HOVORY S VLADIMÍREM 3.

Srdečně zdravím do Kremlu, Vladimíre. Naše předchozí rozhovory vzbudily velký zájem nejenom v Česku, ale jsou sdíleny i v USA a v Austrálii … Tedy k dnešním otázkám…

Pavel Černocký
Pavel Černocký

Došlo na Ukrajině skutečně ke genocidě?

Samozřejmě. Kyjevská junta, řízená z USA, systematicky likvidovala civilní, ruskojazyčné obyvatelstvo na Donbasu. Ostřelovali z děl vesnice, ničili domy, infrastrukturu, a vyhladili více než 14.000 rusky mluvících spoluobčanů. Co dodat? My se naopak snažíme maximálně chránit naše civilní spoluobčany, ale k obětem samozřejmě dochází, jako v každé válce, zvláště když protivník používá civilisty jako živé štíty.

USA, GB i EU neustále posílají další zbraně kyjevskému režimu. Nedělá vám to starosti?

Ani ne. Jakmile zbrojní dodávky překročí ukrajinskou hranici, tak my je důsledně likvidujeme. Z letadel a raketami. Na Ukrajinu dorazí jen zlomek dodávek. Za velkou část zbraní ovšem bude muset Ukrajina Západu v budoucnosti draze zaplatit. Surovinami, obilím a hlavně ztrátou suverenity… kterou už vlastně stejně nemá.

Jakou roli v konfliktu hraje Polsko?

To je velmi zvláštní. Historicky se tyto národy vždy nenáviděly. Ukrajinci pořádali pogromy na Poláky a naopak. Je to tedy zdánlivě nepochopitelné, ale šídlo už leze z pytle ven. Poláci už nenápadně naznačují možnost připojení západní Ukrajiny k Polsku, tedy vytvořením jakési Polsko-Ukrajinské federace. Jinými slovy, pohlcení zbytku Ukrajiny, po jejím nevyhnutelném rozpadu.

Evropská unie neustále stupňuje ve spolupráci s USA další a další sankce proti RF. Do jaké míry vás to poškozuje?

Ale kdepak… Rusové si vždy dokázali odepřít nějaké to luxusní zboží z ciziny. Jsou totiž vlastenci, a dokážou si chybějící produkty vytvořit sami. Tedy přesně naopak. Sankce drtí evropské země, hlavně ty chudší… a místním už dochází trpělivost s jejich vlastizrádnými vládami. Blíží se další volby v mnoha zemích, a tak by stačilo otočit kohoutkem s naftou a plynem pár týdnů před volbami. Výsledek voleb by pak mohl být zcela jiný. Vy ten úpadek vaší ekonomiky nevnímáte? A nebojíte se pokračování? Co když mrznoucí občané zaútočí v lednu na vaše papaláše a dojde k nové pražské defenestraci?

Ukrajinci neustále prezentují nové důkazy o zvěrstvech ruských vojáků. Jsou reálné?

Jsou to nesmysly. Naši vojáci mají přísné rozkazy, jak se chovat k civilnímu obyvatelstvu. Ty jejich důkazy jsou vesměs falešné. I my máme spoustu důkazů o tom, jak se Azovci chovali a chovají k ruskojazyčným civilistům. Ale my nespěcháme… důkazy zveřejníme hezky pěkně pohromadě, až přijde ten pravý čas. A věř mi, Pavle, že budou nezpochybnitelné.

Vladimíre, ale upřímně… co si myslíš o Zelenském?

Upřímně? Pokládám ho za velkého škůdce Ukrajiny. Jeví se mi jako samolibý, zakomplexovaný, velikášský člověk. Je mu úplně jedno, kolik lidí zbytečně zemřelo a zemře, jak velká část Ukrajiny bude devastována. Hlavně, že on bude ve světle reflektorů. Prostě typický, patetický herec. Novodobý Hérostratos…

Ale proč si s ním odmítáš sednout ke stolu a jednat o míru?

