DALŠÍ SKANDÁL MÁME NA SVĚTĚ! JAK DLOUHO TOHLE JEŠTĚ BUDEME TRPĚT?

Média nám včera s velkou pompou sdělila, že zablokování tzv. proruských webů bylo podle soudu v pořádku. 

Jindřich Rajchl
Jindřich Rajchl
Na snímku pachatel podivné “spravedlnosti”, soudce Štěpán Výborný, bratr lidoveckého předsedy poslaneckého klubu Marka Výborného

 

Že prý stanovisko vlády bylo pouze doporučením (zajímavé je, že seznam zablokovaných webů přesně odpovídal seznamu v onom doporučení) a že prý blokování webů „nejde proti svobodě slova a práva na informace. Soudce Štěpán Výborný k tomu doplnil, že: „I při vědomí zaručení práva na přijímání informací, jakožto odrazu svobody projevu, nelze dovodit veřejné subjektivní právo jednotlivce na přijímání informací z konkrétní internetové stránky.“

Coby právník, advokát a bojovník za svobodu slova považuji tento výrok za naprosto šílený. Z jeho logiky plyne, že lze prostě a jednoduše zablokovat všechny weby, s jejichž obsahem nebude vláda souhlasit, a tudíž správci domén jejich zablokování „doporučí“.

Co je ale ještě skandálnější, je z mého pohledu fakt, že výše jmenovaný soudce Štěpán Výborný, jenž toto rozhodnutí ve vysoce politicky exponované věci rozhodoval, je bratrem Marka Výborného, jenž je v současné době předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL!!!!

Nezlobte se, ale jestli tohle není podjatost, tak už fakt nevím, co by se za ni mělo považovat.

Přece o věci, která se zásadně týká vlády, nemůže rozhodovat soudce, jenž je bratrem vysoce postaveného funkcionáře jedné ze stran, jež je součástí vládní koalice!

To už je naprostá rezignace na nezávislost justice v této zemi.

Pojďme s tím už konečně něco udělat!

V pondělí jsem psal, že chci 3.9. zaplnit Václavák až po Můstek. Po tomhle fiasku pevně doufám, že poslední člověk bude stát až na Staromáku.

Přijďte všichni – ať už se nám konečně přestanou smát do očí.

 

Autor: Jindřich Rajchl, zdroj: Pokec24

5 6 hlasy
Hodnocení článku
21 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 1 rokem

Vážený pane Rajchle, nevím proč stále trváte na pochybných demonstracích v Praze. Jednak je to pro nepražáky a lidi z blízkého okolí naprosto nepřijatelné a také naprosto hloupé. Dle mého názoru je lepší než výlet do Prahy generální stávka. A pokud ne tato stávka tak dobře zorganizované celostátní demonstrace – tak aby i ostatní občané mohli… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 rokem

Soudce si vymyslel nějaké právo na informace a o něm rozhodoval, ale ta debilita “porušení práva na informace” nebyla předmětem žaloby …
My o voze a soudy o koze …, to jsme to s těmi debily dopracovali ….

Rob
Rob
před 1 rokem

JAK DLOUHO TOHLE JEŠTĚ BUDEME TRPĚT?Dělají si jen to, co jim dovolíme… A že jsme jim už toho dovolili až moc, je tohle malým příkladem.

“LIDÉ SE BOJÍ, ŽE VŠECHNO ZTRATÍ, PROTO MLČÍ. NAKONEC ALE VŠECHNO ZTRATÍ A TO PRÁVĚ PROTO, ŽE MLČELI…”

Vendol
Vendol
před 1 rokem

Fialoví eurobolševici občanům ČR vyhlásili válku. Je na nás, zdali hozenou rukavici zvedneme či necháme ležet. Nepíše se náhodou v Ústavě České republiky, že cenzura je nepřípustná a že má každý právo slovem, tiskem i jinak prezentovat své názory ?

