Ne-diskuze s redaktorkou iDnes

Hloupost, arogance, nabubřelost a ulhanost protagonistů “naší” mediální scény ukázaná provozovatelem webu Zvědavec panem Vladimírem Stworou v typickém detailu

Vladimír Stwora
Vladimír Stwora

Zhruba od začátku ukrajinské války mi do pošty začaly chodit příspěvky jakéhosi pana Fencla. Denně jeden až tři. Toho člověka jsem neznal, příspěvky jsem si nevyžádal, byla to jednostranný proud mailů, tedy spam. A nebyl jsem sám. Pan Fencl rozesílal své příspěvky na padesát tři adres: iDnes, ČT, Nova, DVTV, Blesk, Prima, Mesec, Novinky.cz, vláda ČR, Poslanecká sněmovna, Senát a další. Zpočátku mě to štvalo, ale později jsem si všiml, že pan Fencl posílá zajímavé odkazy ze světa alternativních zpráv. Ze strany pana Fencla samozřejmě šlo o čisto-čistý spam, nesouhlasím s touto formou protestu, ale do jisté míry ho chápu. Nemáme moc možností řešit věci jinak. Dovedu si představit, jak tyto maily otravovaly naše dobrosery, pátou kolonu, grázly, kariéristy a omezence na vedoucích místech, tedy všechny, kteří tak zběsile vedou náš národ do nebytí.

Včera se konečně ozvali. Dorazilo mi několik nesouhlasných emailů adresovaných panu Fenclovi, ovšem odeslaných na všech 53 adres. Mezi jinými psala redaktorka iDnes, paní KB (Jméno znám, ale nechci jej uvádět, protože nemám povolení soukromou korespondenci zveřejnit:

Subjekt: Jak dlouho to ještě ustojíme?

 

Pane Fencle, já jsem vás už nechala asi stokrát bloknout, nechápu, co zase děláte v mé poště, ale opravdu bych si srdečně přála, abyste už konečně šel bojovat. Posílám miliony srdíček vaší odvaze, nenechte se odradit, běžte. Běžte hned, hlavně. Vypněte mail a běžte. A navždy.

I když paní redaktorku chápu, nechápal jsem, proč svůj výkřik adresuje všem. A v tom smyslu jsem jí také napsal:

Paní KB,

 

při vší úctě, je nějaký důvod, proč osobní email určený jednomu člověku rozesíláte na 50 dalších adres? Vy si stěžujete, že pan Fencl spamuje a přitom děláte totéž. Buď nerozumíte, jaký je rozdíl mezi ODESLAT a ODESLAT VŠEM, pak byste si měla vzít nějaký základní kurs práce s počítačem, nebo to děláte úmyslně doufajíc, že váš mail vyvolá lavinou souhlasných požadavků.

 

A neříkejte, že jste toho dotyčného už 100x blokovala. Tady vyloženě lžete (ostatně jak je u iDěs běžné). Stačí ho zablokovat jednou a je to.

 

Vladimír Stwora

Odepsala vzápětí:

Všichni to odesílali hromadně, udělala jsem to taky tak. Máme víc emailových adres, to je snad u vydavatelství běžné, nebo vy si myslíte, že tu máme jednu ušmudlanou adresu, kam nám to chodí všechno?

 

iDěs běžně strašně lže, ale vy jste z mého článku o Bartošovi jako novém hrdinovi voleb žili tři dny. Takové novináře mám nejraději, honit si triko se ztrátou paměti.

Odpověděl jsem:

Paní KB

On 07. 06. 22 10:20, KB wrote:

 

Všichni to odesílali hromadně, udělala jsem to taky tak.

Když všichni, tak já také, že? To, že tím obtěžujete všech 50 obětí pana Fencla, už není důležité.

 

Máme víc emailových adres, to je snad u vydavatelství běžné, nebo vy si myslíte, že tu máme jednu ušmudlanou adresu, kam nám to chodí všechno?

 

Chcete říct, že pan Fencl rafinovaně mění adresy, aby jeho spam dorazil na místo určení? Schválně jsem se díval na jeho předchozí maily. Mám jich jen posledních 58 zpětně do 19.5., protože jsem měnil počítač. Ale ve všech jeho 58 spamech je jediná adresa: idnes@idnes.cz. Lhala jste v předchozím mailu a lžete zas.

 

A ta zmínka o ušmudlané adrese je ubohost. Tam už jen chybělo “…jako vy”. Ano. Mám jednu ušmudlanou adresu, kterou ale aspoň dokážu ovládat. Já si jich nemohu dovolit víc, protože nemám web přecpaný reklamou tak, že původní obsah v podstatě musí člověk na obrazovce hledat. Můj web žije jenom z toho, co mi lidi pošlou dobrovolně. Ale aspoň z něj netečou sračky, válečná propaganda, fanatická rusofobie, rektální alpinismus USA a lži.

 

iDěs běžně strašně lže, ale vy jste z mého článku o Bartošovi jako novém hrdinovi voleb žili tři dny. Takové novináře mám nejraději, honit si triko se ztrátou paměti.

Vy asi míníte váš nepodepsaný článek v bulvárním Expresu. Jinak si neumím představit, že byste mi stála za psí štěk. Jo, na to jsem reagoval, protože tam jste měla celkem zajímavý postřeh. Poprvé a naposled. Už je to pět let. Trošku málo na novináře.

 

To, že pan Fencl spamuje, o tom není pochyb. Ale on je zoufalý, snaží se vás probudit.

 

Abyste jednou neříkali, že jste nevěděli. A to, co posílá, je bohužel pravda.

 

Vladimír Stwora

A to byl skoro konec naší korespondence. Napsala jednořádkovou odpověď:

Tahle nedebata skončila mou odpovědí, netuším, proč píšete dál.

Proč to uveřejňuji? Všimněte si arogance, nadřazenosti, namyšlenosti té redaktorky. Ona lže a ví to. Lež vytlouká další lží. A když jí to vyvrátíte, nemá argumenty a raději utne debatu. Podobně jako vládní politikové nedávno v televizi Prima, kde se ministři Marian Jurečka a Martin Kupka odmítli zúčastnit debaty, pokud bude dotazy klást i docent Ševčík, děkan Národohospodářské fakulty VŠE v Praze . Je to pro vládnoucí kliku typické chování.

Autor: Vladimír Stwora, zdroj: Zvědavec

2 8 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Rob
Rob
před 1 rokem

Dobrý…
A co dál?
Dál už nic…
Tohle všechno, o nich už víme, ale pořád dokola si necháme kálet od těch ulhaných kurvometů a kurvometek na hlavu. Neměli by to taky někdy pocítit i jinak, aby jim ta arogance zachutnala i trochu hořce?
No nic. Radši toho nechám, aby jsem si zase neodnesl nějakou nálepku…