Další zločin ukrajinské junty – ostřelování civilistů v Nové Kochovce – se neobejde bez vážných následků

Ke mnoha zločinům ukrajinské banderovské junty jakým bylo upalování lidí v Oděse, mučení a popravy odpůrců režimu, osmileté bombardování civilistů v Doněcku, vraždy proruských sympatizantů v Buče atd. přibyl další – noční masakr v Nové Kachovce americkými raketomety HIMARS

Co je známo o ostřelování Nové Kachovky

Podle úřadů způsobil pondělní útok výbuch skladů minerálních hnojiv, který poškodil stovky domů a desítky objektů infrastruktury. Ve městě stále zuří požáry.

Agentura TASS shromáždila základní informace o tom, co se stalo (dokumentární videa v odkazu pod článkem):

Okolnosti útoku

První zprávy o úderu na Novou Kachovku se objevily v pondělí večer. Zdroj agentury TASS uvedl, že ukrajinská strana opět ostřelovala vodní elektrárnu Kachovka, která byla napadena již minulý pátek, ale úřady později upřesnily, že zařízení nebylo poškozeno.

K ostřelování byly použity raketomety HIMARS americké výroby, uvedla zástupkyně vedoucího civilně-vojenské správy Chersonské oblasti Jekatěrina Gubarevová.

Místní úřady spojují úder na Novou Kachovku s nedávnými prohlášeními ukrajinského ministra obrany Oleksije Reznikova o plánech Kyjeva přejít na osvobozených územích do ofenzivy.Ztráty a oběti

Počet obětí stoupl na 80, pět mrtvých a sedm pohřešovaných, uvedl Stremousov.

Vedoucí civilně-vojenské správy okresu Kachovka Vladimir Leontijev nevyloučil, že počet obětí může jít do desítek – mnoho lidí zůstává pod troskami nebo je uvězněno v poškozených domech.

Škody ve městě

Ukrajinské ostřelování vedlo k detonaci skladů minerálních hnojiv, informoval Leontijev.

Sklad s 35 tunami humanitárních zásob včetně potravin byl zcela zničen, řekla novinářům Natalia Zaria, vedoucí střediska humanitární pomoci. Zdůraznila, že pro město je to vážná rána, protože “nikdo nedostává důchody ani platy”.

Místní úřady odhadují, že byly poškozeny stovky domů a desítky objektů infrastruktury, včetně nemocnice, mateřských školek, kostelů a škol a také dvou městských tržnic.

Zničen byl také závod GTMK, který vyráběl zařízení pro vodní elektrárny, uvedl Leontijev.

V Nové Kachovce byly přerušeny dodávky plynu a elektřiny, ale vodovod funguje dál.

Reakce na ostřelování 

Leontijev označil ostřelování za “zločin, který se zapíše do dějin”, protože centrum poklidného města bylo napadeno přesně naváděnými zbraněmi. (K navádění raket HIMARS slouží americké vojenské družice, takže účast administrativy USA na tomto zločinu je prokázána – pozn. NR)

Pentagon odmítl použití systémů HIMARS proti Nové Kachovce komentovat.

Farhan Haq, zástupce mluvčího generálního tajemníka OSN, řekl agentuře TASS, že organizace je proti jakémukoli ostřelování civilní infrastruktury.

Zdroj: https://news.mail.ru/…ush, překlad : St. Hroch  (20220712)

P.S. – přátelé, obávám se, že tento zločin se neodbude „385. vážným varováním“ . Mimochodem se spekuluje, že včera narychlo svolaná mimořádná schůze Státní dumy nebude mít v pátek za hlavní body programu „posouzení iniciativ na podporu občanů RF a ekonomiky země“ – jak tvrdí její předseda Volodin. Spekuluje se o oficiálním vyhlášení války
Ukrajině, případně o zastavení veškerého obchodu s nepřátelskými zeměmi – tak to alespoň vyplývá z dopolední ankety politického komentátora Sergeje Mardana na Rádiu Komsomolská pravda…

2.3 8 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem

A co ta Černoška s rukama od krve? To ji necháme vraždit lidi? Doplácí na to celá republika!

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Abychom neměli my slušní občané výčitky svědomí, že Černochová posílá na Ukrajinu zbraně, které jsou používány proti civilistům, tak je jen jedna cesta, jít a shodit tuto vládu včetně Černochové. Musíme vyvolat generální stávku proti současné vládě, jinak to nepůjde. Bohužel od odborů nemůžeme očekávat žádnou pomoc, Středula je v ASPENU, tedy… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

No jo, tak teď už je mi Středulova netečnost jasná!

standa
standa
před 1 rokem

RF si ověřila, že Americe nelze nikdy věřit. Už zase a po několikáté. Putin jde rozvážným krokem proti těm co si myslí, že se bojí. “…Leontijev označil ostřelování za “zločin, který se zapíše do dějin”, protože centrum poklidného města bylo napadeno přesně naváděnými zbraněmi. (K navádění raket HIMARS slouží americké vojenské družice, takže účast administrativy… Číst vice »