Rozhodli se zpřetrhat všechny vztahy

Naše současná vláda podpořená většinou v Parlamentu ČR a mající zastání i v ideologicky pomatených a naprosto zbytečných senátorech dělá vše proto, aby znemožnila budoucí vládě návrat k obnovení jakýchkoliv pozitivních vztahů se zeměmi, jejichž význam ve světě je nepřehlédnutelný.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Vystupovaní představitelů našeho státu v době, kdy se prezident Miloš Zeman naprosto nepochopitelně stáhnul do ústranní a už není schopen ovlivňovat naši zahraniční a ani domácí politiku tak, aby to k něčemu pozitivnímu vedlo, je skutečně alarmující.

Unikátní vlastnost, kterou je vysoká míra řiťolezectví, se projevuje především u Petra Fialy. Ještě v roce 2014 hovořil naprosto jinak a z dnešního pohledu velmi kriticky směrem k Evropské unii. Otočil o 180°, stal se z něj propagátor bruselských nesmyslů a stanul v pomyslném čele unie, byť jde o půlroční ,,čestné“ předsednictví naší země. Kéž by se opakovala situace z našeho předešlého převzetí této role, když to skončilo pádem Topolánkovy vlády. ODS tenkrát i nyní stála v čele naší republiky a je tedy reálné, aby to v době, kdy se politické změny dějí i v dalších státech kolem, Fialova vláda zhroutila. Důvodů je k tomu mnoho a všechny jsou natolik zásadní, že každý jeden z nich může být začátkem Fialova konce. Problémem zůstává složení i celého parlamentu, ve kterém má současná Pětikoalice většinu a její soudržnost těžko něco naruší, protože už tak by bez pomoci Pavla Rychetského jen těžko vznikla a po rozpadu je nereálné, aby vznikla znovu.

Jestliže se někomu hlavním problémem vlády jeví skutečnost, že v ní zasedají zástupci STAN, která prošla mimořádně citlivou kauzou party kolem Hlubučka, pak věřte tomu, že jde jen o špičku ledovce plujícího v našem rybníčku. Barmské eskapády premiéra Fialy a jeho tahání grantů na podporu populace v Barmě jsou ukázkou rýžování zlata z národního rozpočtu. Každý, kdo se toho takto účastní, by měl být pod hledáčkem policistů, médií a každému podobnému nesmyslnému projektu by se měla věnovat zvýšená pozornost. Bohužel systém neziskovek a nadací je předurčený k praní peněz, vytahování pro stát relativně malých, ovšem pro běžného občana nesmyslně vysokých částek v řádech milionů a více, je systematickým plundrováním státní pokladny a možností, jak z nějakého důvodu přelít státní peníze do soukromých kapes. Většina těch neziskovek je totiž napojena na určité lidi v politické sféře a některé už získali dokonce nekontrolovatelnou moc i příjmy. Třeba Člověk v tísni. Vše je zabalené do ideologicky přijatelných frází, často se mluví o pomoci, solidaritě, záchraně, ale za vším hledejte především peníze a snadné zisky. Absolutní většina dotací se stala prostým darem těm, kteří si o něj řeknou na správném místě, a poté se rozdělí s tím, kdo dar zajistil. Fiala evidentně v tomto byznysu dlouhodobě jede a média mlčí.