Protože to nemá smysl… Člověk, který si klade jako podmínku zahájení rozhovorů požadavek totálního odchodu ruských vojsk z Ukrajiny, a dokonce i „navrácení“ Krymu, není duševně zdráv, a diskuze s ním nemá ani minimální smysl. Naši zpravodajci měli pravdu. Takového člověka je třeba srazit na kolena… a teprve pak má smysl se s ním bavit.

Válčící strany vždy prezentují opačné informace. Kterým je možné věřit?

Žádným. Jsou vždy účelové a manipulativní. Mají jediný smysl. Znervóznit protivníka a povzbudit „své lidi“. Konzumenti zpráv mají jedinou šanci. Používat vlastní úsudek, a klást si donekonečna otázku- „Cui bono“?

Jak, Vladimíre, vnímáš ty sankční seznamy ruských politiků a zabavování jejich majetku v zahraničí?

Je to obyčejná zlodějina. Typický bolševismus. Posvěcení krádeže. Abramovičovi „liberálové“ ukradli fotbalový klub. Octnout se na „sankčním seznamu“ je velmi snadné. Tak třeba připojit svůj podpis v parlamentu k požadavku poskytnout pomoc Rusům na Ukrajině. Ale ono se jim to výhledově nevyplatí.

Západní média zpochybňují regulérnost voleb v Rusku i v Bělorusku. Jiné zdroje ovšem tvrdí, že podpora Putina i Lukašenka je v jejich zemích nezpochybnitelná. Tak jak to je?

Naše země zaujaly jasnou strategii. Vykázali jsme ze země všechny ty pochybné „neziskovky“, university financované nepřátelskými finančníky, a zakázali jsme všechna ta média podvracející jednotu národa, vlastněná zahraničními vlastníky. A rázem je v zemi klid. Neměli byste to udělat podobně? Podívejte se na západ od vás. Tam zavládla „liberální demokracie“. A výsledek? Západní Evropa je v rozvratu, zaplavená nekontrolovanou imigrací z Afriky a Asie. Vraždy, znásilňování, loupeže…to u nás opravdu nebují.

A máš, Vladimíre, nějakou vizi budoucnosti Evropy? Liberálové tě podezírají, že chceš tak nějak obnovit SSSR a RVHP.

Vizi asi nemám, jenom upřímné přání… aby se slovanské země probraly a spojily. Aby pochopily, že neslovanské země nejsou jejich přátelé. Vlastně jimi pohrdají a vnímají je jako nedůstojné otroky, které je možné vykořisťovat, podobně tak jako vykořisťovali země Afriky a Asie. My, tedy Ruská Federace, už nemá se SSSR nic společného. Nechceme si slovanské země přivlastňovat a ovládat je. Soudíme jenom, že by bylo velmi rozumné vytvořit velkou, svobodnou koalici suverénních států, spojených podobnou historickou zkušeností, která by byla důstojnou opozicí vůči hospodářsky, ale i ideově a charakterově degenerující Západní Evropě. My Čechy, Slováky, Poláky, Rumuny, Bulhary, Srby, celý Balkán, ale i neslovanské Maďary vnímáme jako přátele, a rádi se s nimi o naše nerostné bohatství podělíme. Nechceme je ovládat a utlačovat, tak jak tomu bylo v éře SSSR, chceme se chovat jak bratři.

Děkuji, Vladimíre, to zní rozumně. Tak zase příště…

“Rozmlouval” Pavel Černocký, zdroj: https://www.facebook.com/100004677213240/posts/pfbid0RyJR4BvcXfqevEVCGv95piMCdc43iKs3T3prpiKxGSKyXRBX5EvV5FA6QT5Fmb2dl/?sfnsn=mo

3.2 12 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 rokem

Zajímavý rozhovor ,tak trochu v západním stylu.