozoruji? Opakující se frustraci, naštvání, zlobu a znechucení ze současného stavu naší politiky, země, vlády.

Malá část lidí, řekněme desetina, je lhostejná, malátná a odmítá demokracii. Nezajímá se o věci společné, nechodí k volbám, pro Prahu má jen sprostá slova a ztratila už všechnu naději, že se něco zlepší.

Druhá desetina je stejně nespokojena, ale též plna zlosti a odhodlání zapudit demokracii,
postřílet hlavy a postavit českou společnost znovu a od začátku.

A co největší část mých spoluobčanů? Většina je také nespokojená, ale sdílná a připravena
volit, jen nechápe, co se to v té Praze děje. Problémy, na které ukazují politici a pranýřuje je
Česká televize, té obrovské mase mých spoluobčanů připadají příliš nepodstatné a umělé. Na vesnici nikoho nezajímá transgender, ženské kvóty, Istanbulská úmluva nebo emise
v ovzduší, ba dnes už dokonce ani příliš Ukrajina.

Na vesnici lidem leží na srdci důležitější věci. Bojí se růstu cen všeho, co platí: potravin, benzínu, energií, telefonu, dětských bot, piva, sena i školních potřeb. Sledují, jak se jim zmenšuje užitná hodnota jejich úspor, a když večer pustí televizi, rádi by slyšeli od svých elit slova uklidňující. Namísto toho však Česká televize informuje o nákupu zbraní, rozšiřování práv EU, o korupci v nejvyšších sférách nebo děsí negativními zprávami. A tak si moji sousedé jen odplivnou a televizi přepnou na sport nebo na seriál, který jim jejich potřeby lépe splní. Anebo nesplní, ale aspoň pohladí. V seriálech podobně jako v pohádkách se nakonec vezmou a budou žít šťastně.

Český člověk pak uklidněn odejde do zahrady kropit, pohladit děti nebo sekat dřevo nebo si
zajde na dvě piva, pokud má štěstí, že mu ve vsi hospodu ještě nezavřeli. A u piva si moji
sousedé společně zanadávají, co je to v Praze za divné postavy, které jim radí prodat nafťák a
nasednout na kolo. Jenomže jak jinak než starým dvoutaktem se mají ráno dostat do práce,
když autobus z jejich vsi jezdi jen dvakrát denně? Podobně smýšlejí o dalších pražských a
bruselských knížecích radách, jako je přechod k euru, rušení hotovosti, dotace a elektrokola,
obnova Ukrajiny, manželství pro všechny, druhá práce, dvojjazyčné školství, výchova
bezpohlavních neutrálen, drahé pivo a regulace energodrinků.

Moji sousedé sní o prodejně na vsi, o obchvatu, o kultuře za humny, a kdyby si mohli vybrat, chtěli by mít klid od politiků, jejich projevů a politických kampaní všeho druhu. Těm z vás, kteří se teď intelektuálně nadechují a připravují se k opovržlivému odfrknutí, jak jsme my venkované nevzdělaní a neinformovaní balíci, těm doporučuji zavřít ústa a pomalu zase vydechnout. Skoro každý, koho na svých cestách potkávám, má totiž přirozený rozhled a
orientaci, sleduje desítky informačních zdrojů a ze všeho nejvíc ho štve cenzura a sílící útoky na svobodu slova.

Tedy žádné koruny a žvance a přízemnosti, ale ten děsivý trend kontrolovat jiné názory mé sousedy štve nejvíc a kvůli němu by byli schopni znovu zvonit klíči a vyjít na náves či na náměstí.

Tak na to myslete, vy všichni ve městech, v médiích a zejména na televizních obrazovkách.
Ti lidé, mí sousedé, si dobře pamatují a dříve či později vás totiž budou anebo nebudou volit.

www.daniela2022.cz

2.6 5 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Rob
Rob
před 1 rokem

Dobře už bylo

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Pani dktorko, ano většina přemýšlí tak jak popisujete. Zajímavější na tom všem je, že volby nakonec vyhraje slepenec skautíka, kterého naučili pět, šest frází, rozhazovat ručičkama (asi na nitkách) a srandovně otáčet hlavou zleva doprava. Za ním se sešikovaly vemena Langšádlová, Pekari Adamová, vykulenej přerostlej chlapec a feťák co se ještě nedávno… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Já když vidím ty vrcholné zástupce vládnoucích politických stran, tzv. pětikloaky, vybaví se mi Letenská pláň a sousoší “fronta na maso II”: Vepředu s vizionistickým výrazem, umaštěným čelem a řečnicky rozpřaženýma rukama soudruh předseda ODS Fiala, za ním bedlivě sledující hlava, poněkud skrytá, zpoza Peťkova ramene – hlavní stánkař Víťa Rakušanů. Dál by následovala… Číst vice »

spartak
spartak
před 1 rokem

No jo paní doktorko ,ono vše špatné začalo na začátku roku 1989 a dnes to jen graduje.

Plebej
Plebej
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

I tak je dobré vidět, že mnozí z těch (jako tady pí doktorka-autorka), kteří až tak chtěli náležet na ten Západ, procitli ze svého dětinského snu a začínají vidět Západ, jakým byl, je a bude.
Totiž, parazitickým impériem anglo-sionistů, které dělá možné i nemožné, aby dál mohlo parazitovat na planetě Zemi.