STAN se podobně, jako kdysi Věci veřejné vlastněné Vítem Bártou, stali projektem směřujícím k zajištění solidního výdělku pro své stvořitele a významné stranické špičky. Rodina Rédlů se dostala ke zdroji a poctivě si ho opečovávala.  Stačí si najít pár ambiciózních a nenasytných lidí toužících po majetku a ochotných jít do určitého rizika. Poté už se stáčí peníze jako to dělá včelař s medem. Není to bezpracné, narážíte i na poctivé lidi, kteří se nechtějí účastnit machinací, ale většina má přirozenou lidskou vlastnost a touží po tom mít se lépe. Hlubuček byl naivní a už za doby své politické angažovanosti začal nakupovat byty ve Španělsku. Po stránce investiční dobrý počin vedoucí k udržení hodnoty vlastních finančních prostředků, z pohledu občana a policie však vznikl oprávněný zájem o informaci, kde na to známý český gay prostě bere. A protože pražský Dopravní podnik je proslulou studnicí možností, jak manipulovat v rámci jeho existence s čímkoliv, ostatně není poprvé v centru zájmu vyšetřování, Hlubuček sedl na lep a upozornil na praktiky, kterými je naše politická scéna prorostlá. Rédl se stal novodobým kmotrem menšího formátu, než byl třeba Mrázek, nicméně ukázal, že se za posledních 30 let moc nezměnilo, jen pole možného působení se zúžilo, protože státu už toho moc nezbývá. Nicméně cestiček vedoucích k penězům je v této sféře stále dost

Rozpad vlády je přesto zatím pouhým přáním. STAN je drženo nad vodou právě pro křehkost většiny. Zvláště, když kauza dosahuje až do Top09. Ta vedená ideologicky ,,správně“ vychovanou a arogantní Pekarovou Adamovou dostala ránu ze svého středu, kdy se na chvilku do sebe pustli její zakladatel Kalousek se stávající předsedkyní. Vzpomeňme si na pozdější nenávist ODS vůči bývalému předsedovi Klausovi a můžeme konstatovat, že nikdo není navždy prorokem. Pekarová je extrémně ctižádostivá a hloupá zároveň, nicméně se současné koalice bude držet jako klíště, protože si uvědomuje, že podobnou příležitost už by těžko jindy dostala. A funkce v Bruselu, který ženy začaly ovládat, je tak lákavá. Jen těch peněz, co to může hodit. Nezapomínejme na Piráty. Lipavský je dalším strůjcem extrémního vytváření nenávisti vůči Rusku a Číně.

Naprosto ignorující skutečný vývoj je nebezpečným pro naši budoucnost a bude velmi složité diplomaticky ukončit chování ČR k těmto velmocem, které začalo už za Babiše. Zvláště mají li Piráti stejně uvažování neschopné v osobě primátora Hřiba či podporu mladých politiků typu Koláře, bratrů Čižinských a podobných vychovaných k přímé nenávisti směřující proti východním civilizacím. Jejich nadšení pro likvidaci všeho, co by skutečným diplomatům ulehčilo návrat k době, kdy jsme energeticky a obchodně vycházeli z dobré spolupráce s Ruskem a Čínou, může být v důsledku příčinou ekonomického propadu naší země a nastavení nízké životní úrovně pro většinu z nás. Tato vláda je prostě skutečně tím nejhorším, co tu mohlo vzniknout. Pojďme je zastavit, dokud je čas.

 

Autor Jindřich Kulhavý, zdroj: iNadhled.live

5 2 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Národe, neodpouštěj jim, ví dobře, co činí !

vaclav
vaclav
před 1 rokem

Víte, u mne ztratil president Zeman naprosto kredit. Ale Babiš ten u mne vždy byl jen čobol a prospěchář. Nakonec to byl on, který zradil i svého chlebodárce Zemana. Ten jasně naznačil, že slepenec neuzná. Takže by vznikla vláda odborníků. Určitě lepší než slepenec. Ale Babiš a  jeho ANO (NE) jsou těmi hlavními viníky… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem

To by člověk zvracel! Ale co s tím, když nejsme právní stát?

maxim
maxim
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera havrankova

Jsme právní stát, ale to naše právo je jaksi debilní ….. Co taky múžeme očekávat od toho debilního práva, když je už 250 let na Západě vymýšleno opicem podle pravidel džungle… Lidská společnost musí mít rozumná pravidla, která přineslo křesťánství a navazující marxismus …… Na pochopení pravidel na kterých bylo vytvořeno… Číst vice »