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Vendol

Chlapci šikovní rakušácký to berou z druhý strany. Piš si, když chceš, ale oni nikomu neumožní, aby si to po tobě přečetl.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

Předsevzetí Jindřicha Rajchla zaplnit 3.9. Václavské náměstí je určitě chvályhodné, zná-li odpověď na otázku “Co dál ?” Nezná-li, …

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Co dál? No co třeba takto? Island. Rok 2009: obrovské demonstrace před parlamentem. Občané donutili vládu k odstoupení. Rok 2010: Další obrovské demonstrace. Lidé v referendu v poměru 93 procent hlasů odmítají platit dluhy, které nasekaly předchozí vlády. Vláda je donucena k vyšetřování právní zodpovědnosti politiků za krizi. Je zatčeno několik velkých bankéřů a manažerů.… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Na to se ovšem právě Ludvík ptá, předpokládám. Je tu taková poptávka, je tu taková politická síla? A představuje ji právě pan Rajchl a spol? Nevím. A proto to půjdu onoho 3.9. obhlédnout. Ono není přece jen tak jednoduché, rychle se zvednout po takovém direktu jakým se jeví poslední volby do sněmovny.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Jako že by tato vláda odsoudila sama sebe? Dost nereálné.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Ale nééééé. Tato vláda musí být donucena odstoupit…

spartak
spartak
před 1 rokem

Sundejte si demokratické brýle ,protože touto optikou se u nás 30let lže,podvádí ,krade atd. Informace ohledně rodiny Výborných je skutečně skandální jako nacistické rodiny Kolářů. Dnes se informuje o raket.útoku na přístav v Oděse ,samozřejmě jen z pohledu EU,snad se dozvíme z Ruské strany ,proč.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

Sergej Lavrov prohlásil, že geografické cíle Ruské armády se vzhledem k dodávkám amerických raketových komplexů dlouhého doletu Ukrajině podstatně rozšířily a Rusko proto bude muset obsadit větší území Ukrajiny, než bylo původně plánováno! 

danny
danny
před 1 rokem

To co popisujete je zde naprosto běžné už delší čas. A v čele jde Ústavní soud. To, že nějaký vesnický hospodský podmíní poskytnutí služby ruským turistům jejich písemným odsouzením ruské vlády není skandální. Je to prostě blbec. Skandální je ovšem schválení tohoto postupu Ústavním soudem a jeho odůvodněním! Prý “podnikání musí člověka bavit… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

No vidíte to.
Rychetský – překabátěný komouš… Igor Stříž – překabátěný komouš… A další překabátěnec – Petr Pavel na cestě… Bodejť by to tu nevypadalo, jak to vypadá…
Pánbůh s námi a zlé pryč…

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

S tímhle nemusí mít stranická příslušnost nic společnýho – je to věc charakteru a výchovy v mládí (některým holt k dobrému vychování chybí víc než ty 3 pověstné Werichovské facky). Rakušan sice nebyl soudruh, ovšem to chování… To samý mladej Kolář, Hřib, Pekí, bojová slepice a přehršel dalších. V porovnání – ZLATÍ SOUDRUZI! Pokud mi… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

No jistě. Souhlasím, že stranická příslušnost s tím nemá co společného. Nepíši o tom, že někdo byl, nebo je komunista…, píši o tom, že je někdo překabátěný komunista neboli tzv. oportunista. Bezzásadová hovada, co jsou schopni prodat i vlastní matku, jen aby se měli dobře. A takových tam najdeme přehršel. Tyhle svině jsou nám všem nebezpečné.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

S tímto musím bezvýhradně souhlasit – chameleóni jsou nebezpeční tomuto státu víc než 30 let. Jednoho, bohužel, mám v širším příbuzenstvu: napřed soudruh kvůli kariéře, pak aktivista OF, poté tvrdý pravičák z ODS (a velký přítel starého Sobotky), nyní (pokud se zase něco nestalo) koblihář z ANO. Poslední 2 přestupy mu umožnily zasedat v zastupitelstvu… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Haskuv Duch
vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Osobně si myslím, že výše jmenovaní a další nebyli komunisté ba ani socialisté – prostě jenom vyžírkové a prospěcháři!!!!!

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Musíme si přiznat tragickou realitu – nežijeme v právním státě…,a to již 32 let!! A příčinou je kontraproduktivní společenský systém,který by bylo třeba změnit.To je ovšem v servilním lokajském “Česku” neuskutečnitelná iluze.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

Nevím co je to česko. Znám českou republiku, ale narodil jsem se jako Čechoslovák a tak se i v sedmdesáti jednom roku cítím. Takže tato p… r… mi je šuma fuk.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Snad by nebylo od věci zkusit (asi marná snaha) vysvětlit, že po těchto mentálně přibržděných přerostlých dětech, co jsou Božím dopuštěním ve vládě, může od nynějška jejich výplod použít kdokoliv, kdo přijde po nich. Nebo to dokonce zdokonalit a zplodit – “stanovisko vlády bylo pouze doporučením a blokování označených soudců „nejde proti svobodě ani… Číst vice »